Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 november 2003.

Achtergrondzaterdag, 8 november 2003

‘Echte’ oppositie gloort in politiek Japan

Bij de Japanse parlementsverkiezingen van morgen zal de hegemonie van de liberalen niet doorbroken worden; maar de volgende keer misschien wel.

Analysezaterdag, 8 november 2003

Balkenende en de moslimzuil

Premier Balkenende uitte deze week zijn zorgen over het ontstaan van een islamitische zuil. Hij zei dat islamitische scholen het gevaar in zich hebben ,,een gevangenis van achterstand’’ te worden. Wel vindt hij dat er fundamentele verschillende zijn tussen deze en de gereformeerde en katholieke zuilen van vroeger. Dat klopt, van een islamitische zuil is namelijk nauwelijks sprake.

Bijschriftzaterdag, 8 november 2003

Spreken is zilver

U kent natuurlijk het gezegde: spreken is zilver maar zwijgen is goud.

Cultuurzaterdag, 8 november 2003

‘Het festival moet niet te veel groeien’

Leeuwarden - Jan van der Hoek heeft het filmfestival zien groeien: van één avond met een paar films, tot een meerdaags festival met zeventig films. Van der Hoek (61) was één van de oprichters en is vanaf het begin van het festival (dat toen nog Fries Film Festival heette) voorzitter geweest. Dit jaar voor het laatst.

Cultuurzaterdag, 8 november 2003

Laatste optreden Twarres in Wergea

Leeuwarden – Twarres geeft het allerlaatste optreden toch in Fryslân. Het duo uit Wergea doet dat op verzoek van fans. Onlangs gaven Johan en Mirjam in het Leeuwarder Muziekcentrum Schaaf een afsluitend concert in de provincie.

Economiezaterdag, 8 november 2003

Handelen in obligaties om risico’s te beperken

Op de kapitaalmarkt worden vraag en aanbod van langlopend kapitaal - dat zijn aandelen en obligaties - tot elkaar gebracht. In Amsterdam wordt deze markt verzorgd door de leden van de Euronext-beurs.

Hoofdartikelzaterdag, 8 november 2003

Lage arbeidsproductiviteit…

De arbeidsproductiviteit in Fryslân ligt lager dan het landelijk gemiddelde. Een gemiddelde werknemer in deze provincie ‘voegt minder toe’ aan de economie van ons land dan de gemiddelde Nederlandse werknemer. Dat is nieuws dat het in landelijke kranten goed doet. ‘Friezen zijn minder productief’, meldde het Algemeen Dagblad op de voorpagina.

Regiozaterdag, 8 november 2003

Telefoonnummers alle Friezen weer bij elkaar in één boek

Leeuwarden - De telefoonnummers van alle inwoners van de provincie Fryslân staan weer keurig bij elkaar in één boek. Afgelopen week kregen de meeste provinciegenoten het omvangrijke boekwerk cadeau.

Regiozaterdag, 8 november 2003

Het toeval is het incognito van God

Drachten – Der Zufall ist das Inkognito Gottes. Ofwel: bestaat toeval eigenlijk wel? Predikant J. Wassenaar van de hervormde gemeente Workum en de Samen op Weg-gemeente It Heidenskip illustreert met dit Duitse spreekwoord dat het leven wordt ‘geleid’.

Regiozaterdag, 8 november 2003

Redders gehuldigd voor hulp aan moeder en kind

Lemmer – De datum 29 maart zal voor altijd in het geheugen van Lisa Tulner zijn gegrift. Op die dag raakte ze door onvoorzichtig rijgedrag van een medeweggebruiker de macht over het stuur kwijt en belandde ze vlak voor het knooppunt bij Joure op de kop in een diepe sloot.

Regiozaterdag, 8 november 2003

Eigen ‘hulpbudget’ werkloze

Leeuwarden - Werklozen die hulp nodig hebben om weer aan het werk te komen, moeten zo snel mogelijk zelf gelegenheid krijgen om die hulp in te kopen bij een reïntegratiebedrijf naar keuze. Dat zeggen vertegenwoordigers van emancipatiebureau Equa en het Steunpunt Vrouwen en Arbeidsongeschiktheid Fryslân.

Regiozaterdag, 8 november 2003

Ethisch denken grote bedrijven is ‘flinterdun’

Leeuwarden - Het ethisch denken bij grote bedrijven, supermarkten bijvoorbeeld, is ,,flinterdun’’. Als het niet goed gaat met de economie, worden allerlei beloften en voornemens over milieu en dierenwelzijn overboord gegooid. Die uitspraak deed europarlementariër Albert Jan Maat gisteren in Leeuwarden naar aanleiding van de supermarktoorlog.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2003

Kerk moet een helder licht zijn

Vleuten - Gepassioneerd, bevlogen, maar vooral een bruggen-bouwer, die evangelische en orthodoxe christenen tot elkaar wil brengen. Met Jezus Christus als middelpunt. ,,We zijn beide verankerd aan de rots Jezus Christus. Hij is de Zoon van God, onze Verlosser en Heer. We verschillen alleen in de vorm, over de inhoud zijn we het in de kern met elkaar eens’’, zegt ds Peter Kos, de kersverse voorzitter van de Evangelische Alliantie (EA).

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2003

Gemeenteopbouwplan voor evangelicale gemeenten

Leeuwarden - De Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) willen Nederland effectiever bereiken met het evangelie. De VPE, die ontstond in 2002 na een fusie van de Broederschap van Pinkstergemeenten en de Volle Evangeliegemeenten Nederland, heeft daarom een nieuw gemeenteopbouwplan gelanceerd: ‘We build people’. Zo heeft de VPE in een persbericht laten weten.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2003

Conferentie Eurospirit voortaan in Amstelveen

Leeuwarden - Stichting Eurospirit houdt de jaarlijkse driedaagse conferentie in het hemelvaartsweekeinde voortaan niet meer in de Jaap Edenhal in Amsterdam, maar in de Emergohal in Amstelveen. Met de verhuizing bespaart de organisatie zeker 8000 euro. Bovendien kunnen in de nieuwe accommodatie 500 mensen meer.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 november 2003

‘God vraagt onze inzet voor de ander’

Kollumerzwaag - Vind je vrijwilligerswerk nog leuk als de betaalde collega’s op personeelsreisje gaan en ze jou als onbetaalde kracht vergeten? En mag je vrijwilligerswerk ook doen omdat je dat voor jezelf leuk vindt? ,,Je mag iets doen wat je ligt, dan ben je het meest op je plek’’, is de mening van Tineke Huizinga, Tweede-Kamerlid voor de ChristenUnie.

Sportzaterdag, 8 november 2003

SC Heerenveen start met Fin Haralaa in basis

Heerenveen – Drie nederlagen op rij hebben trainer Foppe de Haan van SC Heerenveen niet van zijn stuk gebracht. Goed, de laatste, afgelopen zondag tegen Utrecht (2-1), was een slechte wedstrijd van de kant van de Friezen, maar toen waren er vijf belangrijke spelers afwezig of niet geheel fit.

Weerzaterdag, 8 november 2003

Bewolking en zon

Vandaag beginnen we met bewolking, maar geleidelijk komt de zon er nog even bij. Morgen hebben we ook bewolking en zon, bij een temperatuur die komt te liggen rond 9 of 10 graden. Het waait daarbij matig tot vrij krachtig uit het zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties