Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 8 februari 2006.

Bijschriftwoensdag, 8 februari 2006

Relaties

Velen van u zullen het geluk kennen van het leven met een partner of een gezin.

Dossierwoensdag, 8 februari 2006

Het dunne draadje tussen succes en falen


Economiewoensdag, 8 februari 2006

Veiling koeien Van der Ploeg van de baan

Leeuwarden – De mogelijke veiling van twaalfhonderd koeien van topfokker T. van der Ploeg is van de baan. Het vee zou mogelijk geveild worden vanwege een beslag. De mogelijke veiling is het gevolg van een zakelijk geschil met het bedrijf Tollebekerhout. De beide partijen doen geen mededelingen over de schikking die nu getroffen is. Het beslag is opgeheven.

Expowoensdag, 8 februari 2006

Allingawier , Museumdorp: expo ‘Holland Waterland‘.

Hoofdartikelwoensdag, 8 februari 2006

Een kloof…

De grootste uitdaging van deze eeuw is de dialoog tussen religies en beschavingen op gang te houden. Hoe diep de kloof is tussen culturen, is dezer dagen weer duidelijk geworden in de rellen rond de spotprenten over de islamitische profeet Mohammed.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

Alle lijsttrekkers blij met ‘liberale’ Femke

Politieke partijen gedragen zich in Den Haag soms anders dan hun lokale afdelingen zouden willen. Zeker met het oog op de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad. Vandaag in deze serie drie Friese GroenLinksers.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

Meer vraag naar jeugdzorg

Leeuwarden – De vraag naar jeugdbescherming en jeugdreclassering in Groningen is het afgelopen jaar met 18 procent gestegen. Rechters beslissen steeds vaker kinderen bij voogden onder te brengen. Ook in Fryslân stijgt het aantal hulpvragen, maar minder snel dan in Groningen: 5 procent in 2005. Voor dit jaar wordt ook een stijging voorspeld.Bureau Jeugdzorg in Groningen krijgt nu ruim zeven ton extra van de provincie om de tekorten door de stijging van het aantal cliënten op te lossen. De uitkering die het Bureau van het Rijk krijgt is namelijk niet voldoende. Bureau Jeugdzorg heeft hiertegen bezwaar aangetekend. Het is nog onduidelijk of het Rijk het geld alsnog toekent.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

‘Schooltoekomst Opsterland onzeker’

Ureterp – Nu bekend is geworden dat het Onderwijskundig Adviesbureau Opsterland (OAB) opgaat in een grotere schoolbegeleidingsdienst, gaan de 28 basisscholen in de gemeente een onzekere toekomst tegemoet. Dit zegt directeur S. Hiemstra van cbs De Opdracht in Ureterp.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

Klassiek

Harmonium In De Spylder te Warns is zondag om 15.00 uur een concert met zang en harmonium. Topsopraan Francine van der Heijden en harmoniumspecialist Dirk Luijmes brengen een afwisselend programma met serieuze stukken en vrolijke noten.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

Drachten kan los met opknappen centrum

Drachten – Het winkelcentrum Raadhuisplein in Drachten kan in de metamorfose. De gemeenteraad van Smallingerland heeft gisteravond ingestemd met het opknapplan van het college van burgemeester en wethouders. Er wordt negentig miljoen euro geďnvesteerd in het verpauperde winkelcentrum. Diverse panden, waaronder het ‘Kwantum-gebouw’, worden gesloopt. Het winkeloppervlak breidt uit met zevenduizend vierkante meter naar negentienduizend. Er komen 165 nieuwe woningen, en er worden er zestien gesloopt. Onder het plein komt parkeerruimte voor 683 auto’s, die ook fungeert als garage voor de bewoners.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

Mogelijkheden zijn eindeloos

Leeuwarden - De insteek was helemaal verkeerd. De provincie heeft alleen maar onderzocht wat er nodig is om het Fries Museum ,,een beetje bij de tijd te brengen” op de huidige locatie. Dat is een veel te beperkte insteek geweest, niet goed genoeg voor een eerlijke afwegen tegen die andere optie: nieuwbouw op het Zaailand.

Regiowoensdag, 8 februari 2006

Cito-toets is geen graadmeter voor de school

Surhuisterveen – Je zou denken dat ze een Cito-trauma hebben op cbs De Hoekstien in Surhuisterveen. Vijf jaar geleden kreeg de school een slecht rapport van de onderwijsinspectie; die berekende namelijk blindelings de gemiddelde Cito-score, en beoordeelde De Hoekstien als een zwakke school.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 februari 2006

125 jaar Bond van Vrije Evangelische Gemeenten

De Bond van Vrije Evangelische Gemeenten bestaat 125 jaar. Zaterdag start het jubileumjaar met vieringen in de gemeenten van de Bond. Bondssecretaris ds. Bert Louwerse blikt terug op het verleden en vooruit op de toekomst. ,,We zijn het samen met anderen die met ons in Christus geloven. In Christus één, een gave en een opgave.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 8 februari 2006

Zendingspostzegel van 1400 euro

Utrecht - De postzegel- en kaartenactie voor de zending heeft vorig jaar in totaal €25.188 euro opgebracht.

Sportwoensdag, 8 februari 2006

Friezen nemen Time Out Sport Emmeloord over

Emmeloord - Marathonschaatser Bertjan van der Veen uit Joure heeft samen met zijn vrouw Greta de Time Out Sport-zaak aan de Lange Nering 36 in Emmeloord overgenomen. Van der Veen (37), is drievoudig Nederlands kampioen marathonschaatsen op kunstijs en won zeer recent (zaterdag 28 januari) de alternatieve elfstedentocht over tweehonderd kilometer op de Weissensee in Oostenrijk.

Sportwoensdag, 8 februari 2006

Mika Nurmela is terug van weggeweest

Almelo – Acht seizoenen speelde Mika Nurmela in de Nederlandse competitie, waarvan vier jaar bij SC Heerenveen. In 2003 verkaste hij naar 1. FC Kaiserslautern. Dit seizoen is de 34-jarige Fin weer terug van weggeweest. Bij debutant Heracles Almelo, maar voor hoe lang…?

Sportwoensdag, 8 februari 2006

Heerenveen ongewijzigd in Almelo

Heerenveen – SC Heerenveen zal woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo waarschijnlijk in dezelfde opstelling aantreden als zondag tegen ADO Den Haag. Trainer Gertjan Verbeek wilde zijn opstelling gisteren nog niet bekend maken voor het uitduel tegen zijn oude club.

Sportwoensdag, 8 februari 2006

Sovjets komen, zien en overwinnen in Cortina d’Ampezzo

Turijn - Italië is de komende twee weken voor de tweede keer in de historie gastheer van de Olympische Winterspelen. Exact vijftig jaar geleden werden de Spelen gehouden in het skioord Cortina d’Ampezzo.

Sportwoensdag, 8 februari 2006

Beloftes Heerenveen winnen van Volendam

Heerenveen - De beloftes van Heerenveen hebben maandagravond het thuisduel tegen Volendam met 2-0 gewonnen. Heerenveen kwam geen momenten in de problemen tegen het laaggeklasseerde Volendam.

Sportwoensdag, 8 februari 2006

Damclub Franeker wint Bondsavond

Drachten - Damclub Franeker met het sterke vijftal Bastiaan Hollander, Watze Winsemius, Willem Leijenaar, Douwe Edelenbos en Durk de Vries heeft maandagavond in Drachten de 35ste Bondsavond van de Friese Dambond gewonnen.

Weerwoensdag, 8 februari 2006

Stormachtig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties