Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 januari 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 8 januari 2016

Richtlijnen als uiting ideologisch handelen

De consument merkt vooralsnog niet veel van de richtlijnen die de Europese Commissie heeft gepubliceerd voor etikettering van producten uit onder meer de Westelijke Jordaanoever. Onder meer fruit, wijn en groente uit de gebieden die in 1967 door Isral zijn geannexeerd, mogen niet meer de vermelding 'made in Isral’ dragen. De producten afkomstig van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever of de Golanhoogte moeten een etiket krijgen waarop nadrukkelijk staat dat ze afkomstig zijn uit de door Isral geannexeerde gebieden. Zo’n etiket kan er als volgt uitzien: 'Product uit de Golanhoogte (Isralische nederzetting)’ of 'Product uit de Westelijke Jordaanoever (Isralische nederzetting)’.

Regiovrijdag, 8 januari 2016

Fuseren blijft een taboe voor Ooststellingwerf

Oosterwolde - Gemeentelijke herindeling blijft taboe voor de gemeente Ooststellingwerf. In de deze week gepresenteerde toekomstvisie - die bureau BMC opstelde in opdracht van de gemeenteraad - komt die mogelijkheid op geen enkele wijze voor. Versterking van de bestaande ambtelijke samenwerking met Opsterland en Weststellingwerf is de belangrijkste optie.

Regiovrijdag, 8 januari 2016

Rijexamen doen bij ijzel: gewoon op grote weg blijven

Leeuwarden - De spanning die je in je lichaam voelt op het moment dat de examinator vertelt of je bent geslaagd voor je rijbewijs. Het liefst maak je het maar n keer in je leven mee.

Regiovrijdag, 8 januari 2016

IJzelperiode is relatief goed afgelopen

Drachten - Weggebruikers hebben de afgelopen drie dagen heel goed geluisterd naar de adviezen van Rijkswaterstaat en het KNMI. Dat is de indruk van 112-Meldkamer Noord-Nederland. Het KNMI gaf voor Frysln tot gistermiddag drie uur een weeralarm wegens gladheid door ijzel. Met code rood wordt ervoor gewaarschuwd dat extreem weer voor gevaar en voor grote overlast kan zorgen.

Sportvrijdag, 8 januari 2016

Sein op groen voor OFK, dankzij code geel

Franeker - Normaliter zijn ze elkaars tegenstander, maar de afgelopen dagen hadden de 138 teams die ingeschreven staan voor de Open Friese kampioenschappen zaalvoetbal plotseling een gezamenlijke vijand: de ijzel. Bijna, maar niet helemaal, gooide die de voorrondes van de Friese titelstrijd in de war. Na een hoop onzekerheid, gepuzzel en geschuif, kon Arjan Russchen gistermiddag echter opgelucht ademhalen. ,,De voorrondes zullen op tijd klaar zijn voor de finaledag", liet de voorzitter van de OFK-organisatie weten.

Sportvrijdag, 8 januari 2016

Schaatsmoeder Atje was haar tijd ver vooruit

Atje Keulen-Deelstra geldt als de succesvolste Friese schaatsster van de twintigste eeuw. De Jirnsumse, die op 22 februari 2013 op 74-jarige leeftijd overleed, was als schaatsmoeder van dertigplus met drie kinderen haar tijd ver vooruit. De Friezin kende een korte, maar succesvolle loopbaan. Daarin grossierde s Atsje in titels.

Sportvrijdag, 8 januari 2016

Begroeting hartelijk, de transfer welkom: win-win voor Cambuur en Lachman

Vale do Lobo - De begroeting tussen de beleidsbepalers van SC Cambuur en de kort daarvoor in het trainingskamp gearriveerde Darryl Lachman was even hartelijk als welgemeend, gisteravond in het Portugese Vale do Lobo. De foto’s bewezen het en die kunnen ze bij zowel SC Cambuur als in huize-Lachman inlijsten. Voor beide partijen biedt de tijdelijke - want verhuur - overgang namelijk uitkomst. ,,Erg blij mee", reageerde trainer Henk de Jong. ,,En er is nog budget", voegde technisch directeur Henry van der Vegt toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties