Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 januari 2005.

Bijschriftzaterdag, 8 januari 2005

Beginsel

U doet er goed aan bij het bijbellezen verschillende vertalingen naast elkaar te gebruiken.

Hoofdartikelzaterdag, 8 januari 2005

De acties na de ramp…

Waarom helpen bij een ramp? En hóe helpen? En kun je alle middelen inzetten om geld in te zamelen? Mag je de publiciteit gebruiken om actie te voeren? Kun je de positie van hooggeplaatsten gebruiken om anderen tot geven over te halen? En mag je een soort publieke wedstrijd maken van de vraag wie het meeste geld geeft?

Regiozaterdag, 8 januari 2005

Jongens gepakt voor vernielingen Stiens

Stiens – Zes jongens van veertien, vijftien en zestien jaar lijken verantwoordelijk voor de vernielingen aan 110 auto’s in Stiens, in de nachten tussen 17 en 19 december vorig jaar. De politie heeft hen de afgelopen twee weken opgepakt en verhoord.

Regiozaterdag, 8 januari 2005

Dierenbescherming haalt 150 koeien bij boerin Jorwert weg

Jorwert – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft gisteravond 150 verwaarloosde koeien uit een boerderij in Jorwert gehaald. ’s Middags wilde de LID dat al doen, maar de boerin verhinderde dat. Ze nam plaats in een trekker op de oprit voor de boerderij en dreigde zichzelf in brand te steken.

Regiozaterdag, 8 januari 2005

In Burdaard geen hortensia die straks bloeit

Burdaard – Ze had eerst helemaal niets in de gaten. De hortensia zag er met de uitgebloeide bloemen nog net zo uit als anders. Maar toen de schoonzoon van Rommy Talma uit Burdaard zich eens goed over de struik boog, zag hij dat er vakkundig in was geknipt. Alle nieuwe knoppen waren weg. ,,Ik fyn it freeslik. Ik bin sa mâl mei dy blommen’’, zegt Talma. De dieven hebben al haar vier hortensia’s onder handen genomen. En ook die van haar dochter, kleinkinderen en buren. ,,Se hawwe troch hiel Burdaard west.’’

Regiozaterdag, 8 januari 2005

Verbouwing loopt vertraging op

Grou – Alles is relatief, dezer dagen. Dat beseft directeur Alex Bonnema van woningcorporatie Welkom heel goed. Maar spijtig blijft het wel, de brand die tijdens de jaarwisseling woedde in de markante Halbertsma-villa in Grou. Door de brand loopt de bouw van tien tot vijftien seniorenappartementen op de plaats van de villa vermoedelijk vertraging op.

Regiozaterdag, 8 januari 2005

Gorredijk druk dankzij Rinsma

Gorredijk – Een dagje Gorredijk is sinds enkele maanden populair onder modebewuste dames. In plaats van shoppen in Laren of Bussum reizen ze naar Gorredijk om te kijken bij Rinsma Fashion & Trends aan de Langewâl. De toestroom is een gevolg de Mastercard Retail Jaarprijs in de categorie zelfstandige winkels, die de modezaak begin november won.

Regiozaterdag, 8 januari 2005


Geloof & Kerkzaterdag, 8 januari 2005

Kerk Sint Annaparochie heeft extra geld nodig

Sint Annaparochie – De Protestantse Gemeente Sint Annaparochie wil alleen een fulltime predikant beroepen als de gemeenteleden hun vaste vrijwillige bijdragen met 10 procent verhogen.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 januari 2005

Vrijgemaakte kerk in Harlingen herbouwd

Harlingen – De Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) in Harlingen is van plan de op 23 december afgebrande kruiskerk aan de Noordoostersingel te herbouwen.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 januari 2005

Leren luisteren naar je ziel

Oosterwolde - Jarenlang zocht ds Aukje Westra uit Oosterwolde een weg om vanuit hartstocht haar werk als predikant in praktijk te brengen. Ze koos voor het avontuur van de oecumene als lid van het Centraal Comité van de Wereldraad van Kerken. Nooit kwam ze echt ‘thuis’. Totdat ze met psychosynthese in aanraking kwam. Ze volgt er nu een hbo-opleiding voor en heeft inmiddels een eigen praktijk aan huis. ,,God spreekt de mens aan in de ziel.’’

Sportzaterdag, 8 januari 2005

En het praten gaat maar door bij Cambuur

Leeuwarden – De gezichten staan strak, gesproken wordt er nauwelijks. Hebben de spelers van Cambuur tijdens de eerste training in het nieuwe jaar last van een wrange nasmaak vanwege het ontslag van Dick de Boer of zou het te maken hebben met het feit dat er een looptraining op het programma staat?

Sportzaterdag, 8 januari 2005

Friesinger slaat groot gat met concurrentie

Heerenveen - Anni Friesinger heeft op de eerste dag van de Europese kampioenschappen allround in Heerenveen een groot gat geslagen met de rest van het veld. De Nederlandse vrouwen kwamen er op de 500 meter niet aan te pas. Friesinger was in 39,36 meer dan een seconde sneller dan Ireen Wüst, Renate Groenewold en Moniek Kleinsman. Friesingers landgenote Daniela Anschutz staat tweede, voor de Italiaanse Nicola Mayr.

Sportzaterdag, 8 januari 2005

Kramer heeft op EK nog alle kansen op titel

Heerenveen - Sven Kramer heeft na de eerste dag van de Europese kampioenschappen allround in Heerenveen nog kans op de Europese titel. Hij sloot de dag af als nummer vier. Op de 500 meter werd de 18-jarige schaatser uit Oudeschoot tiende, waarna hij op de vijf kilometer derde werd. Mark Tuitert gaat aan de leiding in het tussenklassement.

Weerzaterdag, 8 januari 2005

Storm

Vandaag woedt er een west tot zuidwesterstorm in het Waddengebied, mogelijk eerst zelfs een zware storm, met zeer zware windstoten. Later vandaag neemt de wind langzaam af. Het is wisselend bewolkt met een enkele (storm)bui.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties