Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 oktober 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 7 oktober 2016

Argumenten Kamp zijn geen argumenten

Minister Kamp had een paar mooie uitjes, afgelopen tijd. Vorige week zaterdag was hij op Terschelling en afgelopen maandag op Ameland en Schiermonnikoog. De minister was op de eilanden om het te hebben over gaswinning. Het bedrijf Tulip Oil wil gas winnen op de wadden. Die activiteit leidt tot aantasting van de natuur en kan gevolgen hebben die niemand kan voorzien.

Regiovrijdag, 7 oktober 2016

Dijkgraaf: Windpark Fryslân is niet heilig

Enkhuizen - ,,Het zou van geweldige bestuurlijke moed getuigen als het windpark dat in het IJsselmeer gepland staat tóch nog ter discussie gesteld wordt."

Regiovrijdag, 7 oktober 2016

Afval straks ook naar stort buurgemeente

Leeuwarden - Friezen mogen hun afval binnenkort ook brengen bij de milieustraat van andere gemeenten dan hun eigen. Dat is althans de strekking van een plan waarover negentien Friese gemeenten zich op dit moment buigen. Mogelijk gaat de nieuwe regeling al volgend jaar in.

Regiovrijdag, 7 oktober 2016

Weinig weidevogelkuikens overleven

Wommels - Het aantal getelde nesten en broedparen van weidevogels blijft redelijk stabiel, maar de kuikenoverleving is volgens de Bond van Friese Vogelwachten ,,ook dit jaar dramatisch" te noemen. Voor de jonge kievitkuikens was het slechte vriesweer van april desastreus. Volgens voorzitter Rendert Algra heeft nagenoeg geen enkel kuiken die maand overleefd.

Regiovrijdag, 7 oktober 2016

Weer veel kritiek op fosfaatrechtenstelsel

Den Haag - Ondanks de pijn die het veel melkveehouderijbedrijven zal opleveren willen boeren- en maatschappelijke organisaties zo snel mogelijk duidelijkheid over de uitwerking van het wetsvoorstel voor fosfaatrechten. Ook moeten boeren die grondgebonden werken - zij die voldoende grond hebben om de mest van hun koeien kwijt te kunnen - worden ontzien, zoals de Tweede Kamer dit jaar heeft gevraagd.

Sportvrijdag, 7 oktober 2016

Geen Robben, wél geloof in een goede afloop bij Oranje

Katwijk - Het was de afgelopen dagen hét onderwerp van gesprek als het in zowel landelijke als regionale media over het Nederlands elftal ging. Komt hij wel of komt hij niet? Nadat woensdag beelden van een lachende Arjen Robben tijdens de training van zijn club Bayern München op internet waren verschenen, groeide de hoop op tijdig herstel van de aanvoerder van het Nederlands elftal. Zou hij dan toch de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (vanavond) en Frankrijk (maandag) kunnen halen? Het bleek ijdele hoop, toen bondscoach Danny Blind gistermiddag op de persconferentie bekend maakte definitief niet over de Bedumer te kunnen beschikken. ,,Hij is niet fit en dat is jammer", verzuchtte Blind, die zei in de ochtend contact met zijn captain te hebben gehad. ,,We zullen het zonder Arjen moeten doen. Er is nu duidelijkheid, we weten waar we aan toe zijn. Het is balen, maar we hebben ook zonder hem nog steeds een heel goede groep."

Sportvrijdag, 7 oktober 2016

Cambuur haalt vertrouwen uit oefenzege op PEC

Zwolle - Waar het in de competitie dit seizoen maar moeizaam wil lukken, slaagde SC Cambuur er gistermiddag in een oefenduel met eredivisionist PEC Zwolle wél in om te winnen. De ploeg van trainer Rob Maas rekende in het IJsseldelta-stadion na rust af met de Zwollenaren, die vorige week tegen ADO Den Haag pas hun eerste overwinning van het seizoen binnenhaalden (1-2).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties