Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 oktober 2011.

Economievrijdag, 7 oktober 2011

Ballonvaartcentrum ook in zeilen

Joure - Het Noordelijk Ballonvaartcentrum (NBC) in Joure gaat zich ook bezig houden met de productie en reparatie van bootzeilen. Het NBC deed eerder alleen ballonvaarten en reparaties en onderhoud aan ballonnen. Het huidige atelier inclusief naaimachines is ook geschikt voor zeilen. Daarom heeft het bedrijf besloten de nieuwe activiteit te beginnen.

Hoofdartikelvrijdag, 7 oktober 2011

Anders denken over kwaliteit van de zorg

Twee hoogleraren bepleitten in deze krant een bewustzijnsverandering ten aanzien van de zorg. Een andere manier van denken en doen is voorwaarde om de zorg betaalbaar te houden. Een van de onderwerpen waarover anders moet worden gedacht is de alternatieve geneeskunde. In die sector is veel te verdienen, zowel gezondheidswinst als geld. De hoogleraren wijzen er op hoe huisartsen die zich k hebben verdiept in bijvoorbeeld acupunctuur of homeopathie, veel bereiken. Patinten leven langer en de kosten zijn lager. Ze bepleiten meer onderzoek naar de werkzaamheid van alternatieve benaderingen.

Regiovrijdag, 7 oktober 2011

Ruzie in Dantumadiel over opvolging Hofs

Damwld - De coalitiepartijen in Dantumadiel kunnen het niet eens worden over wie de opvolger moet worden van wethouder Marianne Hofs van Dantumadeel 82. Hofs besloot vorige maand om per direct terug te treden, wegens gezondheidsredenen. Haar portefeuille, sport, cultuur en sociale zaken, werd al sinds juni waargenomen door de overige wethouders Siepie Hylkema, Roelof Bos en burgemeester Arie Aalberts.

Regiovrijdag, 7 oktober 2011

Inbrengwinkel Appelscha houdt er na 27 jaar mee op


Regiovrijdag, 7 oktober 2011

Politiek wil instroom in de bijstand beperken

Leeuwarden - De instroom in de bijstand moet worden beperkt. Zowel de PvdA als de VVD zetten daar op in om te voorkomen dat de tekorten bij de gemeente Leeuwarden nog groter worden. Deze week werd bekend dat Leeuwarden dit jaar 14,3 miljoen euro meer uitgeeft via de Wet Werk en Bijstand dan begroot. Jaarlijks ontvangt Leeuwarden van het Rijk rond de 45 miljoen euro: de overschrijding bedraagt meer dan 30 procent.

Regiovrijdag, 7 oktober 2011

Geschiedenis op een leuke manier: in de buitenlucht

Jelsum - Danil Faber (11) en Ilse Zondervan (10) staan er enigszins timide bij. Voor het schoolproject Vroeger-Dichtbij mogen de leerlingen van obs Oan t Skipperspypke in Koarnjum twee senioren uit Jelsum interviewen over de oorlogsgraven op het kerkhof daar. De twee hebben echter zojuist pas te horen gekregen dat zij zijn uitverkoren en hadden geen tijd om vragen voor te bereiden.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 oktober 2011

De Bijbel, een fotoalbum van Gods geschiedenis met mensen

Prof. dr. Eep Talstra (65) neemt vandaag afscheid als hoogleraar Oude Testament bij de Vrije Universiteit. Hij blikt terug op ruim veertig jaar Bijbelwetenschappen aan de Amsterdamse universiteit.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 oktober 2011

Een derde van de Duitse kerkleden is straks 65-plus

Berlijn - Het aantal ouderen in het Duitse protestantse kerkgenootschap Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) groeit relatief sneller dan in de rest van de Duitse samenleving. Over dertig jaar zou een op de drie kerkleden ouder zijn dan 65 jaar. Dat is 14 procent hoger dan de voorspelling die voor de gehele Duitse samenleving is gemaakt. Dat meldt de website van de EKD.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 oktober 2011

Geloof vernieuwt zich in de stad

Rotterdam - In de steden is het christelijke geloof niet aan het verdwijnen maar vernieuwt het zich, en dat is een beweging van onderop. Dat betoogt Gea Gort in het boek God in de stad; missionair leven in een stedelijke omgeving (uitgave Ark Media). Het wordt vandaag gepresenteerd op de jaarvergadering van de Evangelische Alliantie.

Sportvrijdag, 7 oktober 2011

Volleybalsters van Olympus voerden jaren schrikbewind

Leeuwarden - In de Landstedehal in Zwolle speelt VC Sneek zondag om half vier tegen bekerwinnaar n landskampioen VC Weert om de Supercup. Met het duel luiden de Friese volleybalsters, vorig seizoen verliezend bekerfinalist, het volleybalseizoen definitief in.

Sportvrijdag, 7 oktober 2011

Steppe geniet ondanks regen en wind

In de zomerstop werd een oefenduel van Telstar in Oudega (W) afgelast omdat het gras te lang was. Als goedmakertje mochten de Noord-Hollanders daar gisteren aantreden tegen sc Heerenveen.

Sportvrijdag, 7 oktober 2011

Laatbloeier Das hoopt in het spoor van toppers te treden

Margot Boer en Annette Gerritsen zijn komend seizoen de absolute speerpunten van het damesschaatsteam LIGA. Nieuwkomer Anice Das (25) uit Heerenveen completeert komend seizoen de sprintafdeling van de ploeg en hoopt naar het niveau van haar ploeggenotes toe te groeien. Coach Marianne Timmer op de ploegpresentatie: ,,Stiekem dromen we ervan om met drie dames naar het WK sprint te gaan.

Sportvrijdag, 7 oktober 2011

Zwolle International verhuist naar Drachten

IJsselmuiden - Het paardensportevenement Zwolle International gaat begin 2012 toch door. De organisatie heeft besloten uit te wijken naar het Fries Congrescentrum in Drachten, omdat de IJsselhallen in de gewenste periode (2-15 februari) al waren verhuurd. Met de verhuizing naar Drachten verandert ook de naam in Internationaal Concours Noord Nederland (ICNN). De komst van topruiters als Edward Gal (dressuur), Marc Houtzager en Angelique Hoorn (springen) is al zeker.

Sportvrijdag, 7 oktober 2011

Bestuur Victoria Park legt haar functie neer

Wolvega - Het bestuur van drafcentrum Victoria Park heeft in goed overleg met baaneigenaar Casper Veldink haar functie neergelegd. Gekozen is voor een nieuwe structuur waarin een betaalde manager verantwoordelijk wordt voor de koersen. Het bestuur, voorgezeten door Arend Fledderus uit Lemmer, draaide op vrijwillige basis. Victoria Park heeft een goed eerste seizoen gedraaid. De Franse koersen brachten veel geld binnen, maar leverden het bestuur ook veel werk op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties