Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 oktober 2008.

Economiedinsdag, 7 oktober 2008

Wakker Dier roept op tot brandveilige stal

Amsterdam - Dieren in stallen moeten beter worden beschermd tegen brand, vindt Wakker Dier. De organisatie maakte gisteren bekend dat het een proefproces begint tegen de bouwplannen van een volgens haar niet brandveilige megavarkensstal in Sinderen.

Economiedinsdag, 7 oktober 2008

‘Tijd is rijp voor invoering conflictverlof'

Delft - Bij een conflict tussen werkgever en werknemer moet er ruimte zijn voor een zogenoemd conflictverlof. Dit is een afkoelingsperiode van twee weken die achteraf als bijzonder verlof wordt gebruikt.

Economiedinsdag, 7 oktober 2008

Campina krijgt boete voor antibiotica in melk

Gent - Zuivelproducent Campina is gisteren door de rechtbank in Gent veroordeeld tot 110.000 euro boete. Het bedrijf had afgekeurde melk met antibiotica in de voedselketen laten komen.

Hoofdartikeldinsdag, 7 oktober 2008

Parlementsleden, hun functioneren...

Kamerleden kunnen maar moeilijk omgaan met kritiek op hun functioneren. Veel parlementariërs vertonen afwerend, ontkennend of bagatelliserend gedrag als ze eens worden aangepakt.

Regiodinsdag, 7 oktober 2008

1 op 20 Friese huishoudens komt niet rond

Leeuwarden - Een op de tien gezinnen in Fryslân heeft een minimaal inkomen. Een op de twintig kan simpelweg niet rondkomen. Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kampen met armoede. Fryslân scoort hierbij slechter dan vrijwel alle andere regio’s in Nederland.

Regiodinsdag, 7 oktober 2008

MCL kan niet opereren wegens stroomstoring

Leeuwarden - Het Medisch Centrum Leeuwarden heeft gisteren wegens een stroomstoring een aantal operaties en vele onderzoeken moeten uitstellen. Omdat de omschakeling naar de eigen stroomvoorziening niet goed verliep, werden in het ziekenhuis alleen spoedeisende handelingen verricht. De intensive care, hartbewaking en operatiekamers kregen wel stroom van de noodvoorziening.

Regiodinsdag, 7 oktober 2008

Leraar wil uitgedaagd worden

Leeuwarden - Scholen in het voortgezet onderwijs stimuleren leerkrachten maar weinig om zichzelf te ontwikkelen en resultaten te boeken. Dat concludeert adviesbureau Hay Group na een onderzoek onder 1500 docenten in het voortgezet onderwijs.

Regiodinsdag, 7 oktober 2008

Windmolens boven ‘Schier’

Schiermonnikoog - Energieproducent RWE wil voor ruim zes miljard euro, twee windmolenparken bouwen in de Noordzee. De parken Tromp en De Ruyter moeten komen op zeventig kilometer uit de kust van Callantsoog en 65 kilometer boven Schiermonnikoog.

Regiodinsdag, 7 oktober 2008

Gestolen geld levert amazones meer op

Leeuwarden - ,,Het feit dat we bestolen zijn, blijft zuur”, zegt Sandra Visser (32) uit Zwaagwesteinde. ,,Maar we hebben de gestolen 150 euro dubbel en dwars terug gekregen.” Samen met haar oude schoolvriendin Tineke Ekkers (33) uit Burdaard legde Visser in september de Elfstedentocht te paard af. Ze zamelden daarmee geld in voor de Dierenambulance in Leeuwarden. Kort na de finish werd in Burdaard een envelop met daarin 150 euro aan sponsorgeld gestolen.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 oktober 2008

Jeugdkerkbeweging heeft opvolger

Leeuwarden - De Jeugdkerkbeweging is ten einde, zo klinkt er al een tijdje. Inmiddels staat echter de nieuwe beweging klaar: jongeren die doorstromen naar het kader van de kerken. Bovendien zien voorgangers het jongerenwerk steeds vaker als een proeftuin.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 oktober 2008

Dialoogcommissie van PKN en pinksterkerken

Leeuwarden - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten hebben een gezamenlijke dialoogcommissie opgericht. In de commissie hebben leden en bestuurders uit de Protestantse Kerk, de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten en het Landelijk Platform van de Pinkster- en Volle Evangeliebeweging in Nederland zitting.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 oktober 2008

Ds. K.J. Bijleveld herkozen als preses van vGKN

Noordwijk aan Zee - Ds. K.J. Bijleveld uit Boornbergum is dit weekeinde herkozen als preses van de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN). De synode kwam zaterdag bijeen in Noordwijk aan Zee.

Sportdinsdag, 7 oktober 2008

Opleiding van jonge rijders beter regelen

Sneek - Om marathonschaatsen naar een nog hoger niveau te tillen, moet de opleiding van jonge schaatsers in deze sport beter geregeld worden. Trainer-coach Jillert Anema zei dat gisteren in Sneek bij de presentatie van het succesvolle sponsorteam van BAM.

Sportdinsdag, 7 oktober 2008

Een mensenleven redden, dankzij een defibrillator

Leeuwarden - Zaterdag overleed tijdens een wedstrijd plotseling de Friese amateurvoetballer Frank Voshol (20) uit Bolsward. Hij is niet de eerste en zal helaas ook niet de laatste zijn. Meestal is acuut hartfalen de doodsoorzaak. Alleen al in het amateurvoetbal zijn er jaarlijks 25 ‘hartdoden’ en nog eens 25 gevallen waarbij het overleefd wordt. Cruciaal is daarbij het gebruik van een defibrillator, waarbij via elektronische schokken het hart van het slachtoffer weer op gang kan worden gebracht. Clubs uit allerlei sporten worden steeds meer gestimuleerd om tot aanschaf over te gaan. En ook in Fryslân wordt de noodzaak ingezien.

Sportdinsdag, 7 oktober 2008

De mens Chris Wassenaar blijft beetje onderbelicht

Een boek over Chris Wassenaar. Dat moest er komen. De reus uit Minnertsga (2.10 meter en schoenmaat 53) domineerde het kaatsen de afgelopen vijftien jaar. Hij eiste een plek op in de top tien aller tijden en in zijn laatste seizoen pakte hij het recordaantal koningschappen af van de illustere Hotze Schuil. Dat boek dat kwam er. Met als titel In keatser fan formaat; Chris Wassenaar. De grutte fan Minnertsgea.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties