Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 7 augustus 2017.

Cultuurmaandag, 7 augustus 2017

Poëziebus doet Leeuwarden even aan

Uit meer dan 150 inschrijvingen zijn 24 dichters geselecteerd die, aangevuld met lokale poëten, workshops en optredens mogen verzorgen rond de poëziebus. In Leeuwarden is Arjan Hut, hoe kan het ook anders als oud-stadsdichter, de lokale held. In de Blokhuispoort mag hij het publiek, dat niet bepaald massaal is opgekomen, vermaken.

Economiemaandag, 7 augustus 2017

Opstartkosten zonnepark IJlst eerst voor gemeente

IJlst - De gemeente Súdwest-Fryslân heeft besloten te helpen bij het opstarten van het zonne-energieproject in IJlst. De gemeente schiet enkele opstartkosten voor.

Hoofdartikelmaandag, 7 augustus 2017

CDU blijft de grootste, maar er is één maar

Het is niet de vraag of Angela Merkels CDU/CSU bij de Duitse verkiezingen van 22 september de grootste partij wordt, maar hoe veel groter de partij wordt ten opzichte van de rest. Merkel is sinds 2007 bondskanselier maar is nog altijd populair. En dat is op zichzelf een hele prestatie.

Regiomaandag, 7 augustus 2017

Politie: alles onder controle bij zeilfeesten

Sneek/Grou - De festiviteiten rondom de Sneekweek en het Skûtsjesilen in Grou zijn ordelijk verlopen. Volgens de politie waren de evenementen druk, maar beheersbaar. Wel waren er enkele incidenten.

Regiomaandag, 7 augustus 2017

Rechter: mobiel bedienen via dashboard is strafbaar

Sneek - Een automobilist heeft recent vergeefs een verkeersboete voor bellen onder het rijden aangevochten. De bestuurder kreeg de boete op de ring van Sneek.

Regiomaandag, 7 augustus 2017

Tien schrijvers krijgen dit jaar Rely Jorritsmapriis

Wommels - Tien Friese schrijvers van een verhaal en een gedicht krijgen dit jaar de Rely Jorritsmapriis. De winnaars krijgen duizend euro.

Regiomaandag, 7 augustus 2017

Joure zet het conflict met SKS op scherp

Grou - Schipper Dirk Jan Reijenga van Joure zet het conflict met de SKS op scherp. Al ruim vier weken bakkeleien beide partijen over de ophanging van het grootzeil. De afgelopen weken is er bijna dagelijks contact geweest, maar het leverde geen oplossing op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties