Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 augustus 2012.

Cultuurdinsdag, 7 augustus 2012

Kaartverkoop geopend voor iepenloftspul 2013

Sneker Pan

Cultuurdinsdag, 7 augustus 2012

Bekende namen treden op met Fries talent

Muziek

Economiedinsdag, 7 augustus 2012

Bankspaarproducten blijven heel erg in trek

Den Haag | Nederlanders hadden eind 2011 bijna elf miljard euro ingelegd in bankspaarproducten. Dat is vijf keer zoveel als in 2009 en bijna vijf miljard meer dan eind 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hoofdartikeldinsdag, 7 augustus 2012

Inhoud én persoon zijn van belang

Kiezers maken steeds vaker de keuze om een voorkeursstem uit te brengen. De Leidse politicologen Rudy Andeweg en Joop van Holsteyn kwamen tot deze conclusie na analysering van verkiezingsuitslagen sinds 1946. Was toen slechts 3 procent een voorkeursstem, in 2002 koos een kwart van de kiezers niet de lijsttrekker.

Regiodinsdag, 7 augustus 2012

Warten en Bears juichen, nu Lemmer nog

Warten | De vlag werd meteen gehesen in de toren van de hervormde kerk in Warten. Dorpsgenote Marit Bouwmeester won gisteren de zilveren medaille bij het zeilen, en daar is Warten trots op. Ook in Bears werd Fries succes, bij de springruiters, gevierd. Vandaag volgt Lemmer met spanning de verrichtingen van plaatsgenoot Epke Zonderland, die om 16.37 uur aan zijn rekstokfinale begint.

Regiodinsdag, 7 augustus 2012

Havens kunnen feestbootjes goed bergen

Langweer | Het was gisteren de drukste dag op de wateren bij Langweer. Honderden Sneekweekgangers deden het dorp aan. Havenmeester Minke Adema is opgelucht dat de ‘zwarte maandag’ erop zit. ,,Het is rustig verlopen, maar ik ben altijd blij dat we het hebben gehad. Eerlijk is eerlijk.”

Regiodinsdag, 7 augustus 2012

Douwe Visser van Sneek na hattrick dicht bij SKS-titel

Woudsend | Drie keer achter elkaar winnen. Dat gebeurt zelden in de SKS-silerij. Douwe Visser van Sneek flikte het gisteren bij Woudsend. Voor de derde wedstrijddag op rij wist hij als eerste over de finish te komen. Hij verstevigde zijn koppositie daarmee enorm in het klassement.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 augustus 2012

Ik heb niets met die mensen van de kerk

De ene kerk heeft bloeiend jeugdwerk, in de andere kerk is geen jongere meer te bekennen. Hoe houd je ze vast? Robert Colijn geeft tips voor goed jongerenwerk. Vandaag: relaties zijn onmisbaar.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 augustus 2012

Nonnen zijn geen reclasseringsbeambten

Dat de zusters Clarissen - de Arme Klaren zoals ze in België worden genoemd - de vervroegd vrijgelaten ex-vrouw van meervoudig moordenaar Marc Dutroux gaan opvangen blijft voor grote ophef zorgen. Michelle Martin kreeg dertig jaar cel voor haar passieve en actieve betrokkenheid bij meervoudige kinderroof en de hongerdood van twee tieners.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 augustus 2012

Missioloog ds. Pieter Nanne Holtrop overleden

Arvika(Zweden)/Den Haag | Afgelopen vrijdag is ds. P.N. Holtrop overleden. Pieter Nanne Holtrop werd geboren op 31 januari 1943 in Sassenheim. Hij studeerde theologie aan de VU in Amsterdam en enkele jaren in Basel (Zwitserland) en werd in 1977 als gereformeerd predikant verbonden aan de gemeente Emmen, uitgezonden voor de missionaire dienst als docent aan de Theologische Hogeschool te Ujungpandang (Indonesië).

Geloof & Kerkdinsdag, 7 augustus 2012

Bisschop EKD uit kritiek op wetsontwerp rond hulp bij zelfdoding

Kassel | Bisschop prof.dr. Martin Hein van de Evangelische Landskerk van de Kurhessen-Waldeck, heeft scherpe kritiek geuit op een Duits wetsontwerp rond strafbaarheid van professionele hulp bij zelfdoding. Dat meldt het persbureau van de Evangelische Kirche in Deutschland (EKD), de grootste protestantse kerk van het land.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties