Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 augustus 2003.

Analysedonderdag, 7 augustus 2003

EU beloont slecht beleid

Frankrijk, Duitsland en Italië dreigen het stabiliteitspact op te blazen. Het vertrouwen in de Monetaire Unie staat op het spel en daarom zijn harde sancties nodig om landen die sjoemelen tot de orde te roepen. Want op het moment is het zo dat landen die hun zaakjes wél voor elkaar hebben, meebetalen aan het wanbeleid van hun EU-partners. Zo beloont de Europese Unie slecht beleid.

Bijschriftdonderdag, 7 augustus 2003

Kinderen

Jezus identificeert zich met de kinderen. We moeten de kinderen dienen, dat is ook de toekomst dienen en God dienen.

Economiedonderdag, 7 augustus 2003

Warm weer leidt tot een fors lagere aardappeloogst

Leeuwarden - Hoewel de oogst van aardappelen in Fryslân nog moet beginnen, lijkt nu al duidelijk dat de oogst dit jaar fors lager uitvalt dan vorig jaar. Vooral de hitte van de afgelopen dagen en het vooruitzicht dat dit de komende week niet anders zal zijn, bepaalt de prognoses.

Economiedonderdag, 7 augustus 2003

Hoge verwachtingen voor aardappelprijzen

Leeuwarden - Doordat de aardappeloogst in heel Europa dit jaar fors lager uitvalt, worden later dit seizoen naar verwachting hoge prijzen betaald. Upt Hiddema van de NLTO sluit niet uit dat de prijzen voor de boer uitkomen rond de 30 cent per kilo.

Hoofdartikeldonderdag, 7 augustus 2003

Indonesië…

Opnieuw heeft het radicaal-islamitische netwerk Jemaah Islamiyah (JI) haar visitekaartje afgegeven. Vorig jaar oktober pleegde de terreurgroep haar tot nu toe geruchtmakendste aanslag op het Indonesische vakantieoord Bali.

Regiodonderdag, 7 augustus 2003

Panoramaruit van Achmeatoren barst

Leeuwarden – Een panoramaruit op de 26ste etage van de Achmeatoren in Leeuwarden is woensdagmiddag spontaan gebarsten. Het fiets- en voetpad langs de toren is enige tijd afgesloten geweest.

Regiodonderdag, 7 augustus 2003

Rookverbod Friese bossen vanwege brandgevaar

Beetsterzwaag – In de bossen en natuurterreinen in Opsterland en Oost- en Weststellingwerf mag niet meer worden gerookt. De drie gemeenten hebben dit besloten in verband met het brandgevaar door de aanhoudende droogte en warmte. Wie toch wordt betrapt met een brandende sigaret, kan rekenen op een forse boete.

Regiodonderdag, 7 augustus 2003

Vermoorde man wilde aangifte doen schietpartij

Leeuwarden – De drie schietincidenten die Leeuwarden eind juni deden opschrikken, zijn opgelost. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden woensdag weten.

Regiodonderdag, 7 augustus 2003

Waterslakjes te koop op ’t Starteiland

Sneek - Het is druk op recreatieterrein De Potten in Sneek, tijdens Hardzeildag - traditioneel de hoogtijdag van de Sneekweek. Wie de auto kwijt moet, zo halverwege de middag, heeft pech gehad en moet wachten tot er iemand weggaat.

Geloof & Kerkdonderdag, 7 augustus 2003

‘Christendom wordt religie van Zuiden’

Leeuwarden – Het christendom wordt de religie van het Zuiden. Westerse kerken met hun hoog-liturgische gebruiken hebben steeds minder invloed op de wereldwijde ontwikkeling van het christendom.

Geloof & Kerkdonderdag, 7 augustus 2003

Muzikale inspiratie voor voorgangers

Muziek is voor velen een uiting van de hoogte- en dieptepunten in het menselijk bestaan. Chris Fictoor, karmeliet, dirigent, componist en manager schrijft deze zomer in het Friesch Dagblad over de verschillende aspecten van muziek. Deel 4.

Geloof & Kerkdonderdag, 7 augustus 2003

Startkrant 2003: ‘Volle kracht vooruit!’

Leeuwarden – Het thema van de Startkrant 2003 is ‘Volle kracht vooruit!’ De krant is een jaarlijkse uitgave van het Confessioneel Gereformeerd Toerustingscentrum, het Evangelisch Werkverband en de Confessionele Vereniging in de Hervormde Kerk.

Sportdonderdag, 7 augustus 2003

Witmarsum na 56 jaar weer de beste op Freule

Wommels - 56 jaar nadat Pim Mulier voor de laatste keer de macht greep in Wommels, is de Villa van de Freule terug in Witmarsum. Jacob Zaagemans, Gert-Jan Meekma en Chris Anema schreven woensdag de 101ste Freulepartij op hun naam. In de finale moest Stiens zich met Geert Faber, Wessel Ferwerda en Jappie Leijenaar op 5-2 en 6-4 gewonnen geven.

Sportdonderdag, 7 augustus 2003

Heerenveen met schrik vrij

Koper - SC Heerenveen heeft zich woensdagavond in de Sloveense havenstad Koper geplaatst voor de finale van het Intertoto Cuptoernooi. Toch kwam Heerenveen in het benauwde stadionnetje van FC Koper met de schrik vrij, maar ondanks een kleine nederlaag hoefden de manschappen van trainer Foppe de Haan de Europese droom niet te laten varen.

Sportdonderdag, 7 augustus 2003

SC Heerenveen zal aan Villarreal nog zware kluif krijgen

Koper – Sportclub Heerenveen zal in de strijd om één toegangskaart voor het UEFA-cuptoernooi nog een hele kluif krijgen aan Villarreal CF. De Spaanse ploeg, die zich woensdag door een 2-0 zege op het Tjechische Brno opdiende als tegenstander van Heerenveen in de finale, heeft deze zomer flink ingekocht. Zo nam de nummer 15 van de Primera Divison van het vorig seizoen onder meer de Braziliaanse spits Sonny Anderson van de Franse kampioen Olympique Lyon over.

Sportdonderdag, 7 augustus 2003

50 jaar CH Buitenpost dubbelslag voor Harmen van Siebe Postma

Buitenpost - Het concours hippique in Buitenpost werd een dubbelslag voor Siebe Postma uit Koufurderige. De negenjarige Harmen pakte na het nationaal kampioenschap gereden door dames zaterdag in Rijs, woensdag in de ereklasse opnieuw de titel. Volgens de jury is er bij de Friese tuigpaarden in geen jaren zo’n kampioen geweest.

Sportdonderdag, 7 augustus 2003

Sterke Egon van Kammen wint ‘generale repetitie’ IJlst

IJlst - Voordat er zaterdag om het Fries kampioenschap wordt gestreden op de schansen in Winsum, stond er woensdag voor de fierljeppers een laatste test op het programma. De wedstrijd in IJlst kende een stroef begin, maar een boeiend einde. De dagtitel ging naar Egon van Kammen die met 18.14 meter niet alleen zijn concurrenten ver achter zich liet, maar er ook nog maar eens mee aantoonde één van de absolute favorieten te zijn tijdens het FK.

Weerdonderdag, 7 augustus 2003

Gisteren noteerde De Bilt een maxima van 33,9 graden. Daarmee werd de tweede tropische dag binnen gesleept. Wanneer de 30 graden vandaag opnieuw bereikt wordt - en dat zal werkelijk geen enkel probleem opleveren - dan kunnen we spreken van een officiële hittegolf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties