Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 juli 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 7 juli 2016

Motie van wantrouwen als holle retoriek

Premier Rutte heeft, vlak voor het zomerreces, een motie van wantrouwen overleeft. De fractie-Bontes/Van Klaveren, twee ex-PVV’ers, neemt het Rutte kwalijk dat hij niet gewoon zijn handtekening onder het associatieakkoord tussen de EU en Oekraďne weghaalt.

Regiodonderdag, 7 juli 2016

Heerenveen onder toezicht provincie uit

Heerenveen - De gemeente Heerenveen staat niet meer onder preventief financieel toezicht van de provincie Fryslân.

Regiodonderdag, 7 juli 2016

DNA bevestigt: er zit een boom in de Bosberg

Appelscha - De drie enorme eikentakken die uit de Bosberg in Appelscha steken zijn van één en dezelfde boom. Dat vermoeden bestond al enige maanden, maar DNA-onderzoek heeft dat nu met zekerheid uitgewezen, meldt bomendeskundige Jan-Bouke Sijtsma van Boom-KCB uit Nijeberkoop.

Regiodonderdag, 7 juli 2016

Weinig animo voor inspraak koopzondagen

Kollum - De vraag of winkels op zondag open of dicht moeten zijn, leeft niet echt in Kollumerland, concludeerde burgemeester Bearn Bilker na de inspraakavond, gisteren. Met een opkomst van zo’n vijftien belangstellenden (exclusief de raadsleden) was de discussie al na een kwartiertje afgelopen.

Regiodonderdag, 7 juli 2016

F-5 in duizenden deeltjes uit de modder bij Bitgum gehaald

Bitgum - Stukje voor stukje wordt de straaljager boven water gehaald. Van het vliegtuig van demonstratieteam Patrouille de Suisse dat op 9 juni neerstortte tijdens een oefening voor de Luchtmachtdagen van 10 en 11 juni op Vliegbasis Leeuwarden is niet veel meer over. Enkele brokstukken worden met een speciale kraan geborgen, maar bij de meeste komt er een kleine emmer aan te pas.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties