Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 juni 2017.

Economiewoensdag, 7 juni 2017

Betere marketing in toerisme nodig

Leeuwarden - De provincie en marketingbedrijven richten zich bij toerisme in Fryslân meer op mensen die niet uit de regio komen. Onderzoek wijst uit dat ook promotie binnen Fryslân lucratief is.

Hoofdartikelwoensdag, 7 juni 2017

Nu is het tijd voor groene investeringen

Het kabinet verwacht voor dit jaar bijna acht miljard euro meer op te halen aan belastingen en premies dan eerder in de Miljoenennota op Prinsjesdag vorig jaar werd geraamd, zo bleek uit de vorige week gepresenteerde Voorjaarsnota. De meevaller is te danken aan de aantrekkende economie, die doet het in 2017 beter dan eerst werd gedacht. Ook dalen de uitgaven omdat door groei van de werkgelegenheid de uitgaven voor uitkeringen naar beneden gaan.

Regiowoensdag, 7 juni 2017

Brievenbusfirma´s in vizier Tweede Kamer

Den Haag - Hoe zit het nu eigenlijk met die vermaledijde brievenbusfirma´s, die alleen in Nederland zouden zitten om het gunstige belastingklimaat? En wat is er te doen tegen het wegsluizen van kapitaal door rijke particulieren die de Nederlandse fiscus willen ontwijken?

Regiowoensdag, 7 juni 2017

Vierdaagse trotseert dit keer code geel

Harkema/Wolvega - Op verschillende plekken in Nederland is de eerste dag van de Avondvierdaagse gisteren afgelast vanwege de waarschuwing voor slecht weer: windstoten, mogelijk met onweer. In Fryslân gingen de vier geplande wandeltochten voor zover bekend in tegenstelling tot een week geleden gewoon door.

Regiowoensdag, 7 juni 2017

Sneldienst naar Ameland komt er volgend jaar

Holwerd - Er komt een sneldienst van Holwerd naar Ameland, die plaats biedt aan 48 passagiers. Dat maakte Wagenborg Passagiersdiensten gisteren bekend. De verwachting is dat de dienst in het eerste kwartaal van 2018 in gebruik wordt genomen. De dienst vaart in elk geval twee keer ´s morgens en twee keer ´s middags. Er geldt een toeslag van 7,50 euro per overtocht.

Regiowoensdag, 7 juni 2017

Ziekenhuisbedden in Fryslân schaars

Leeuwarden - Het aantal ziekenhuisbedden in Fryslân is tussen 2008 en 2014 met 23 procent gedaald. Dit blijkt uit het rapport over de Friese zorg dat de provincie Fryslân opstelde op verzoek van de FNP. De daling is daarmee bijna vier keer zo hoog dan landelijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties