Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 juni 2016.

Economiedinsdag, 7 juni 2016

Theo Douma wil van De Beurs een Leeuwarder hotspot maken

Ondernemer Theo Douma heeft in de afgelopen decennia met succes de Koperen Tuin, het Stadhouderlijk Hof en de watertoren in Leeuwarden nieuw leven ingeblazen. Nu heeft hij plannen voor De Beurs. Hij is echter niet de eerste partij met interesse.

Hoofdartikeldinsdag, 7 juni 2016

Het Duitse voorbeeld verdient navolging

De Turkse president Erdogan heeft opnieuw hard uitgehaald naar Duitsland vanwege de Armenië-resolutie. Met slechts één tegenstem en één onthouding besliste het Duitse parlement donderdag dat de moord op naar schatting anderhalf miljoen Armeniërs in 1915 door de Ottomanen als genocide kan worden bestempeld.

Regiodinsdag, 7 juni 2016

Als het gevoel bij de ouders goed is, komen de leerlingen wel

Heerenveen - Jarenlang schommelde het aantal leerlingen bij cbs De Hoeksteen in Heerenveen tussen de 140 en 150. Tot zo’n twee jaar geleden. De school in de wijk Heerenveen-Noord zette een groeispurt in en kreeg in korte tijd veel meer leerlingen. Gisteren werd het voorlopige hoogtepunt bereikt: met de inschrijving van Naomy Bosma (4) als tweehonderdste leerling. Directeur Roeland de Jong vertelt.

Regiodinsdag, 7 juni 2016

Extra alertheid: meer Friese kinderen uit huis geplaatst

Leeuwarden - In Fryslân zijn meer kinderen uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van het Fries Sociaal Planbureau (FSP). Deze trend is inmiddels gekanteld, zegt Marianne Sinot van het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid.

Regiodinsdag, 7 juni 2016

Daling gebruik antibiotica in veeteelt stokt

Leeuwarden - Het gebruik van antibiotica in de veehouderij is in 2015 nauwelijks afgenomen. De beoogde afname van 70 procent tussen 2009 en 2015 is daarmee niet gehaald. Dit ondanks extra inspanningen die een jaar geleden nog door het kabinet werden afgesproken met onder meer dierenartsen. Dat bleek gisteren uit cijfers van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties