Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 mei 2013.

Economiedinsdag, 7 mei 2013

Startende ondernemers trekken in de leegstaande panden in Leeuwarden

Leeuwarden | Leegstaande winkelpanden in het centrum van Leeuwarden worden een voor een verhuurd aan startende ondernemers. Aan het Naauw bijvoorbeeld beginnen deze maand drie nieuwe ondernemers met een winkel en ook in de Peperstraat is een lang leegstaand pand intussen verhuurd.

Hoofdartikeldinsdag, 7 mei 2013

Gaat Guantánamo Bay nu eindelijk dicht?

De Amerikaanse president Barack Obama gaat een nieuwe poging doen het omstreden gevangenenkamp voor van terrorisme verdachte gevangenen in Guantánamo Bay op Cuba te sluiten.

Regiodinsdag, 7 mei 2013

Rederij Doeksen slaat terug

Harlingen/Terschelling | Rederij Doeksen verlaagt drastisch de prijzen voor een bootticket naar Terschelling. Tussen 15 mei en 12 juni betaalt een reiziger slechts vier euro in plaats van 14,55 euro voor de overtocht van Harlingen naar het Waddeneiland.

Regiodinsdag, 7 mei 2013

Garnalen weer dagvers dankzij pelcentrum

Lauwersoog | Garnalen worden in de toekomst weer grootschalig in Nederland gepeld. De bedrijven Telson bv en Kant bv nemen alvast een voorschot op de ontwikkeling met de bouw van een groot garnalenpelcentrum in Lauwersoog. Daar is plaats voor vijftig machines.

Regiodinsdag, 7 mei 2013

Heel Leeuwarden feest mee met Cambuur

Leeuwarden | Bijna vijftienduizend bezoekers waren gisteravond bij de huldiging van Cambuur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Jong en oud stroomde al vroeg naar het centrum om de titel die Cambuur vrijdagavond in de Jupiler League in de wacht sleepte, te vieren.

Sportdinsdag, 7 mei 2013

Bergum - Annen wordt morgen overgespeeld

Leeuwarden | De competitiewedstrijd tussen Bergum en Annen in de eerste klasse F moet worden overgespeeld. Het duel, dat zondag eindigde in een 1-0 overwinning voor de Burgumers, is door de KNVB ongeldig verklaard, omdat de thuisclub een niet speelgerechtigde speler had opgesteld. Het duel dat is vastgesteld voor morgenavond is met name voor Annen, en ook voor het Drachtster ONB, van groot belang in verband met de strijd om degradatie te ontlopen.

Sportdinsdag, 7 mei 2013

Jong Heerenveen wint ook laatste wedstrijd

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Jong NEC/FC Oss, met onder andere Geert Arend Roorda, met 3-1 gewonnen. De kampioen van de eredivisie voor belofteteams keek bij rust ondanks veel dreiging tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Melvin Platje. Na de hervatting trok de ploeg van trainer Jan de Jonge het duel naar zich toe door treffers van Marco Pappa, Gianni Zuiverloon en Mark Uth.

Sportdinsdag, 7 mei 2013

De Klaploper: boek voor een dagelijks portie blessureleed

In de sport zijn benen en haar aanhangsels wellicht de meest bekende kwaalveroorzakers. Of –ontvangers, zo u wilt. We kennen de onwillende enkel van Van Basten, de kapotte knie van Van Nistelrooy én, wellicht de meest mythische onder de beenblessures, de zwabbervoet die schaatser Gerard Kemkers tot stoppen dwong.

Sportdinsdag, 7 mei 2013

Spelers Cambuur gaan van ene in andere feestje

Samen met een uitzinnige mensenmassa vierden spelers en staf van SC Cambuur gisteren in Leeuwarden het vrijdag behaalde kampioenschap. Het werd een feest dat zijn weerga niet kende. ,,Dit herinneren we ons over twintig jaar nog.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties