Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 mei 2005.

Bijschriftzaterdag, 7 mei 2005

Koel en nat

Het is vandaag onbestendig weer met perioden met regen en 10 ŕ 11 graden als temperatuur. Verder waait er een matige tot krachtig, in het kustgebied misschien tot hard toenemende west tot noordwestenwind. Vandaag passeert een storing met een omvangrijk regengebied. De ochtend verloopt nat met perioden met soms intensieve regen. We moeten er rekening mee houden dat ook een deel van de middag nog nat verloopt. Pas gaandeweg vanmiddag wordt het vanuit het noordwesten droog. Lang duurt die weelde niet, want daarna komen er nog een paar buien tot ontwikkeling. Nu en dan schijnt dan wel de zon. In de ochtend is de wind west en is zwak, in de middag wordt deze noordwest en neemt toe tot vrij krachtig, langs het Waddengebied tot 6, soms zelfs 7 bft. Met 10 graden als maximum temperatuur is het ronduit fris en soms bijna guur. Morgen staat ons een frisse en soms ook natte dag te wachten. Daarbij waait er nog steeds de frisse en sterke noordwestenwind. In de middag draait deze naar het westen tot zuidwesten en vooral tegen de avond wordt het rustiger. Tijdens de nachtperiode is het rustig, vrij helder en koud met 3 graden als laagste temperatuur. Lokaal is vorst aan de grond mogelijk.

Bijschriftzaterdag, 7 mei 2005

Vreemdeling

Toen Jezus de timmermanswerkplaats achter zich gesloten had en predikend door het land trok, kwam Hij ook in Nazareth, de plaats waar Hij was opgegroeid

Hoofdartikelzaterdag, 7 mei 2005

De onvolwassen democratie

De journalistiek in Nederland zucht onder zelfcensuur, vindt het VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Ze noemt als voorbeelden van die censuur dat de media vergaten om na een half jaar de moord op Theo van Gogh te herdenken; ze besteedden er niet of nauwelijks aandacht aan. Een andere vorm van zelfcensuur is die wordt veroorzaakt door ‘islammoeheid’. Die zorgt er voor dat journalisten zich niet langer inspannen om belangrijke dingen die rondom de islam spelen, door te geven aan hun lezers, luisteraars of kijkers.

Regiozaterdag, 7 mei 2005

Plattelandsvrouwen gaan fietsen

Harich – Tientallen plattelandsvrouwen en andere fietsliefhebbers komen maandag naar Harich voor de aftrap van een wekenlange estafettefietstocht door het land. Op zaterdag 19 juni komen ze weer terug naar de bakermat van de georganiseerde plattelandsvrouwen. Want in Harich werd ooit ’s lands eerste afdeling van de plattelandsvrouwen opgericht. Dat gebeurde op 10 mei 1918. Landelijk wordt dit jaar het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen/Vrouwen van Nu gevierd.

Regiozaterdag, 7 mei 2005

Wandelaars beleven mooie dag op het Bildt

Sint Jacobiparochie – Het Bildt beleefde gisteren een primeur. Voor het eerst in de historie kwamen de deelnemers aan de Elfstedenwandeltocht door dit deel van Fryslân. Volgens voorzitter Piet Wassenaar was het eenmalige uitstapje zeer de moeite waard. ,,Het uitzicht over de Bildtse akkers was schitterend”, zei de voorzitter, zelf een geboren Bilkert en inwoner van Sint Jacobiparochie,

Regiozaterdag, 7 mei 2005

Fietser krijgt het steeds lastiger in Leeuwarden

Leeuwarden – Met de toename van het aantal rotondes in Leeuwarden neemt de onveiligheid voor fietsers toe. Dat vindt de afdeling Fryslân van de Fietsersbond.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 mei 2005

Emmaüs: middel voor ruim geloofsgesprek

Ferwert – Kerken die gemeenteleden en belangstellenden ‘van buiten’ de beginselen van het geloof willen bijbrengen, komen vaak uit bij de Alpha-cursus. Die cursus wordt inmiddels in 823 plaatsen in Nederland gegeven. Een alternatief dat steeds meer belangstelling trekt, is de Emmaüs-cursus van de IZB. In Ferwert zijn de ervaringen positief, vertelt ds A. Slingerland van de Hervormde Gemeente.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 mei 2005

Friese pinksterfeesten klaar voor toeloop duizenden

Leeuwarden – Het pinksterfeest in Wijnjewoude zit dit jaar op een nieuwe locatie. Het feest in Veenklooster heeft een nog uitgebreider programma, want ook de zondagavond is nu ingevuld. Tevens richt men zich meer op de jeugd. De Friese pinksterfeesten zijn klaar voor de toestroom van duizenden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties