Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 april 2016.

Economiedonderdag, 7 april 2016

Veel interesse voor biologisch boeren

Leeuwarden - Steeds meer melkveehouders tonen interesse in een biologische bedrijfsvoering. Dat zeg Kees Water uit Venhuizen, die met zijn bedrijf Ekopart boeren in Noord- en Midden-Nederland adviseert tijdens de overstap.

Hoofdartikeldonderdag, 7 april 2016

Democratie kan niet zonder de rechtsstaat

Het is iedere keer een moment om naar uit te kijken, de publicatie van de inleiding bij het jaarverslag van de Raad van State. In de dagelijkse hectiek van de hijgerige politiek zijn de bedachtzame woorden over de staat waarin onze rechtsstaat verkeert een oase van wijsheid.

Regiodonderdag, 7 april 2016

Politie-eenheid Noord-Nederland vaak te laat

Leeuwarden - De politie wil in 90 procent van de spoedgevallen binnen vijftien minuten ter plaatse zijn, maar in Noord-Nederland lukte dit in 2015 maar in 77 procent van de gevallen. Nergens in het land is deze score zo laag. Bij 'prioriteit 2-meldingen’ - waarbij de norm op een half uur ligt - was de politie in Noord-Nederland vorig jaar in 73 procent van de gevallen op tijd aanwezig.

Regiodonderdag, 7 april 2016

Ferwerters akkoord met eetcafé van dorpscoöperatie

Ferwert - De handtekeningen voor de oprichting van dorpscoöperatie Eetcafé ‘t Hoekje in Ferwert kunnen deze week gezet worden. Een aantal plaatselijke ondernemers - die uit angst voor verloedering of een onzekere toekomst van het dorpscafé dat al drie jaar leegstaat, een plan maakten om er als 'mienskip’ een eetcafé met cafetaria van te maken - presenteerde de concrete invulling van hun ideeën gisteravond aan hun dorpsgenoten.

Regiodonderdag, 7 april 2016

Ruzie in Sneek leidt tot twee kledingbanken

Sneek - Amper een maand na de opening wordt Kledingbank Sneek gesplitst. Twee vrijwilligersgroepen binnen de kledingbank konden niet goed samenwerken en gaan uit elkaar. Een van de groepen zoekt een nieuwe locatie in Sneek.

Regiodonderdag, 7 april 2016

Mens bedreigt de Waddenzeenatuur

De helft van het natuurlijke werelderfgoed wordt bedreigd door menselijke activiteiten. Dat staat in een gisteren gepubliceerd rapport, dat is opgesteld in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Tot de bedreigde werelderfgoedgebieden behoort ook de Waddenzee. Dat heeft te maken met gaswinning en internationale scheepvaartroutes. Gaswinning zorgt voor bodemdaling waardoor zandplaten mogelijk niet meer droogvallen. Vogels kunnen er dan niet meer foerageren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties