Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 7 april 2014.

Cultuurmaandag, 7 april 2014

Friezinnen niet naar de finale Prinses Christina Concours

Den Haag | Pianiste Welmoed Poelstra (13) uit Hallum en celliste Florianne Remme (13) uit Leeuwarden zijn er niet in geslaagd de finale van het Prinses Christina Concours te halen. De twee Friezinnen deden zaterdag in Den Haag mee aan de Dag van de Genomineerden, de landelijke halve finale van het muziekconcours.

Cultuurmaandag, 7 april 2014

Peter Dijkstra chef-dirigent Nederlands Kamerkoor

Zang

Cultuurmaandag, 7 april 2014

Nynke Maaike Dijkstra wint kinderklarinetconcours

Muziek

Cultuurmaandag, 7 april 2014

Different Sound wint zangconcours in Joure

Joure | Vrouwenkoor Different Sound uit Minnertsga heeft zaterdag het zangconcours van de Bond van Zangkoren in Friesland gewonnen. Aan het concours in De Oerdracht in Joure, dat zo’n 750 bezoekers trok, deden 23 koren mee.

Hoofdartikelmaandag, 7 april 2014

Wat is de grond voor pensioenregeling?

Het pensioen is een van de meest besproken onderwerpen op verjaardagspartijen. Mensen die niet hun eerste pensioenuitkering hebben gekregen, zijn vooral verontwaardigd over de hoogte - beter: de laagste - van het bedrag. Jongeren maken zich niet druk over hun pensioen, maar hebben wel een opvatting over wat ze gehoord en gelezen hebben: de huidige pensioentrekkers zijn een stuk beter af dan zij, over zoveel jaar.

Regiomaandag, 7 april 2014

Met nieuw gebouw kan Nij Beets jaren vooruit

Nij Beets | Er zitten duizenden uren vrijwilligerswerk in, maar dat was het volgens voorzitter Arnold Aerts van IJsclub Eendracht uit Nij Beets meer dan waard. Met het nieuwe clubgebouw, dat zaterdag voor de eerste keer open was, is de verplaatsing van de ijsbaan in het dorp nu helemaal afgerond. En ook ’s zomers komt het terrein goed van pas.

Regiomaandag, 7 april 2014

Ondernemers houden scherp oog op Doeksen

Terschelling | De Terschellinger Ondernemers Vereniging (TOV) is blij met het akkoord over de veerdiensten, maar houdt de vinger aan de pols. Dat is nodig om rederij TSM/Doeksen scherp te houden, aldus de ondernemers.

Regiomaandag, 7 april 2014

Vliegende start voor het Fries Museum

Leeuwarden | Het Fries Museum heeft gisteren de 100.000e bezoeker geteld sinds de opening in september vorig jaar. Dat is veel eerder dan verwacht, zegt directeur Saskia Bak. Destijds gold het aantal van 100.000 bezoekers als doelstelling voor een heel jaar. Nu is dat dus na ruim zeven maanden al gehaald.

Geloof & Kerkmaandag, 7 april 2014

Martien Brinkman spreekt over religie in kunst

Drachten | Prof. dr. Martien Brinkman, hoogleraar oecumenische theologie aan Vrije Universiteit te Amsterdam, spreekt dinsdagavond 8 april in Drachten over moderne kunst met een religieuze lading. Van Brinkman verscheen vorig jaar het boek Jezus incognito. De verborgen Christus in de westerse kunst vanaf 1960.

Geloof & Kerkmaandag, 7 april 2014

10.000 mensen bij Nederland Zingt-dag

Utrecht | De dertiende Nederland Zingt-dag in de Utrechtse Jaarbeurs is afgelopen zaterdag door tienduizend mensen bezocht, onder wie ook veel Friezen. ‘Prijs Adonai!’ was het thema van het muzikale EO-evenement.

Sportmaandag, 7 april 2014

ONS Sneek hijst de vlag al voorzichtig in de top

Het moet heel gek lopen, wil ONS Sneek niet behouden blijven voor de topklasse. De debutant speelde zich zaterdag nagenoeg veilig dankzij een 2-1 zege op directe concurrent Excelsior’31.

Sportmaandag, 7 april 2014

Lodeweges kon bij Cambuur niet verliezen, bij Heerenveen wel

Sporttribunaal

Sportmaandag, 7 april 2014

Column | Supporters en ‘supporters’


Sportmaandag, 7 april 2014

Roept u maar

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening over de wedstrijd NEC - SC Cambuur (1-1).

Sportmaandag, 7 april 2014

Dijkstra laat Cambuur opgelucht ademhalen

Zaterdagochtend, telefoon in Groningen. ,,De trainer. Hij vertelde dat niet ik, maar Robert van Boxel de geblesseerde Ramon Leeuwin zou vervangen.” Mart Dijkstra begint dit eredivisieseizoen nog als aanvoerder. Maar als Cambuur zich aan het eind van de rit zaterdag bij NEC nagenoeg veilig kan spelen in de strijd tegen degradatie, blijkt-ie niet eens meer geschikt als stand-in voor Leeuwin. ,,De trainer legde het netjes uit. Ik begrijp de keuze voor Van Boxel. Zijn kopkracht zou goed van pas komen tegen de spitsen van NEC.”

Sportmaandag, 7 april 2014

Cambuur na zware week nu op zoek naar 'kampioensgevoel'

Nijmegen | Na het gelijkspel van zaterdagavond bij NEC (1-1) en de 2-2 van Roda JC tegen AZ gisteren kan Cambuur dit seizoen niet meer rechtstreeks degraderen uit de eredivisie. De Leeuwarders kunnen zich zaterdag op eigen veld tegen Vitesse definitief veilig spelen. ,,We maken ons op voor een soort kampioensduel”, aldus trainer Henk de Jong.

Sportmaandag, 7 april 2014

Heerenveen laat zich tegen PSV van zijn beste kant zien

Heerenveen | Het was zaterdag weer eens een ouderwets avondje sc Heerenveen. In het eigen Abe Lenstrastadion werd PSV in een enerverend duel met 3-0 verslagen. Dat wat eerder dit seizoen in Eindhoven niet lukte, slaagde zaterdag voor eigen publiek wel. Voor de vijfde keer alweer in de 21e eeuw. In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen liet de formatie van trainer Marco van Basten zich van zijn beste kant zien.

Sportmaandag, 7 april 2014

Marzo was er paar dagen goed ziek van

De ontlading was groot bij Stefano Marzo. De 23-jarige Belgische Italiaan sprong bijkans een gat in de lucht na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Liesveld. Hij kreeg ruim een week geleden van technisch manager Hans Vonk te horen dat de optie in zijn contract niet werd gelicht. ,,Hij heeft me verteld dat na 30 juni 2014 ophoudt en dat er geen weg terug is. Dat was zuur en heel pijnlijk. Daar ben ik wel een paar dagen goed ziek van geweest.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties