Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 april 2006.

Bijschriftvrijdag, 7 april 2006

De rijke man

Economievrijdag, 7 april 2006

Omzetgroei internetbedrijf Snakeware

Sneek - Internetbedrijf Snakeware, met vestigingen in Sneek en Amsterdam, heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Het bedrijf zag de omzet met meer dan 42 procent stijgen. Voor geheel 2006 voorziet Snakeware verdere groei in omzet en personeel.

Hoofdartikelvrijdag, 7 april 2006

Gezondheidscampagnes…

Jaarlijks komen er zo’n zeventigduizend nieuwe ‘suikerpatiënten’ bij in ons land. De gevolgen van suikerziekte kunnen ernstig zijn. De ziekte kan bedreigend zijn voor met name hart- en bloedvaten, maar kan ook, vooral bij onzorgvuldig omgaan met de ziekte allerlei andere, ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld nieraandoeningen, blindheid en voetamputatie.

Regiovrijdag, 7 april 2006

Het IBF nieuwe stijl trekt wel bedrijven

Heerenveen - De eerste 10 procent van het bedrijventerrein IBF bij Heerenveen is verkocht. Dat maakte wethouder Bouwers van de gemeente Heerenveen gisteren bekend. Het gaat in totaal om achttien van de 180 hectare grond ten noordoosten van Heerenveen. Van drie bedrijven is zeker dat ze zich er vestigen. Dat zijn vervoersbedrijf Pax, Oliemaatschappij Post en wasserij De Blinde, dat zijn verhuisplannen noodgedwongen moest versnellen na de verwoestende brand op de oude locatie.

Regiovrijdag, 7 april 2006

Banencijfers zeggen niet alles

Leeuwarden – In Fryslân zijn tussen mei 2004 en mei 2005 bijna zestienhonderd banen verloren gegaan, het grootste banenverlies sinds zeker tien jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse werkgelegenheidsenquęte van de provincie van Fryslân en de Kamer van Koophandel. De vraag is: wat zeggen de cijfers?

Regiovrijdag, 7 april 2006

‘Wad heeft geen last van gaswinning’

Moddergat/Utrecht – Het waddengebied ondervindt geen schade als er in het natuurgebied gas wordt gewonnen. Die conclusie trekken onafhankelijke deskundigen, die het milieurapport van de NAM hebben bestudeerd. In het Lauwersmeergebied zijn er mogelijk wel risico’s voor beschermde vogelsoorten.

Regiovrijdag, 7 april 2006

Friese jeugd vrijt nog veel onveilig

Leeuwarden – Campagnes rondom condoomgebruik hebben maar weinig vat op de Friese jeugd. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) van de GGD Fryslân. De gezondheidsdienst heeft in 2005 33 procent meer chlamydia-infecties vastgesteld en 25 procent meer gevallen van syfillis: een ,,verontrustende stijging.’’

Regiovrijdag, 7 april 2006

‘Zuiderzeelijn is definitief van de baan’

Leeuwarden - De aanleg van een snelle treinverbinding tussen Schiphol/Amsterdam en Groningen is van de baan. Dat meldt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) op basis van welingelichte bronnen in Den Haag. D66 heeft meteen laten weten dat de voor de verbinding gereserveerde 2,7 miljard euro naar het Noorden moet gaan.Het kabinet besluit formeel aanstaande donderdag over het lot van de Zuiderzeelijn (ZZL), waarvoor het 2,7 miljard euro opzij had gezet. De noordelijke provincies wilden één miljard investeren.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 april 2006

De Oase klaar voor ‘Matteüs Passie’

Drachten - De Oase in Drachten maakt zich opnieuw op voor een grote muzikale gebeurtenis. Nadat eerder de musicals Jakob en Ester menig bezoeker in vervoering brachten, is er nu de Matteüs Passie . Zondag zijn de eerste twee uitvoeringen in Drachten.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 april 2006

Synode PKN stemt in met bezuinigingen

Lunteren - De negen regionale kantoren van de Protestantse Kerk in Nederland, waaronder die in Leeuwarden, worden gesloten. Hoeveel regionale steunpunten daarvoor in de plaats komen, is echter nog niet bekend. De synode van de Protestantse Kerk stelde een besluit daarover donderdag uit tijdens de landelijke kerkvergadering in Lunteren.

Sportvrijdag, 7 april 2006

Europese topkoers op drafbaan van Joure

Wolvega - De Drafbaan Joure gaat op 14 juli tijdens hun Swipe Dei voor het eerst in haar 121-jarig bestaan een koers voor de Europese topklasse verrijden. In het Special Jobs Stayerskampioenschap zal een prijzenpot beschikbaar zijn van 25.300 euro. Dat is ongeveer evenveel als elke zaterdag tijdens een hele koersavond wordt verreden in Wolvega.

Sportvrijdag, 7 april 2006

Hestad trekt Friend als soort ambassadeur over streep


Sportvrijdag, 7 april 2006

Cambuur weer in geldnood en crisis is nabij

Leeuwarden – ,,De haven is in zicht, maar het schip Cambuur kan nog steeds op een havendam stranden’’, zo meent interim directeur Harjan van Dam. Vandaag moet er duidelijkheid komen of er geld op het kleed komt, anders slaat de crisis voor de zoveelste keer onbarmhartig toe. Echter, de bodem van de schatkist is alweer wreed zichtbaar. Het geld is op.

Weervrijdag, 7 april 2006

Guur


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties