Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 maart 2018.

Economiewoensdag, 7 maart 2018

Fryslân achterop bij groei

Leeuwarden - Binnen Nederland hoort het noordelijke deel van Fryslân bij de gebieden met de minste economische groei van de afgelopen twintig jaar. Dat blijkt uit een langjarig overzicht dat het Centraal Bureau voor de Statistiek vanochtend heeft gepubliceerd. In bruto binnenlands product (bbp) was er een toename van minder dan 20 procent waar het landelijk gemiddelde uitkomt op 50 procent tussen 1996 en 2016. In het zuidoosten en zuidwesten van de provincie ligt de groei rond het gemiddelde (tussen 35 tot 61 procent). Ook in het noorden van de provincie Groningen en het zuidoosten van Drenthe ligt de toename onder de 20 procent.

Economiewoensdag, 7 maart 2018

Leeuwarder bedrijfspanden fors meer in trek

Leeuwarden - In Leeuwarden is afgelopen jaar fors meer bedrijfsruimte van eigenaar of gebruiker gewisseld. In totaal werd 24.900 vierkante meter ‘opgenomen’, dat is 31 procent meer dan in 2016. Landelijk was het aantal vierkante meters bedrijfsruimte dat werd gekocht of gehuurd historisch hoog. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsnetwerk Dynamis.

Hoofdartikelwoensdag, 7 maart 2018

Het sprookje van de koopkrachtplaatjes

De Nederlandse economie draait goed. Beter dan welk ander land dan ook in de Europese Unie. Dat heeft alles te maken met de onderliggende structuren van onze staatshuishouding. De productiviteit per gewerkt uur hoort tot de hoogste ter wereld. Dat komt niet zozeer door het aantal uren per dag dat door werknemers of directies van bedrijven worden gemaakt. In landen waar het verhoudingsgewijs economisch minder gaat wordt vaak meer uren per dag gewerkt. Het aantal werkuren zegt weinig. Beslissend is wat in die werkuren daadwerkelijk wordt gedaan. Blijkbaar doen we in Nederland per uur heel veel. Dat heeft niet alleen te maken met werklust maar vooral ook met de wijze waarop moderne tijds- en arbeidsbesparende technieken worden ingezet.

lf2018woensdag, 7 maart 2018

Veenklooster stort zich op Keningsmiel

Ze organiseren al een jaar of vijftien om het jaar een drukbezochte ‘krystkuier’ in het dorp, de vrijwilligers van Platform Veenklooster. Toen LF2018 zich aandiende, ging het hart bij de creatieve geesten sneller kloppen. Er zou iets unieks in hun dorp moeten plaatsvinden waar nog jarenlang over nagesproken zou moeten worden. Dat werd het Keningsmiel. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni moeten twee keer vijfhonderd gasten aanschuiven voor een overheerlijke maaltijd in de openlucht. ,,Wy geane foar moai waar, mar wy hawwe by min waar in plan B”, zegt Kazimier.

Regiowoensdag, 7 maart 2018

Bond van plattelandsvrouwen stopt

Drachten - Na 82 jaar komt er dit jaar een einde aan de Friese Christelijke Plattelandsvrouwen Bond. Het lukt de koepel van de 36 plaatselijke afdelingen niet meer nieuwe bestuursleden te vinden. De vrouwen besloten daarom het provinciaal bestuur op te heffen. De plaatselijke afdelingen blijven bestaan. Op 4 april is de allerlaatste traditionele Biningsdei.

Regiowoensdag, 7 maart 2018

Milieufederaties willen meer voedselbossen

Leeuwarden - De Friese Milieu Federatie (FMF) begint samen met de milieufederaties van Groningen en Drenthe een werkplaats voor voedselbossen. Volgens Simon Bijlsma van de FMF moet dat op termijn leiden tot commerciële voedselbossen waar boeren een boterham mee kunnen verdienen.

Regiowoensdag, 7 maart 2018

De Boer: ‘Christenen moeten zich herkennen in beleid’

Drachten - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wil SGP-lijsttrekker Hendrik de Boer in Smallingerland dat christenen zich weer herkennen in het gemeentebeleid. In een interview met deze krant uit hij zijn zorgen over de volgens hem noodzakelijke zondagsrust. Veel politieke partijen schuiven volgens hem op en de druk om op zondag te werken doet de samenleving volgens hem geen goed. Financieel levert het volgens de ondernemer, hij heeft een agrarische groothandel in Drachten, de bedrijven niets op. ,,De inkomsten verschuiven alleen maar.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties