Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 maart 2012.

Cultuurwoensdag, 7 maart 2012

Voorstelling Theun Plantinga afgelast

Sneek | De voorstelling Grutte jonge van Theun Plantinga op 22 maart in Theater Sneek is afgelast. Het optreden zou de eerste try-out zijn van een landelijke tournee. ,,Ik zit nog te veel in een werkproces. De voorstelling is nog niet try-outwaardig”, aldus de Friese kleinkunstenaar gisteren.

Cultuurwoensdag, 7 maart 2012

Roderick Vos ontwerpt ‘koraalvaas’

Makkum | Koninklijke Tichelaar Makkum kan een nieuw ontwerp van vormgever Roderick Vos aan zijn collectie toevoegen. Het gaat om de vaas Gigi, waarbij Vos zich liet inspireren door de koraalstructuren rond de Gili-eilanden, voor de kust van Lombok.

Cultuurwoensdag, 7 maart 2012

Collectie Leeuwarden onder hamer

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden gaat 1700 kunstwerken afstoten. Het gaat om werken die in de jaren tachtig vanwege de Beeldende Kunstenaars Regeling zijn aangeschaft door de stad. Het werk ligt nu onder meer in de depots van het Historisch Centrum Leeuwarden.

Hoofdartikelwoensdag, 7 maart 2012

Macho Poetin loopt over Europa heen

Nee hoor, ik huilde niet, mijn tranen kwamen door de wind. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin over de traan die over zijn wang biggelde tijdens zijn overwinningsspeech, zondag, nadat hij was gekozen tot president.

Regiowoensdag, 7 maart 2012

Friese bedrijven boeren goed in Verenigde Staten

Leeuwarden | Het Fryslân House in New York, een kantoorfaciliteit voor Friese bedrijven ‘in den vreemde’, gaat dit najaar zelfstandig verder. Voor de dertien deelnemende bedrijven is genoeg werk in de Verenigde Staten om de kantoorvestiging voort te zetten, zo is gebleken.

Regiowoensdag, 7 maart 2012

Geen nieuw De Welle: ook geen topsportstatus

Drachten | Complete nieuwbouw van zwembad De Welle in Drachten is voorlopig van de baan. Burgemeester en wethouders van Smallingerland kiezen nu voor het in stand houden van het huidige bad, blijkt uit hun voorstel aan de gemeenteraad.

Regiowoensdag, 7 maart 2012

FNP vindt ambtelijke fusie grote blunder

Leeuwarden | Een verregaande samenwerking tussen ambtenaren van de drie noordelijke provincies zal op termijn het einde van de provincie Fryslân betekenen. Dat stelt de FNP-fractie in Provinciale Staten.

Regiowoensdag, 7 maart 2012

Noordelijke overheden werken samen tegen jeukrups

Een centraal registratiesysteem, een teststation, een gezamenlijk beleid met proefgebieden. Noord-Nederland doet er alles aan om de opmars van de eikenprocessierups te beheersen.

Regiowoensdag, 7 maart 2012

Sloop blauwe flat paar maanden uitgesteld

Sneek | De Furmerusflat (in de volksmond bekend als de blauwe flat) in Sneek wordt in het najaar gesloopt. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Dat werd gisteren duidelijk tijdens de raadscommissie van de gemeente Sůdwest-Fryslân. De bewoners hebben hierdoor meer tijd een alternatieve woning te vinden. Ze krijgen daarbij hulp van de gemeente.

Sportwoensdag, 7 maart 2012

Wammes boekt in rechtbank zege op Epke Zonderland

Zutphen | Gymnastiekbond KNGU is met haar keuze om Epke Zonderland (Lemmer) naar de Olympische Spelen af te vaardigen voorbarig geweest. De rechter in Zutphen gaf gisteren concurrent Jeffrey Wammes gelijk. Daarmee is niet gezegd dat hij komende zomer naar Londen gaat. Als Zonderland vormbehoud toont, moet de KNGU wel opnieuw een voorkeur motiveren.

Sportwoensdag, 7 maart 2012

Heerenveen trekt doelman Nordfeldt aan

Heerenveen | De 22-jarige Kristoffer Nordfeldt heeft gisteren een contract getekend bij sc Heerenveen voor de komende drie jaar. Daarna heeft de club nog een eenzijdige optie tot verlenging. De doelman komt transfervrij over van het Zweedse Brommapojkarna en speelde meer dan honderd wedstrijden. Anderhalf jaar geleden had sc Heerenveen ook al interesse in de eenvoudig international. Toen was de vraagprijs te hoog. Tussen 2008 en 2010 speelde hij zestien duels voor Jong Zweden.

Sportwoensdag, 7 maart 2012

De Laat in het Olympic Talent Support Team

Amsterdam | De Leeuwarder shorttracker Itzhak de Laat is opgenomen in het Olympic Talent Support Team Nuon/Vattenfall. Het gaat om zevental sporttalenten, die mogelijk al in Londen, maar zeker in Sochi 2014 en Rio 2016 voor Nederlands eremetaal moeten gaan zorgen. Daarnaast is ook een achttal topatleten geselecteerd en medaillekandidaten geselecteerd voor London en Sochi. Via de sponsoring van NOC*NSF ondersteunt Nuon/Vattenfall atleten in hun strijd naar de top.

Sportwoensdag, 7 maart 2012

Draverijen Wolvega vanwege uitbraak rhinovirus afgelast

Wolvega | De directie van Victoria Park Wolvega heeft besloten de voor zaterdag geplande koersmeetings als gevolg van de uitbraak van het agressieve rhinovirus te annuleren. Het management vindt het onverantwoordelijk te koersen in een periode dat de KNHS al haar evenementen heeft afgelast. Dat geldt ook voor de koersen op Alkmaar van maandag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties