Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 7 maart 2011.

Hoofdartikelmaandag, 7 maart 2011

De discussies in het CDA...

Het worden spannende weken voor het CDA; waarschijnlijk zelfs maanden. De komende weken voeren zes kandidaten campagne voor het voorzitterschap; in de maanden erna moet de discussie over aard en toekomst van de partij structureel worden gevoerd.

Regiomaandag, 7 maart 2011

‘Te weinig grond verkocht’

Terschelling - De Vereniging van Terschellinger Erfpachters is niet tevreden met het akkoord over erfpachtgrond dat Staatsbosbeheer en de eilandgemeenten hebben gesloten. SBB houdt wil nog teveel grond houden, vindt voorzitter Martinus Kosters.

Regiomaandag, 7 maart 2011

Kleine plantjes voor volgend jaar houden je jong

Mantgum - Zeventig particuliere en zes educatieve tuinen, plus 24 openbare parken en tuinen staan in de nieuwe brochure Rondtuinen in en om Fryslân. Zaterdag werd die gepresenteerd. Het is meteen de laatste; vanaf volgend jaar staat de lijst alleen op internet.

Regiomaandag, 7 maart 2011

Franeker theater heeft een forse huurschuld

Franeker - Schouwburg De Koornbeurs in Franeker heeft een huurschuld bij de gemeente Franekeradeel van ruim 46.500 euro. Het college houdt dit bedrag in op het bedrag van tachtigduizend euro dat het theater krijgt om de exploitatie te verbeteren.

Regiomaandag, 7 maart 2011

Skűtsjes SKS: moderne baan is toegestaan

Woudsend - De wedstrijdbanen van de Sintrale Kommisje Skűtsjesilen (SKS) blijven niet beperkt tot een zandloper- of driehoeksroute. Ook andere banen, zoals de gate of de olympische baan, kunnen tijdens het kampioenschap worden uitgezet. Dat werd zaterdag bepaald op de jaarvergadering van de SKS in de Driuwpolle in Woudsend.

Geloof & Kerkmaandag, 7 maart 2011

Drie internationale artiesten op podium Festival316

Ureterp - Festival316 in Ureterp wordt dit jaar zeer internationaal. Onder meer uit Nieuw-Zeeland (Parachute Band), de VS (Sarah Kelly) en Zuid-Afrika (André van Zyl) treden artiesten op. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Tevens staan bij de line-up toppers uit Nederland, zoals Trinity. De organisatie is zeer verheugd met wie er 28 mei op het podium in de megatent in Ureterp staan.

Geloof & Kerkmaandag, 7 maart 2011

Mennisten komen ‘uit de kast’

Amsterdam - De doopsgezinden vierden zaterdag in Amsterdam dat de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS), de koepelorganisatie van de 114 plaatselijke gemeenten, twee eeuwen bestaat. Het werd een dopers feest waar maar weer eens bleek hoe verschillend en veelzijdig de mennisten zijn.

Sportmaandag, 7 maart 2011

‘Mooi dat tennissers als Haase en De Bakker wíllen spelen’

Het Nederlandse Davis Cup-team boekte dit weekeinde in en tegen Oekraďne een zwaarwegende overwinning. Na de heroďsche winst van tennisser Robin Haase in de beslissende wedstrijd tegen de Oekraďense kopman Sergei Stachovski gisteravond trok de ploeg van captain Jan Siemerink aan het langste eind. De prestigieuze wereldgroep lonkt weer voor Oranje, hoewel daarvoor nog wel een paar hordes genomen moeten worden. Zo wacht in juli een confrontatie met Zuid-Afrika om een promotieduel af te dwingen. Zijn de tennissers op weg naar iets moois?

Sportmaandag, 7 maart 2011

Hofstra en het meetincident tijdens prestigieuze Lakeside

Jarenlang werd in Nederland alleen in Den Haag op serieus niveau gedart, maar na de doorbraak van Raymond van Barneveld in 1998 trok het kroegspelletje ook de provincie in. Zo plaatste in 2003 de Drent Albertino Essers zich voor de Embassy (sinds 2004 Lakeside geheten) en een jaar later zette ook de eerste Fries zijn rechtervoet tegen de befaamde oche in Frimley Green. Rick Hofstra uit Sneek had de eer.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Enkel kroon op het werk rest voor Penta

Voor de basketballers van Penta is na vijf jaar bouwen de promotiedivisie in zicht. Voorwaar een knappe prestatie, daar de Drachtster club van ver moest komen. Heel ver. Over een succesverhaal met de nodige kopzorgen. En mogelijk een happy end.

Sportmaandag, 7 maart 2011

VC Sneek in play-offs tegen Weert

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek moeten het in de kwartfinales van de play-offs (best-of-three) opnemen tegen Weert. De Limburgse vrouwen verzekerden zich afgelopen weekeinde van de tweede plaats door naaste concurrent Sliedrecht Sport met 3-1 te verslaan. De formatie van Petra Groenland eindigde op de zevende plaats, omdat Capelle de slotwedstrijd verloor. Sneek begint de play offs met een uitwedstrijd op 12 maart, waarna een week later de return is in de Sneker sporthal. Een eventuele derde ontmoeting heeft een dag later, op 20 maart, plaats in Weert. Donderdag speelt Sneek de eerste wedstrijd in de halve finales van het bekertoernooi tegen DOK. Het duel begint om 20.00 uur in de Sneker sporthal. Een week later op 17 maart is de return in Dwingeloo.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Over en uit in de zaal voor LDODK

Den Haag – De zaalcompetitie is voorbij voor de korfballers van LDODK. De hoofdklasser gingen zaterdagavond in Den Haag in een duel met Eibernest kansloos onderuit in een laatste poging deelname aan de kruisfinales af te dwingen. En dat kwam heel hard aan bij de combinatieploeg uit Gorredijk en Terwispel.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Kooistra blijft titels Fries dammen aaneenrijgen

Gaastmeer - Taeke Kooistra heeft zaterdag ook zijn veertiende kampioenschap in het dammen Fries spel voor zich opgeëist. De 57-jarige Hartwerder ging in Gaastmeer de laatste twee ronden in met een punt voorsprong, en die marge hield hij ook. Want al mocht Folkert Groenveld bij de clubkampioenschappen eerder dit jaar nog van Kooistra gewonnen hebben, nu had de Jutrijper toch geen kans. Tegen naaste concurrent Tjerk Wijbinga bleef Kooistra onverstoorbaar en hield hij de partij keurig op remise.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Aris raakt weer ’t hoofd kwijt

Leeuwarden – De Friesland Aris is dit seizoen een zeer onberekenbare tegenstander. In staat tot zeer goed basketbal, maar te vaak nog laten de Leeuwarder basketballers hun coach in de steek. Zo ook zaterdag toen de ploeg van Pete Miller een zeker lijkende zege tegen EiffelTowers uit handen gaf.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Kevin Diaz tegen Telstar terug in basiself Cambuur

Leeuwarden - Vleugelaanvaller Kevin Diaz keert vanavond vermoedelijk terug in de basisopstelling van SC Cambuur. De Fransman zal de linkeraanvaller van het team dat vanavond in Velsen in actie komt tegen Telstar. Diaz ontbrak bij het vorige duel van Cambuur nog tegen FC Volendam, omdat hij op de dag van de wedstrijd vader werd. Mark de Vries verdwijnt uit de basisopstelling door de terugkeer van de vleugelspits.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Thialf zwaait Groothuis uit als de eindoverwinnaar

Groots. Zo mocht je gisteren in Thialf de manier wel noemen waarop schaatser Stefan Groothuis de eindzege op de wereldbeker 1000 meter opeiste. De Gelderlander raffelde in Heerenveen de afstand af in 1.08,66 en slaagde daarmee als enige deelnemer onder de 1.09 te blijven. Hij was 0,34 seconde rapper dan zijn voornaamste rivaal Lee Kyou-hyuk die zowel op de afstand als het klassement als tweede eindigde. Shani Davis werd derde op de 1000 meter: 1.09,21. Het was een mooi moment in het laatste Friese ijsweekend van het seizoen.

Sportmaandag, 7 maart 2011

Assaidi steekt zijn kop niet in het zand

Heerenveen - Zijn gezicht stond op onweer en de mondhoeken wezen naar beneden. Nee, Oussama Assaidi was gisteren niet te genieten na de zure nederlaag van sc Heerenveen tegen Feyenoord (0-1). De Friezen misten kans op kans en juist de kleine dribbelaar verzuimde het vaakst de trekker over te halen. Maar Assaidi stak zijn kop niet in het zand en trok zich de nederlaag persoonlijk aan. ,,Mede door mij hebben we zomaar drie punten weggegeven.”

Sportmaandag, 7 maart 2011

Heerenveen scoort weer onvoldoende

Heerenveen - Na het echec van Tilburg heeft sc Heerenveen gistermiddag in het Abe Lenstrastadion een volgende tegenslag moeten incasseren. De formatie van trainer Ron Jans verzuimde zichzelf in het duel tegen Feyenoord te belonen voor een goede wedstrijd en scoorde letterlijk en figuurlijk (een) onvoldoende.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties