Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 december 2017.

Economiedonderdag, 7 december 2017

De vele gaten in de kennis van de aardappelteelt moeten opgevuld

Metslawier - De noordelijke (poot)aardappelsector heeft een enorme internationale voorsprong opgebouwd. Hoe is die te versterken, vragen betrokkenen zich af. Er moet sowieso veel meer kennis komen.

Hoofdartikeldonderdag, 7 december 2017

Ziekenhuisfusie moet verboden worden

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat strenger beoordelen of fusies tussen ziekenhuizen al dan niet moeten plaatsvinden. Volgens de toezichthouder zijn er aanwijzingen dat zorg in fusieziekenhuizen duurder is. Ook is de kwaliteit van zorg in deze ziekenhuizen niet beter. De kosten van fusieziekenhuizen stijgen sneller dan zelfstandig gebleven hospitalen; de kosten nemen vooral toe in het eerste jaar na de fusie.

Regiodonderdag, 7 december 2017

Geen uitzondering mogelijk in busplan

Leeuwarden - Het is eigenlijk onmogelijk om lijnbussen toch door enkele dorpen te laten rijden waar veel protest is tegen het Ďstrekkení van de lijnen. Het hele plan voor het efficiŽnter laten rijden van de bussen valt dan als een kaartenhuis in elkaar. Dat zei Anne Hettinga van vervoerder Arriva gisteren in de commissievergadering van Provinciale Staten over het nieuwe vervoersplan.

Regiodonderdag, 7 december 2017

Joure wil volgend jaar weer in de SKS meezeilen

Joure - SkŻtsjeschipper Dirk Jan Reijenga van Joure gaat ervan uit dat hij volgend jaar weer meedoet met de wedstrijdenreeks van de SKS. Hij zal de Oeral Thķs zo aanpassen dat het voldoet aan de wedstrijdeisen van Frysl‚ns oudste skŻtsjesylorganisatie, mits de vergadering van schippers, eigenaarscommissies en bestuur bereid is de huidige regelgeving te heroverwegen.

Regiodonderdag, 7 december 2017

Oerol-festival breidt uit naar BraziliŽ

Terschelling - Het Terschellinger Oerol-festival geniet al enkele jaren internationale belangstelling, maar nu worden er voor het eerst stappen gezet om het festival daadwerkelijk in het buitenland te organiseren. Onlangs is er een vergunningsaanvraag ingediend om het festival op een Braziliaans eiland te houden.

Regiodonderdag, 7 december 2017

Vmbo-leerlingen ontwerpen rolstoelwipwap bij eindexamen

Waskemeer - Csg Liudger in Waskemeer begon vorig schooljaar als een van de twaalf proefscholen in Nederland met het nieuwe examenprogramma techniek. Gisteren werden de eerste examens afgenomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties