Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 december 2006.

Cultuurdonderdag, 7 december 2006

Posthuis Theater loopt tekorten in

Heerenveen - De nieuw ingeslagen weg van het Posthuis Theater in Heerenveen lijkt zijn vruchten af te werpen. Het theater zal dit jaar weliswaar nog steeds een verlies lijden, maar het tekort is minder groot dan de afgelopen jaren. Dat blijkt uit een voorstel van het theater aan de gemeente Heerenveen om extra inkomsten in te zetten voor het verder uitbouwen en ontwikkelen van activiteiten op cultureel en commercieel gebied, waar dit jaar mee werd begonnen.

Hoofdartikeldonderdag, 7 december 2006

Bush, Irak...

Het ‘nieuwe realisme’ heeft zijn intrede gedaan in de Verenigde Staten. Openlijk wordt toegegeven dat het Irak-beleid van het land op niets dreigt uit te lopen. Die erkenning komt na de publicatie gisteren van het eindrapport van de Irak Studiegroep van oud-minister van Buitenlandse Zaken James Baker. De inhoud van het rapport was op hoofdlijnen al wel bekend: zeer kritisch over het Bush-beleid en zeer sceptisch over de uiteindelijke effecten van de Bush-Rumsfeld-doctrine.

Regiodonderdag, 7 december 2006

’t Wordt wennen aan nieuwe tijden trein en bus

Leeuwarden - De Nederlandse Spoorwegen zetten alle zeilen bij, nu zondag eindelijk de nieuwe dienstregeling voor 2007 ingaat. Aanloopproblemen zullen onvermijdelijk zijn. ,,Er gaat beslist iets mis. Reizigers en personeel moeten knoppen omzetten”, stelde gisteren directeur J. Huberts van NS Reizigers. Ook voor de treinen en bussen van Arriva en de nieuwe bussen van Connexxion in Fryslân komen nieuwe dienstregelingen.

Regiodonderdag, 7 december 2006

Ferwert is helemaal in de ban van Dickens

Ferwert - Het Dockinga College heet het Dickensga College. De bakker bakt muffins met stoofpeertjes. Schoolkinderen oefenen Christmas Carols. En verscheidene inwoners steken zich de komende dagen in ouderwetse kleren. Ferwert is vanaf komend weekeinde helemaal in de stijl van Charles Dickens. De hoofdplaats van Ferwerderadiel zal ogen als het negentiende-eeuwse Londen.

Regiodonderdag, 7 december 2006

Zorg over ‘As’ door nationaal landschap

Leeuwarden - De aanwijzing van de Noardlike Fryske Wâlden tot Nationaal Landschap kan grote gevolgen hebben voor de aanleg van de Centrale As, een vierbaansweg tussen Dokkum en Nijega. Dat vrezen verschillende Statenfracties. Zij zijn er niet van overtuigd dat het predikaat Nationaal Landschap de weg niet kan keren, zoals oud-minister Dekker van ruimtelijke ordening heeft toegezegd.

Regiodonderdag, 7 december 2006

Ruzie om provinciehuis

Leeuwarden - Gedeputeerde Baas heeft gisteren harde verwijten gemaakt aan Leeuwarden. Die zijn zeer slecht gevallen bij de gemeenteraad. Baas (VVD) hekelde de hoeveelheid tijd die de raad nodig heeft om over de nieuwbouw van het provinciehuis te beslissen. De gedeputeerde draait de zaken om, vinden de raadsleden. Niet de gemeente treuzelt, maar de provincie heeft dat jarenlang gedaan. De gemeente Smallingerland laat weten open te staan voor de komst van het provinciehuis, mocht Leeuwarden er niet uit komen.

Regiodonderdag, 7 december 2006

Seniorenstad niet meer dan leuk plan

Nagele - Het idee gonsde al een paar jaar rond, maar deze week leek het grote nieuws eindelijk naar buiten te komen. De eerste ‘seniorenstad’ van Nederland zou gebouwd worden bij de Schokkershaven, ten zuiden van Nagele in de Noordoostpolder. Maar hoe definitief zijn de plannen? Initiatiefnemer Alex Sievers. ,,Er is nog niets concreets. We zouden wel gek zijn om de exacte locatie naar buiten te brengen, want dan kopen vastgoedhandelaren de grond op.”

Geloof & Kerkdonderdag, 7 december 2006

‘Grote afstand gelovigen en theologen’

Kampen - De afstand tussen wat mensen denken, wat de kerk belijdt en wat theologen zeggen, is verwarrend groot. Leden van kerkelijke gemeenten nemen zelf het heft in handen en laten de professionele en academische theologen links liggen of weten niet goed waar die voor nodig zijn. Dat constateerde rector prof. dr. Evert Jonker woensdag in zijn diesrede aan de Theologische Universiteit te Kampen (ThUK).

Geloof & Kerkdonderdag, 7 december 2006

Protocol aanpak seksueel misbruik

Utrecht - Een predikant of ander kerkenraadslid dat in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met een melding van seksueel misbruik wordt geconfronteerd, moet altijd een ander lid van de kerkenraad inschakelen. Het best kan dat de voorzitter zijn. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als het misbruik van een minderjarige nog steeds plaatsheeft, moeten ambtsdragers hun ambtsgeheim doorbreken.

Sportdonderdag, 7 december 2006

Schaatsfans boos

Heerenveen Boze schaatsfans hebben een website opgezet om te protesteren tegen het geringe aantal kaarten dat in vrije verkoop is gekomen voor de WK allround, volgend jaar februari in Heerenveen. Volgens de boze fans is de kaartverkoop een chaos en zijn er dagelijks maar 750 kaarten (minder dan 10 procent van de capaciteit) beschikbaar voor de echte liefhebbers. Frank Bieleman, marketingmanager van de KNSB, bevestigt problemen met de site van Thialf, maar bestrijdt het aantal van 750 kaarten. ,,Zo’n 3700 kaarten worden via de gewesten uitgezet, daarnaast zijn er 1000 kaarten beschikbaar voor buitenlandse bezoekers.”

Sportdonderdag, 7 december 2006

Kissi weg, Sulejmani komt bij Heerenveen

Heerenveen - Sportclub Heerenveen en middenvelder Abdelkarim Kissi hebben het contract ontbonden. De Marokkaan was al langere tijd geen vaste waarde meer en uitte enkele weken geleden kritiek op de teamgeest binnen het elftal en op trainer Gertjan Verbeek. Tegenover het vertrek staat de komst van Miralem Sulejmani (18) uit Servië. Hij tekende voor 3,5 jaar en voegt zich volgende maand bij de selectie.

Sportdonderdag, 7 december 2006

Flyers sluit hoofdstuk met goed gevoel af

Heerenveen - Geweldig was het niet wat Vadeko Flyers gisteravond liet zien, maar winnen met 2-1 van Ruijters Eaters uit Geleen, dat was toch mooi meegenomen voor de ijshockeyers uit Heerenveen. Of zoals Hans Kroon dat na afloop zei: ,,De euforie overheerst en dit is goed voor het zelfvertrouwen.’’

Sportdonderdag, 7 december 2006

Kleedkamers

Leeuwarden De supporters van Cambuur Leeuwarden hebben namen van oud-spelers gekozen voor de verschillende ruimtes in het stadion van de Leeuwarder eerstedivisionist. De fans konden stemmen op de website van de supportersvereniging. Kleedkamer 1 kreeg de naam Jaap Stam, kleedkamer 2 werd vernoemd naar Fred Grim en kleedkamer 3 naar Koko Hoekstra. De persruimte werd toebedeeld aan ‘mister Cambuur’: de Johan Abma-ruimte.

Weerdonderdag, 7 december 2006

Onstuimig

Het zijn onstuimige dagen, die ons voorlopig met regen en wind plagen. Naast bewolking en buien hebben we geregeld regen, vanmiddag met stormachtig weer. Morgen verwacht ik droog weer, maar donderdag zitten we al weer in de herfstsfeer, maar wel met 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties