Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 december 2002.

Analysezaterdag, 7 december 2002

U vraagt, wij draaien

Na de bommeldingen bij winkelketen Ikea en het Algemeen Nederlands Persbureau zit de schrik er goed in. In de verkiezingscampagne zal nog meer dan nu al het geval is het thema ‘veiligheid’ centraal staan. En dat in het kader van ‘goed naar de mensen luisteren’ dat na de vorige verkiezingen tot hoogste politieke norm is verheven. Want in plaats van een heldere eigen visie op ontwikkelingen in de samenleving te geven, laten politici nu vaak hun oren hangen naar wat de publieke opinie ingeeft. U vraagt, wij draaien.

Bijschriftzaterdag, 7 december 2002

Als hoop niet meer doet leven

Er was eens een jonge vrouw, die haar best deed om de man van haar dromen te laten merken wat zij voor hem voelde.

Cultuurzaterdag, 7 december 2002

Prima akoestiek MartiniPlaza

Groningen – Diep in het pluche in de zaal, mooie inspeelzalen, voldoende eetgelegenheden en zitjes, gratis parkeerplaatsen vlakbij bij de Gasunie en het allerbelangrijkste: een prima akoestiek in de concertzaal. Muzikanten, bezoekers en organisatie genoten gisteravond met volle teugen van de nieuwe concoursaccommodatie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK).

Cultuurzaterdag, 7 december 2002

Kees van Twist bestuursvoorzitter van Oerol Festival

Terschelling - Kees van Twist is tot voorzitter van het Terschellings Oerol Festival benoemd. Hij neemt het stokje over van Wouter van Dieren die per 1 januari 2002 afscheid nam.

Cultuurzaterdag, 7 december 2002

De Tweede Ronde gewijd aan Friese literatuur

Leeuwarden - Het winternummer van literair tijdschrift De Tweede Ronde is voor een groot deel gewijd aan de Friese literatuur. Het nummer is samengesteld door Jabik Veenbaas en bevat vertalingen van Friese korte verhalen en gedichten en essays over Friese schrijvers en dichters.

Economiezaterdag, 7 december 2002

Saaie verzekeraars lopen grote risico’s

Grote diamantroof in het Haagse Museon. Deze onwaarschijnlijke gebeurtenis in een, naar gezegd, uitstekend beschermd gebouw, vestigt weer eens de aandacht op de risico’s van het verzekeringsbedrijf.

Hoofdartikelzaterdag, 7 december 2002

Visie op geschiedenis…

Het onderzoek naar de gebeurtenissen rond Srebrenica wordt volgende maand afgerond; dan zal de commissie uit de Tweede Kamer een oordeel vellen. Dat oordeel gaat over wat er in het verleden gebeurd is.

Regiozaterdag, 7 december 2002

Friese bedrijven verdacht van kartelafspraken

Leeuwarden – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) verdenkt vijf Friese wegenbouwers en aannemers van het maken van verboden kartelafspraken. De overtredingen zouden zijn gemaakt bij asfaltwerkzaamheden in 1998 en 1999. De Friese bedrijven hangt een flinke boete boven het hoofd.

Regiozaterdag, 7 december 2002

‘Soms schrik ik zelfs van mijn eigen stem’

Leeuwarden – Mevrouw Bijlstra uit Leeuwarden is eenzaam. Twee jaar geleden overleed haar man. Vroeger kwam de 86-jarige Leeuwardense nog wel in de kerk, maar nu ze slecht ter been is, gaat dat niet meer.

Regiozaterdag, 7 december 2002

Opvang regelt extra bedden voor daklozen

Leeuwarden – Opvangcentrum De Terp in Leeuwarden heeft het aantal slaapplaatsen voor daklozen uitgebreid. Voor die uitbreiding is gekozen met het oog op de vorst die voor de komende dagen wordt voorspeld.

Regiozaterdag, 7 december 2002

Snel andere baan ‘Melketiers’

Heerenveen – Zorginstellingen moeten binnen een jaar beslissen hoe ze het verlies aan In- en Doorstroombanen (ID) zullen opvangen. Doen ze dat niet, dan krijgen de instellingen grote problemen. Verwacht wordt dat het verlies aan ‘Melketiers’ ten koste gaat van de zorgkwaliteit en grotere werkdruk in de zorg teweegbrengt.

Regiozaterdag, 7 december 2002

Vorming natuurijs ingewikkeld proces

Leeuwarden – Het gaat vriezen. Met een krachtige oostelijke wind wordt koude lucht uit Oost-Europa aangevoerd. De ijsbanen gaan open. Na vijf kwakkelwinters staan de organisatoren van toertochten te popelen om in actie te komen. Maar hoe zit het met de aangroei van ijs in de buitenwateren?

Regiozaterdag, 7 december 2002

De Oude Ulo in Leek is prima ‘lawaaidicht’

Leek – De Oude Ulo, het sociaal cultureel centrum aan de Tolberterstraat in Leek, is prima geďsoleerd. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente Leek heeft uitgevoerd, nadat omwonenden hadden geklaagd over geluidsoverlast.

Regiozaterdag, 7 december 2002

Monsterverbond moet grutto redden

Goutum – Boeren, jagers, vogelwachters en natuurbeheerders bundelen de krachten in een poging de grutto (skries) te redden van de ondergang.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 december 2002

‘Wie of wat ben ik eigenlijk?’

Amsterdam – Hoe is het om als theologiestudent uit Afrika, Azië of OostEuropa in Nederland te studeren? Het International Reformed Theological Institute aan de Vrije Universiteit nodigde elf studenten uit voor een internationaal lesprogramma van drie maanden. Deel 6 (slot): Zolta’n Ferenc Ballai.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 december 2002

IZB bezint zich opnieuw op moderne zending

Na twee jaar organiseerde de IZB vrijdag opnieuw een groot symposium over de kerk in een postmoderne cultuur.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 december 2002

Catechismusuitleg niet eenduidig

De Heidelbergse Catechismus stamt uit 1563 en werd eeuwenlang door velen gelezen en gewaardeerd. Ook nu nog zijn er vele predikanten die ‘uit’ de Heidelbergse Catechismus preken tijdens leerdiensten.

Sportzaterdag, 7 december 2002

Turntalent Berber van den Berg is al bezig met volgend WK

Heerenveen – Op de keukentafel ligt een stapel krantenknipsels. ,,Alles van het WK toestellen. Zoveel artikelen over turnen heb ik nooit eerder gezien. En bijna alles is positief, leuk om te zien”, zegt Berber van den Berg. Het 15-jarige toptalent uit Heerenveen heeft twee weken terug alles voor televisie gevolgd en hield chattend contact met Gabriëlla Wammes en Laura van Leeuwen. Op het volgende WK, medio 2003, hoopt ze zelf van de partij te zijn. De kans daarop is fifty-fifty. Ze zit bij de selectie van twaalf meisjes, van wie er uiteindelijk zes naar het WK meerkamp gaan.

Sportzaterdag, 7 december 2002

De Haan posteert De Jong in de spits

Heerenveen - SC Heerenveen kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet beschikken over Ronnie Venema. De verdediger kampt met een enkelblessure. Saďd Bakkati is zijn vervanger.

Sportzaterdag, 7 december 2002

McDonald mikt op zes punten uit drie duels

Leeuwarden – Rob McDonald hoopt met Cambuur op zes punten uit de laatste drie wedstrijden voor de winterstop. Als dat lukt doet de ploeg bovenin mee en kan het zich in alle rust voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. ,,Eens zien of dan iets moois kunnen neerzetten’’, zegt de trainer strijdvaardig.

Sportzaterdag, 7 december 2002

Cambuur oefent tegen Excelsior

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden gaat tijdens de winterstop geen trainingskamp beleggen. De Friese eerstedivisionist heeft tijdens de winterstop wel een aantal oefenwedstrijden op het programma staan.

Sportzaterdag, 7 december 2002

Dijkstra nieuw bestuurslid Cambuur

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft er een nieuw bestuurslid bij. Doeke Dijkstra zal vanaf 1 januari zich gaan concentreren op accommodatie- en veiligheidsbeleid.

Weerzaterdag, 7 december 2002

Vorst

Vanmiddag is er bewolking, maar geleidelijk ook af en toe een beetje zon bij een temperatuur van circa 1 graad. Er waait een stevige oostenwind en het blijft vrijwel overal droog. Vannacht klaart het op en vriest het licht, lokaal matig: -4 tot -6 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties