Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 november 2014.

Economievrijdag, 7 november 2014

Run op fiets van de zaak leidt tot fietsenschaarste

Heerenveen - Het lukt fabrikanten niet meer om elk model fiets nog voor 1 januari af te leveren. Een voordeel voor de rijwielhandelaar: die komt van zijn wel beschikbare winkelvoorraad af.

Regiovrijdag, 7 november 2014

Zorggroep Pasana talmde te lang met ingrijpen

Dokkum - ,,Heel zuur voor het personeel'', noemt vakbondsbestuurder Hilbrand Aardema het besluit van Zorggroep Pasana om drie verzorgingshuizen en twee locaties voor kleinschalige zorg te sluiten.

Regiovrijdag, 7 november 2014

Overheveling Jeugdzorg op n onderdeel na rond

Leeuwarden - Op drie van de vier terreinen van de jeugdzorg zijn de Friese gemeenten en de zorgverleners bijna klaar. De contracten zijn dan wel niet per 1 november getekend, zoals de bedoeling was, maar de onderhandelingen zijn zo goed als afgerond.

Regiovrijdag, 7 november 2014

Niemand is blij met melkveewet Dijksma

Leeuwarden - Het wetsvoorstel Verantwoorde groei melkveehouderij van staatssecretaris Sharon Dijksma krijgt uit het maatschappelijk veld weinig steun. Dat bleek gisteren uit de rondetafelgesprekken over het voorstel met milieuorganisaties, vertegenwoordigers uit de veeteeltsector en de noordelijke politiek.

Regiovrijdag, 7 november 2014

Rechter beslist over schrappen huishoudhulp

Damwld - De rechtszaak tegen de gemeente Dantumadiel over de huishoudelijke hulp kan grote gevolgen hebben. Dat zegt Rolf Smid van Ieder (in), een netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Sportvrijdag, 7 november 2014

Het weekeinde van de derby's in het amateurvoetbal: die van Leeuwarden en die van De Wlden

In het betaalde voetbal bestaat zoiets als Super Sunday; een term die duidt op een zondag met in de eredivisie ofwel topwedstrijden ofwel derby fwel een combinatie van beide. In dat geval kan morgen in het Friese voetbal worden aangeduid als een Super Saturday. Want naast de derby tussen Blauw Wit'34 en Leeuwarder Zwaluwen staat ng een bijzonder duel gepland: de beide hoofdklassers Harkemase Boys en Drachtster Boys treffen elkaar op het veld van die laatste.

Sportvrijdag, 7 november 2014

Ook na elf jaar zijn er nog Kleefstra's in Leeuwarder derby

Leeuwarden - In het Friese amateurvoetbal in het algemeen en in het Leeuwarder amateurvoetbal in het bijzonder, is Kleefstra een bekende naam. Een grote familie, met veel connecties naar tweedeklassers Blauw Wit'34 en Leeuwarder Zwaluwen. De rivalen uit de Friese provinciehoofdstad treffen elkaar morgen om zes uur 's avonds op sportpark Wiarda in een echte derby. Met uiteraard de Kleefstra's binnen n buiten de lijnen. En dat op de kop elf jaar na 8 november 2003, toen er voor een van hen een bijzondere editie van Blauw Wit'34 - Leeuwarder Zwaluwen (0-5) werd gespeeld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties