Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 november 2013.

Economiedonderdag, 7 november 2013

In de spagaat van ondernemeren openbaar ambtenaar

Rudmer Slagman (40) ging 15 jaar geleden aan de slag op een deurwaarderskantoor, na een sociaal-juridische opleiding. Het beroep intrigeerde hem zo dat hij een eigen kantoor wilde beginnen. Sinds afgelopen zomer is dit realiteit.

Economiedonderdag, 7 november 2013

Premier: Friese samenwerking is voorbeeld

Oranjewoud | Premier Mark Rutte heeft zijn beeld van de economische kracht van Fryslân provincie flink in positieve zin moeten bijstellen. Dat zei hij gisteren aan het eind van zijn tweedaagse werkbezoek. ,,Tot tien jaar geleden was er in de landelijke politiek altijd het beeld dat subsidies en geldstromen gekoppeld waren aan Fryslân en de andere noordelijke provincies. Die sfeer is er absoluut niet meer. Overheden, kennisinstellingen en bedrijven maken zelf de kansen en vinden steeds meer aansluiting bij elkaar. Nu heerst hier bij velen de sfeer van ‘kunnen we partners zijn?’ Door intensief samen te werken is deze provincie in tien jaar sterker geworden”, zei de premier tijdens een slotbijeenkomst in Oranjewoud.

Hoofdartikeldonderdag, 7 november 2013

Moeizaam inzicht in kosten ziekenhuizen

Als de Rekenkamer een rapport uitbrengt, is dat vaak reden voor nieuws. De onderzoeken die door de Rekenkamer worden uitgevoerd geven vaak een ‘ interessant’ beeld van een beleidsterrein. Neem het recente rapport over de kosten en de bekostiging van de ziekenhuizen.

Regiodonderdag, 7 november 2013

Wijkbewoners pakken overlastjeugd zelf aan

Leeuwarden | Wijkbewoners in Huizum-West in Leeuwarden willen het heft in eigen hand nemen om problemen in de wijk aan te pakken. Dat maakten ze minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie gisteren duidelijk bij een bezoek van de bewindsman aan wijkcentrum het Knooppunt.

Regiodonderdag, 7 november 2013

Pabo kan minder Friese accenten leggen

Leeuwarden | Als er nog meer landelijke eisen komen aan de inhoud van de pabo-opleidingen, dan blijft er geen tijd over om aandacht te besteden aan specifiek Friese onderwerpen. Dat zegt opleidingshoofd Ingrid Janssen van de School of Education van hogeschool Stenden. De vrijheid voor de opleidingen tot basisschooldocent om een eigen, regionale invulling te geven aan de lesstof is in de loop der jaren steeds minder geworden. ,,In Leeuwarden besteden we tijdens de opleiding extra aandacht aan de Friese taal”, vertelt Janssen. ,,Als we niet oppassen is daarvoor straks geen enkele ruimte meer. Aan de pabo-opleidingen worden steeds meer eisen gesteld. Vaak begrijp ik die wel, maar het moet niet zo zijn dat we verder niets meer kunnen en alles in heel het land hetzelfde is.”

Geloof & Kerkdonderdag, 7 november 2013

Opnieuw kalender met Friese kerken

Opnieuw verschijnt er een Friese kerkenkalender met foto’s van Gert Gort, die in januari 2011 overleed. Wia van Gelderen stelde de kalender samen en droeg hem op aan de Harlinger fotograaf.

Sportdonderdag, 7 november 2013

Die Giganten gaan we niet zo even winnen

Op de drafbaan in Wolvega wordt morgen de Prijs der Giganten verreden. Aida Boko is de enige in Fryslân getrainde deelnemer in het veld vol Europese toppers. Ze is in vorm, maar trainer Paul Hagoort is voorzichtig over haar kansen.

Sportdonderdag, 7 november 2013

Aris maakt er ook in eigen huis potje van: weer verlies

Leeuwarden | Aris heeft gisteren ook in eigen huis de negatieve spiraal van de laatste weken niet kunnen doorbreken. Na drie uitnederlagen op rij was het dwalende team van coach Ed Molthoff ook niet opgewassen tegen Wijchen (70-83). ,,Dit was niet om aan te zien. Hoeveel trainingsuren zitten hier dan in?”, baalde Molthoff.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties