Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 februari 2015.

Economiezaterdag, 7 februari 2015

Boot Holland is een dagje uit voor de watersporter

Leeuwarden - Het was voor de vaste Boot Holland-bezoekers gisteren even wennen om in het WTC Expo te komen. Dankzij de Haak om Leeuwarden konden ze zonder opstoppingen naar het beurscomplex rijden. Gistermiddag vond de opening plaats van de 25e editie van de watersporttentoonstelling.

Hoofdartikelzaterdag, 7 februari 2015

Christenvervolging en de eigen vrijheid

Het is bijna dagelijks nieuws: de vervolging van christenen. Dat gaat van pesterijen tot en met martelen en het doden. De organisaties die zich druk maken over vervolgingen omwille van het geloof moeten bij wijze van spreken overuren maken om de wereld op de hoogte te brengen van alles wat er op dat gebied misgaat. En het lijkt er op dat de aantallen om hun geloof vervolgden alleen maar groeien, net als het aantal plaatsen waar dat gebeurt.

Regiozaterdag, 7 februari 2015

De emotionele waarde is belangrijker dan de opbrengst

Leeuwarden - De ontvangsthal van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden staat vol met mensen. Iedereen heeft een grote tas bij zich. Ook in het museumcafé zit het vol. Zo nemen Jaap en Jelly Hamburg er ,,even een bakje". Jaap beschermt met zijn armen de tas die op zijn schoot staat. ,,Hier zit een zilveren theepot in uit, ik denk, 1868. En een roomlepel." Ze zijn afgekomen op de speciale taxatiedag in het museum, voor iedereen die in het bezit is van een in zijn ogen bijzonder theeservies of speciale theepot.

Regiozaterdag, 7 februari 2015

Veiligheidsregio moet plannen onderbouwen

Leeuwarden - De Veiligheidsregio Fryslân moet veel beter onderbouwen waarom de organisatie de komende jaren meer personeel nodig zou hebben. In de huidige meerjarenbegroting wordt te gemakkelijk uitgegaan van een verhoging van het personeelsbudget met 840.000 euro. Dat vindt het college van B en W van Achtkarspelen. De gemeente stemt vooralsnog niet in met de nieuwe meerjarenbegroting van de Veiligheidsregio. Buurgemeente Smallingerland stemt wel in, maar is ook kritisch.

Regiozaterdag, 7 februari 2015

Zicht op regeling voor boeren met muizenschade

Heerenveen - Melkveehouders hebben goede hoop dat ze hulp krijgen voor de schade die ze ondervinden door de afgelopen zomer uitgebroken veldmuizenplaag. Er is gisteren topoverleg over geweest in Den Haag tussen het ministerie van Economische Zaken, land- en tuinbouworganisatie LTO, de Rabobank, Achmea, de provincie Fryslân, de melkveehouders en het actiecomité voor een schaderegeling tegen de muizenplaag.

Sportzaterdag, 7 februari 2015

Johnsson moet Heerenveen aan de goals helpen

Heerenveen - Zweedse voetballers en sc Heerenveen gaan vaak goed samen. Dit seizoen heeft de Friese club met Kristoffer Nordfeldt, Sam Larsson, Simon Thern en Viktor Noring liefst vier spelers uit het land van knäckebröd en Pippi Langkous onder contract. In januari streek weer een Zweed neer in Fryslân. Ditmaal niet als versterking voor het team van Dwight Lodeweges, maar voor het vrouwenteam van Heerenveen. Michaela Johnsson is de nieuwe aanvalsleidster.

Sportzaterdag, 7 februari 2015

Van Aken is jong, maar niet snel tevreden

Heerenveen - Na de zege tegen Feyenoord was iedereen bij sc Heerenveen bijna euforisch. Bijna, want Joost van Aken plaatste wat kanttekeningen bij zijn eigen prestaties. De pas twintigjarige verdediger werd onder trainer Dwight Lodeweges basisspeler en moet na het wegvallen van Jordy Buijs (gescheurde kruisbanden) de Friese defensie in goede banen leiden. ,,Ik heb weleens betere wedstrijden gespeeld", vond Van Aken na de 3-1 zege tegen de Rotterdamse stadionclub.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties