Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 februari 2014.

Economievrijdag, 7 februari 2014

Passenheim Modestad plotseling failliet

Wolvega | Kledingzaak Passenheim Modestad in Wolvega vraagt vandaag een faillissement aan. Het veertig jaar oude bedrijf, een van de grootste modezaken van Noord-Nederland, breidde zeven jaar geleden nog fors uit. De crisis heeft de zaak de das om gedaan, zegt mede-eigenaar Mient Hamstra. ,,Het is puur de crisis: zonder consumenten geen omzet.”

Hoofdartikelvrijdag, 7 februari 2014

Fout van Plasterk komt op ongelegen moment

Het was toch wel een schok: niet de Amerikaanse inlichtingendienst NSA verzamelde gegevens van telefoonverkeer met betrekking tot Nederlandse belangen, maar ‘onze eigen’ AIVD en de militaire inlichtingendienst MIVD. Deze gaven de data door aan de Amerikanen. De reden voor de schok is vooral gelegen in de draai in de informatie. Minister Plasterk had de Kamer gezegd dat de Amerikanen hadden ‘afgeluisterd.’ Die mededeling kwam in zekere zin hard aan, mede met als achtergrond het nieuws dat de Amerikanen alles en iedereen afluisteren, tot aan de Duitse Bondspresident Merkel en de paus.

Regiovrijdag, 7 februari 2014

Verpauperde huizen aan Bildtdijken plat

Westhoek | De langste straat van Nederland krijgt een beter aangezicht. De gemeente het Bildt wil de veertien slechtst onderhouden huizen aan de Oude en Nieuw Bildtdijk aankopen en renoveren of slopen. De gemeente heeft daarvoor een miljoen euro provinciesubsidie gekregen en legt er zelf nog eens een miljoen bij.

Regiovrijdag, 7 februari 2014

Rol antidepressiva bij moord Kootstertille blijft onduidelijk in de rechtszaal

De dader van de moord op Murkje de Vries uit Kootstertille had inderdaad paroxetine geslikt voordat hij doordraaide en een spoor van bloedvergieten achter zich liet (zie kader). Dat bleek gisteren tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn hoger beroep. Tot nu toe stond niet onomstotelijk vast dat de man daadwerkelijk het medicijn had ingenomen, maar uit onderzoek van zijn eigen bloedspatten op zijn kleding is aan het licht gekomen dat er paroxetine in zijn bloed zat.

Regiovrijdag, 7 februari 2014

Kanaalwerk hervat: vlaggen uit in De Veenhoop en Nij Beets

Nij Beets/De Veenhoop | Met een spandoek met daarop ‘Gaan met die kraan’, vlaggen en vuvuzela’s togen tientallen schoolkinderen gisteren naar de herstart van de werkzaamheden voor het Polderhoofdkanaal in Nij Beets. Met veel gejuich en getoeter onthaalden ze de grote kraan die naar de Zuidersluis reed om te beginnen met graven. Het dorp was in feeststemming, aldus voorzitter Anko Postma van Plaatselijk Belang. ,,Erg mooi om te zien hoeveel animo er is. Het draagvlak is enorm. Het werk is nu echt los en moet nu ook in een rap tempo gebeuren. Eind dit jaar moet het klaar zijn, zodat hier in de zomer van 2015 boten kunnen varen.”

Regiovrijdag, 7 februari 2014

Pas in Davos kan Rianne zichzelf zijn

Feanwâlden | Probeer eens tien minuten te hardlopen terwijl je alleen mag ademen door een rietje. Op die manier krijg je een beetje een idee wat Rianne Talsma uit Feanwâlden dagelijks meemaakt. Rianne heeft een niet-allergische vorm van astma en ze hoopt na een behandelingsperiode in het Zwitserse Davos vrijer te kunnen ademen.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 februari 2014

Oden als inkijkje in leven vroege christenen

Het is de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden: de oden van Salomo. 42 teksten, ontstaan rond de eerste eeuwwisseling in Syrië. Sjoerd Visser (30) heeft er met een team van musici en dichters een aantal op muziek gezet.

Sportvrijdag, 7 februari 2014

Schaatscoach De Vegt gaat in Sotsji op jacht naar medailles in de sneeuw


Sportvrijdag, 7 februari 2014

Column Thijsje Oenema: Studeren om Sotsji te vergeten


Sportvrijdag, 7 februari 2014

Voor natuurliefhebster Leenstra is goud in Sotsji niet ‘mileu-besmet’

Marrit Leenstra moest vier jaar langer dan gepland wachten op haar eerste olympische deelname. In Sotsji start de Wijckelse in de wetenschap dat er meer is dan schaatsen. ,,Ik ben best pessimistisch over de toekomst van de aarde.”

Sportvrijdag, 7 februari 2014

Sven en Sjinkie: nog net zo gedreven als in hun jeugdACTUEEL
Familieberichten
Advertenties