Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 7 februari 2013.

Economiedonderdag, 7 februari 2013

Scherper regime nodig bij inpassing van stallenconcept

Leeuwarden | De toepassing van de methode Nije Pleats is in veel gemeenten nog geen vanzelfsprekendheid. Deze aanpak van maatwerk en omgevingsoverleg bij de ruimtelijke inpassing van grootschalige melkveehouderijen bevalt de betrokkenen goed, maar vindt nog te weinig navolging. Dat constateerde de Statencommissie Lân, Loft en Wetter gistermiddag.

Hoofdartikeldonderdag, 7 februari 2013

De agent en de hoogte van de verkeersboete

De opmerking van mr. Pieter van Vollenhoven van Stichting Maatschappij en Veiligheid dat een Nederlandse agent zelf de hoogte van een verkeersboete zou moeten kunnen bepalen, viel deze week niet in goede aarde bij de politiek. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bromde dat het vaststellen van boetes een zaak is van de volksvertegenwoordiging en dat die hierover heeft besloten. Daar horen derden niet in te treden.

Regiodonderdag, 7 februari 2013

Provincie: EHS-onteigening moet kunnen

Leeuwarden | De provincie Fryslân wil de mogelijkheid krijgen om boeren te onteigenen, specifiek om de ecologische hoofdstructuur (EHS) te kunnen afronden. Dat staat in de Nota grűnbelied die aan Provinciale Staten is voorgelegd. Volgens gedeputeerde Johannes Kramer gaat het om uitzonderingsgevallen.

Regiodonderdag, 7 februari 2013

Voetbalclubs weer in gesprek over fusie

Harlingen | De drie voetbalclubs in Harlingen - Robur, vv Harlingen en Zeerobben - willen toch weer toewerken naar een fusie. Gisteravond zijn zes bestuursleden van de drie clubs bij elkaar geweest om de mogelijkheden van een fusie te verkennen.

Regiodonderdag, 7 februari 2013

Kleine inhaalslag op Friese woningmarkt

Leeuwarden | Fryslân staat in de top drie van provincies waar de prijs van een koopwoning de afgelopen twaalf jaar het meest is gestegen. De koopsom van een woning ging gemiddeld met ruim 40 procent omhoog in Fryslân. Zeeland en Groningen lopen voorop. Dat blijkt uit een woningmarktonderzoek van Pasgoed BV, dat advies geeft aan overheden en marktpartijen over ontwikkelingen op de woningmarkt. Het adviesbureau bracht in kaart hoe de woningmarkt zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Daarvoor baseerde het bureau zich op de de koopsom en transactiegegevens van het Kadaster.

Regiodonderdag, 7 februari 2013

Quilt-expositie toont verrassende textielkunst

Feanwâlden | Wie de expositie A Slice of Quilt Art in de Schierstins in Feanwâlden bezoekt en denkt wat mooie patchwork-dekens te kunnen bewonderen, komt bedrogen uit. Maar als je die verrassing eenmaal te boven bent, zie je een verzameling verbluffende textielkunst, en kun je nog wat inspiratie opdoen op de koop toe.

Sportdonderdag, 7 februari 2013

De Granaet aangewezen als focusvereniging

Dokkum | Korfbalvereniging De Granaet uit Dokkum is door de Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond (KNKV) aangewezen als een zogenaamde focusvereniging. De KNKV wil de komende jaren een ledengroei realiseren en daarom gaat het intensief samenwerken met verenigingen die in de regio een voortrekkersol kunnen vervullen. Ook de tien clubs in de Korfbal League, waaronder LDODK uit Gorredijk, zijn aangewezen als focusvereniging.

Sportdonderdag, 7 februari 2013

Voorspelling: veertien medailles op OS Sotsji

Nieuwegein | Nederland eindigt bij de winterspelen van Sotsji volgend jaar als 10e in het medailleklassement. Met 3 maal goud, 6 keer zilver en 5 bronzen plakken bedraagt het totaal aan eremetaal 14. Dit staat in het virtueel medailleklassement van het in statistieken gespecialiseerde sportbureau Infostrada, gebaseerd op prestaties van dit moment/ Canada, organisator van de vorige winterspelen, staat op de eerste plaats: 17 goud, 6 zilver en 9 brons, voor Noorwegen en de Verenigde Staten.

Sportdonderdag, 7 februari 2013

Zoon Dennis de Nooijer in voetsporen vader

Rotterdam | Jeremy de Nooijer heeft zich tot en met medio 2015 aan Sparta verbonden. De 20-jarige middenvelder treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Dennis en zijn oom Gérard. Die tweeling was in de jaren negentig ook al actief bij de huidige eerstedivisionist. Daarna speelden beide ook nog voor Heerenveen. De Nooijer junior maakte eind vorig seizoen al zijn debuut in het eerste elftal van Sparta. Hij sloot direct na ondertekening van zijn contract aan bij de A-selectie.

Sportdonderdag, 7 februari 2013

Sablikova zegt af voor WK allround in Hamar

Hamar | De Tsjechische schaatsster Martina Sablikova heeft zich afgemeld voor de wereldkampioenschappen allround, volgend weekeinde in Hamar. Sablikova kampt met een rugblessure en wil met het oog op de WK afstanden, later dit jaar in Sotsji, geen risico nemen. De tweevoudig wereldkampioene werd vorig jaar nog tweede bij de WK allround in Moskou achter Ireen Wüst. De vrijgekomen startplek wordt ingenomen door een Noorse schaatsster: Heger Bökko of Mari Hemmer.

Sportdonderdag, 7 februari 2013

Sander Dijkstra gelooft in missie van ijshockeyers

Jullie zijn drie wedstrijden verwijderd van een Olympische ticket.” Met die woorden probeerde bondscoach Chris Eimers maandagavond voorafgaande aan de eerste ijstraining het olympisch vuurtje bij het Nederlands ijshockeyteam op te stoken. Dat team begint vanavond aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in het spiksplinternieuwe ijspaleis in het Duitse Bietigheim-Bissingen, vlak boven Stuttgart.

Sportdonderdag, 7 februari 2013

China, Marokko en Turkije debuteren op jeugd WK

Leeuwarden | China, Marokko en Turkije maken volgende maand voor het eerst hun opwachting op het WK korfbal tot 19 jaar. De achttiende editie van het jeugd WK wordt in het paasweekeinde van 28 tot en met 31 maart in sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden gehouden. De organisatie is in handen van Mid Fryslân uit Reduzum en Grou, de kv Leeuwarden en het district Noord van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). In totaal doen een recordaantal van vijftien landen aan het WK mee. Het veld wordt met het Noordelijke Talenten Team aangevuld tot zestien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties