Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 januari 2015.

Economiewoensdag, 7 januari 2015

Al 500 muizenmeldingen

Indijk - Bij het meldpunt muizenschade van brancheorganisatie LTO Noord zijn sinds eind november al ruim vijfhonderd meldingen van muizenschade uit Fryslân binnengekomen. 24.372 hectare landbouwgrond is beschadigd door de muizenplaag, die vooral in het zuidwesten voor problemen zorgt.

Hoofdartikelwoensdag, 7 januari 2015

Positie Staten van twee kanten bedreigd

De Commissaris van de Koning in Fryslân heeft een oproep gedaan om de verkiezing voor Provinciale Staten en die voor de Eerste Kamer te scheiden. Dat is beter voor de positie van Provinciale Staten; de Statenverkiezingen worden gekaapt door de landelijke politiek. Nu worden de leden van de Eerste Kamer gekozen door Provinciale Staten. De politieke samenstelling van de Staten is dus in hoge mate bepalend voor de politieke samenstelling van de Eerste Kamer. Een argument voor deze werkwijze is, inhoudelijk gezien, dat de Eerste Kamer, weliswaar door de Staten gekozen, geen last heeft van dat bestuurlijk gremium en zo haar rol als onpartijdige club van wijze mensen kan spelen. De Eerste Kamer, de senaat, is een plek van rustige, afstandelijke afwegingen over de kwaliteit van wetgeving die in de Tweede Kamer tot stand is gekomen.

Regiowoensdag, 7 januari 2015

De Friese Meren rockt op een eigen volkslied

Joure - Gemeente De Friese Meren heeft een eigen volkslied. Het lied werd gisteravond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor het eerst voor inwoners van de gemeente gezongen door het Lemster Mannenkoor en de band Wavebreaker. Tijdens de bijeenkomst werden ook de nieuwe vlag en het nieuwe wapen van De Friese Meren gepresenteerd.

Regiowoensdag, 7 januari 2015

Veilige otteroversteek bij Jan Durkspolder

De Veenhoop - Langs de Headammen zijn gisteren ter hoogte van natuurgebied Jan Durkspolder twee verkeersborden onthuld, waarop automobilisten gewaarschuwd worden voor overstekende otters.

Regiowoensdag, 7 januari 2015

Burgemeester wil geen eerste kievitsei

Wolvega - Burgemeester Gerard van Klaveren (VVD) van Weststellingwerf breekt dit jaar met de traditie om het eerste kievitsei van de gemeente in ontvangst te nemen. Dat zei hij gisteravond in zijn nieuwjaarsspeech in het gemeentehuis in Wolvega.

Sportwoensdag, 7 januari 2015

Driesterrenconcours Drachten levert miljoenen op

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 7 januari 2015

Marten Feenstra zo goed als zeker bondscoach kaatsers

Feinsum - Door Edward Jorna

Sportwoensdag, 7 januari 2015

Column Jillert Anema: Nederland is land van vergrootglas

Deze week zijn we met onze ploeg neergestreken op Tenerife voor een trainingskamp. We werken verder aan onze vorm voor de belangrijkste weken van het schaatsseizoen. Bijkomend voordeel: even zijn we weg uit het vergrootglasland dat Nederland is geworden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties