Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 januari 2004.

Agendawoensdag, 7 januari 2004

Klassiek

Orgel Organist Theo Jellema geeft zaterdag om 20.00 uur een concert in de Koepelkerk te Leeuwarden. Het programma dat hij ten gehore brengt, is afgestemd op het nieuwe jaar.

Bijschriftwoensdag, 7 januari 2004

Contact

Telkens opnieuw doorbréékt God het zwijgen. Iedere keer weer zoekt Hij contact.

Cultuurwoensdag, 7 januari 2004

Spanner tourt door heel Duitsland

Leeuwarden - Spanner, de groep van Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse (ex De Kast) gaat op tournee in Duitsland.

Cultuurwoensdag, 7 januari 2004

Bands in de etalage op EuroSonic en Noorderslag

Groningen – Hoe ontdek je als groot Europees festival buitenlands onbekend talent? Een goede manier is te gaan shoppen in januari in Groningen. Donderdag en vrijdag vindt daar het popevenement EuroSonic plaats, met meer dan 110 Europese bands en acts verdeeld over 20 podia in de binnenstad.

Expowoensdag, 7 januari 2004

Balk, Talma Hiem: expo Joke van Dam (aquarellen), t/m 29 feb.

Hoofdartikelwoensdag, 7 januari 2004

Veiligheid…

Veiligheid was een thema van de verkiezingen en het is een thema gebleven. Vrijwel dagelijks buitelen berichten die iets met veiligheid te maken hebben over elkaar heen. Zo is er het nieuws over camera’s in de bussen rondom Zaandam, waar chauffeurs het werk hadden neergelegd uit protest tegen de onveiligheid in de bus; een korpschef van politie komt met het plan om foto’s van veelplegers te publiceren op internet of in de supermarkt, mensen die per vliegtuig de Verenigde Staten binnenkomen worden gefotografeerd en er wordt een vingerafdruk gemaakt; het lijstje wordt bijna per dag aangevuld.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Harlingen beter beveiligd

Harlingen – De havens van Harlingen, Lauwersoog, Delfzijl en Den Helder moeten voor 1 juli ‘terrorismebestendig’ zijn gemaakt. Dat betekent onder meer dat de havens binnen zeer korte tijd afgesloten moeten kunnen worden om alle in- en uitgaande schepen te controleren. De havens gaan hetzelfde systeem als Rotterdam gebruiken om aan de eisen te voldoen.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Oerolsponsor trekt zich terug: einde

Terschelling – Het Oerolfestival op Terschelling moet het dit jaar zonder Kunstroute stellen. De Kunstroute voor jonge beeldend kunstenaars verdwijnt als gevolg van het wegvallen van Dayzers, één van de twee hoofdsponsors van Oerol. Dat heeft artistiek leider Joop Mulder gisteren bekendgemaakt.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Wûnseradiel opent jacht op vakantiehuizen

Witmarsum - Vakantiewoningen in Wûnseradiel mogen niet permanent worden bewoond, ondanks dat de rijksoverheid zich soepeler opstelt. Wûnseradiel is bang dat het toestaan van permanente bewoning ten koste gaat van het aantal woningen dat mag worden bijgebouwd.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Oorlogsheldin geëerd met Yad Vashem

Haulerwijk – Echte helden bestaan, en soms kun je ze tegenkomen. In verzorgingscentrum Sinnehiem in Haulerwijk woont er eentje. De 92-jarige Anna From redde in de Tweede Wereldoorlog het leven van een driejarig joods jongetje. Het kind woonde dik twee jaar bij het gezin From, waar hij werd opgevangen als een eigen kind. Gisteren kreeg Anna From voor haar verdiensten het ereteken van Yad Vashem uitgereikt. Dat is de hoogste onderscheiding van de staat Israël die wordt uitgereikt aan mensen die joodse levens hebben gered. Het ereteken werd tevens postuum uitgereikt aan Anna’s man Roelof en aan diens vader Jan From.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Drachten overweegt preventief fouilleren

Drachten – Inwoners van Smallingerland worden in de toekomst mogelijk preventief gefouilleerd. Burgemeester Van der Zaag van Smallingerland wil in de vorm van een enquête onder burgers onderzoeken of er draagvlak is voor een dergelijke maatregel. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of het fouilleren wordt ingevoerd.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Oud worden

Groningen - Gelukkig oud worden; het is niet voor iedereen weggelegd. In Groningen en Utrecht gaan daarom binnenkort cursussen van start die bejaarden leren gelukkig te worden en het leven weer te waarderen. De cursussen zijn ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) in samenwerking met de Universiteit Utrecht (UU). De cursussen moeten uiteindelijk de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren, aldus RuG-onderzoeker H. van Elzen. Bejaarden hebben vaker te maken met depressies en hebben bovendien vaker last van chronische aandoeningen.

Regiowoensdag, 7 januari 2004

Dan maar zelf aan de slag tijdens chemokuur

Leeuwarden - ,,Het zweet brak me uit toen ik die brief kreeg.’’ Thuiszorgcliënt Pieta Riddersma uit Leeuwarden begreep niet veel van het technische verhaal, dat ze onlangs kreeg thuisgestuurd, op één ding na: De thuiszorg zou haar veel meer geld gaan kosten. De volgende dag heeft ze Het Friese Land gebeld en het aantal uren thuiszorg gehalveerd. Riddersma is niet de enige. Sinds de overheid bekend heeft gemaakt dat de eigen bijdragen voor de thuiszorg omhoog gaan, hebben vierduizend cliënten de hulp opgezegd. Ze vrezen de bijdrage niet te kunnen betalen.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 januari 2004

Grote zorg over verwaarlozing levensmoede ouderen

Utrecht - Nederland telt een aanzienlijke groep levensmoede ouderen, die toeneemt met de vergrijzing. Als politiek en samenleving hen blijven negeren, lopen zij kans zich over een paar jaar te laten verrassen door een onverwacht hoog percentage zelfdodingen onder deze groep bejaarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 januari 2004

Commissie neemt actie Kerkbalans onder loep

Utrecht – De Interkerkelijke Commissie Geldwerving die de actie Kerkbalans organiseert, laat het eigen functioneren onderzoeken door een onafhankelijke werkgroep onder voorzitterschap van Chris Breedveld. Dat meldde de voorzitter van de commissie, D.G. Bijl, woensdag bij de start van de campagne voor 2004.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 januari 2004

Kerkbalans: opnieuw meer giften

Utrecht – De inkomsten van de Rooms-Katholieke Kerk groeiden in 2002 sterker dan bij de Samen-op-Wegkerken.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 januari 2004

‘Overheid moet kerk financieel steunen’

Utrecht – Het wordt hoog tijd dat de overheid gaat nadenken hoe kerkelijke gemeenschappen financieel ondersteund kunnen worden.

Weerwoensdag, 7 januari 2004

Wisselvallig

Vandaag schijnt de zon, maar neemt ook de bewolking geleidelijk toe. Vanavond kan het motregenen en het kwik zakt tot 2 graden. Morgen is het wisselvallig met eerst droog weer en later bewolking en regen. Het gaat hard waaien


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties