Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 oktober 2017.

Economievrijdag, 6 oktober 2017

Boer Jaring Brunia verovert een plekje in duurzame top 100

Raerd - Een boer in de duurzame top 100 van dagblad Trouw is een bijzonderheid, beseft Jaring Brunia uit Raerd. ,,Ik wist dat ik op een groslijst stond, maar dat ik nu ook daadwerkelijk in de top 100 terecht ben gekomen is een mooie verrassing.

Hoofdartikelvrijdag, 6 oktober 2017

Leger moet open zijn over resultaat missies

Als een militaire eenheid niet klaar is voor uitzending, dan wordt die niet ingezet. Deze uitspraak van de nieuwe Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer is als nieuws gepresenteerd. Het is niet te hopen dat het ook daadwerkelijk nieuw beleid is. Dan is het helemaal terecht dat zijn voorganger vervroegd ontslag nam.

Regiovrijdag, 6 oktober 2017

Eerste stap naar dronevluchten met AEDs

Leeuwarden - Drones die snel bloed, medicijnen of een automatische elektronische defibrillator (AED) kunnen brengen naar een medisch noodgeval. Het lijkt ver weg, maar over enkele jaren is het in Nederland wellicht al mogelijk. Volgende week begint op Schiermonnikoog een landelijk experiment met deze medische dronevluchten.

Regiovrijdag, 6 oktober 2017

Sportend Burgum zit zonder sporthal

Burgum - Sportverenigingen in Burgum kunnen plotseling niet in hun accommodatie, omdat De Westermar, de grootste sporthal van het dorp, in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitbrandde.

Regiovrijdag, 6 oktober 2017

Bijzondere dorpsverhalen in afscheidskrant Menameradiel

Menaam - Met een speciale huis-aan-huiskrant voor inwoners sloot de gemeente Menameradiel gisteren Us Jier 2017 af. Voor n keer werkten de redacties van dorpskranten samen. Ze hebben er een bewaarexemplaar van gemaakt.

Regiovrijdag, 6 oktober 2017

Stakende docenten helpen in zorgcentra

Burgum - De docenten van so De Wingerd in Damwld gingen gisteren niet naar Den Haag om te staken. Ze bezochten allemaal verschillende verzorgingshuizen om activiteiten te doen met de bewoners.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties