Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 oktober 2006.

Dossiervrijdag, 6 oktober 2006

Ze in vrijheid eigen keuzes laten maken

Als je kind een andere weg gaat in kerk, geloof en leven is dat soms pijnlijk voor (groot)ouders. In het Friesch Dagblad een serie artikelen over vragen en thema’s die kunnen leven bij ouders. Vandaag deel 6 (slot): pastorale ovewegingen bij het thema.

Dossiervrijdag, 6 oktober 2006

Van verwijten en verwijdering naar ontmoeting


Dossiervrijdag, 6 oktober 2006

Schuldgevoel betekent niet altijd schuldig


Dossiervrijdag, 6 oktober 2006

Kiezen voor een weg naar vrijheid

De serie ‘Kind en geloof’ is vooral geschreven vanuit het perspectief van de ouders. Maar wat moet je als kind met een geschiedenis die, vanwege een verstoorde opvoeding, hier en nu nog zó doorwerkt, dat het gemis en de teleurstellingen dagelijks voelbaar zijn. Daar wil ik in dit artikel bij stil staan. Om iets te laten zien van de mogelijkheden die er zijn, ook al heeft het leven een zware tol geëist. Immers, het kind dat slachtoffer was, wordt een volwassen mens dat verantwoordelijk is voor de consequenties van zijn handelen.

Dossiervrijdag, 6 oktober 2006

‘Belast je kind niet met je verleden’

Als je kind een andere weg gaat in kerk, geloof en leven is dat soms pijnlijk voor (groot)ouders. In het Friesch Dagblad de komende weken een serie artikelen over vragen en thema’s die kunnen leven bij ouders. Vandaag deel 2: over ouderlijke verantwoordelijkheid.

Dossiervrijdag, 6 oktober 2006

Als kinderen andere wegen gaan

Als je kind een andere weg gaat in kerk, geloof en leven is dat soms pijnlijk voor (groot)ouders. In het Friesch Dagblad de komende weken een serie artikelen over vragen en thema’s die kunnen leven bij ouders. Vandaag deel 1: een inleiding op het thema.

Economievrijdag, 6 oktober 2006

Overname van Weistra Installatie

Leeuwarden - Technisch kennisbedrijf Wolter & Dros heeft Weistra Installatiebedrijf overgenomen. De nieuwe eigenaar is in Nederland een grote speler op het gebied van installatietechniek. De werkzaamheden in Leeuwarden worden voortgezet onder de nieuwe naam. In het Noorden werken nu ongeveer driehonderd mensen bij het bedrijf.

Economievrijdag, 6 oktober 2006

Consumptieaardappelen van matige kwaliteit

Leeuwarden – De consumptieaardappelen die dit jaar zijn gerooid hebben een matige kwaliteit. Telers moeten soms tientallen procenten van hun oogst weggooien omdat de knollen veel last hebben van doorwas. Aan veel nieuw gevormde knollen zijn dit jaar door de droogte en het vocht in augustus weer nieuwe knollen gegroeid. Daardoor is de kwaliteit sterk verminderd. Deze aardappelen zijn minder smakelijk.

Economievrijdag, 6 oktober 2006

Frasco-directeur vast voor oplichting

Leeuwarden – De voormalige directeur van hijs- en heftechniekbedrijf Lifting Force en voorganger Frasco is aangehouden op verdenking van oplichting.

Economievrijdag, 6 oktober 2006

Burgers Ergon breidt sterk uit in Drachten

Drachten - Installatiebureau Burgers Ergon gaat zijn vestiging in Drachten stevig uitbreiden. Nog voor het einde van de maand krijgen de veertig medewerkers gezelschap van de zestig medewerkers uit Assen. De Asser vestiging sluit. De komende jaren moet de Drachtster vestiging doorgroeien tot een kleine tweehonderd mensen. Dat zei directeur R. van Silfhout gisteren.

Hoofdartikelvrijdag, 6 oktober 2006

Immigranten...

Het aantal immigranten in ons land neemt af. Er is geen sprake meer van een toestroom van vele tienduizenden mensen uit landen met dicatoriale of anderszins moeilijke politieke omstandigheden. Datzelfde geldt de toestroom van mensen die vooral uit economische motieven naar ons land kwamen. De daling is veroorzaakt door vooral de strengere wetgeving zoals die door de toenmalige minister Job Cohen tot stand is gebracht. Tegelijkertijd met de daling van binnenkomers, vindt een uitstroom van Nederlanders plaats. Mensen van allerlei beroep en snit verlaten ons land: landbouwers, maar ook artsen, mensen uit de vrije beroepen, chauffeurs of gepensioneerden. De combinatie van beide ontwikkelingen leidt tot een vertrekoverschot: er gaan meer het land uit dan er in komen.

Regiovrijdag, 6 oktober 2006

Respijt voor grauwe gans

Leeuwarden/Den Haag - De grauwe gans (skiere goes) mag wellicht toch niet worden afgeschoten. Als vogelbeschermers goede alternatieven vinden om de schade die de vogels toebrengen aan landbouwgewassen te verminderen, wordt de grauwe gans van de landelijke vrijstellingslijst gehaald. Dat heeft minister Veerman gisteren in de Tweede Kamer gezegd.

Regiovrijdag, 6 oktober 2006

Kritiek op groei EHS

Leeuwarden - De haperende geldkraan vanuit Den Haag is de grootste bedreiging voor de Ecologische Hoofdstructuur in Fryslân. Dat zegt gedeputeerde A. Andriesen. Dat staat haaks op een rapport waarin de Algemene Rekenkamer het Rijk, provincies en gemeenten beticht van miscommunicatie. Geld is volgens dat rapport geen probleem.

Regiovrijdag, 6 oktober 2006

Caparis loopt zeven ton subsidie mis

Leeuwarden - De sociale werkvoorziening Caparis krijgt over 2006 te kampen met een financiële tegenvaller van 767.000 euro. Dat tekort is het gevolg van teruggedraaid subsidiegeld. De acht aangesloten gemeenten zullen het bedrag moeten opbrengen. Caparis rekende juist op een positief jaar.

Regiovrijdag, 6 oktober 2006

Instellingen thuiszorg frauderen

Den Haag - Instellingen in de thuiszorg drukken jaarlijks 66 tot 100 miljoen euro achterover door goedkope bedrijven in te huren voor de zorg, maar wel het volle bedrag in rekening te brengen bij zorgverzekeraars. Dat staat in een onderzoek van Achmea dat de zorgverzekeraar deze zomer naar het ministerie van Volksgezondheid stuurde.

Sportvrijdag, 6 oktober 2006

KNVB wil de kaarten op tafel bij amateurs

Zeist - De KNVB wil af van de druk die bestuursleden, trainers, leiders en spelers op scheidsrechters in het amateurvoetbal uitoefenen om gele en rode kaarten na een wedstrijd kwijt te schelden. Dat zei Ruud Bruijnis, directeur van de sectie amateurvoetbal van de KNVB, op de uitkomsten van het gisteren verschenen rapport Gele en rode kaarten .

Sportvrijdag, 6 oktober 2006

Friezin Spitse weer bij grote Oranje

Leeuwarden - Voetbalster Sherida Spitse uit Sneek is door bondscoach Vera Pauw voor de vierde keer achtereen opgeroepen voor het Nederlands dameselftal. Het zestienjarige talent maakt deel uit van de groep die op 25 oktober vertrekt naar Zuid-Korea om daar deel te nemen aan een prestigieus meerdaags mondiaal achtlandentoernooi met onder meer Denemarken, Italië en topland de Verenigde Staten. Nederland neemt de plaats in van Brazilië, dat zich afmeldde. Bij de wedstrijden zitten gemiddeld zo’n 20.000 toeschouwers.

Sportvrijdag, 6 oktober 2006

KNVB schuift met wedstrijd Cambuur

Leeuwarden - De thuiswedstrijd van Cambuur Leeuwarden tegen Haarlem is door de KNVB verschoven. Het duel stond gepland voor vrijdag 10 november, maar zal nu worden gespeeld op zondag 12 november. De KNVB deed dit voorstel eind september en het besluit is inmiddels definitief. De reden voor de verschuiving is dat Haarlem, de oud-werkgever van Cambuur-trainer Roy Wesseling, op donderdag 9 november een bekerduel speelt tegen FC Den Bosch.

Sportvrijdag, 6 oktober 2006

Na anderhalf jaar is De Vries weer aan de beurt

Leeuwarden - Na meer dan anderhalf jaar staat Ale Geert de Vries vanavond weer eens vanaf de aftrap in het doel bij Cambuur Leeuwarden. De Leeuwarder vervangt Peter van der Vlag, die vorige week geblesseerd raakte in het thuisduel tegen FC Emmen. Het lange wachten - in dit geval anderhalf jaar - dat nu eenmaal bij het vak van reserve-doelman hoort wordt beloond.

Sportvrijdag, 6 oktober 2006

Van der Vlag scheurt spier, Cambuur ‘shopt’

Leeuwarden - Een MRI-scan heeft uitgewezen dat Cambuur-doelman Peter van der Vlag vrijdag tegen FC Emmen is uitgevallen met een spierscheuring op drie plekken in zijn dijbeen. De vrees voor beschadiging van het kapsel bij de heup bleek ongegrond. De keeper is zeker enkele weken uit de roulatie.

Weervrijdag, 6 oktober 2006

Regenachtig

Vandaag is het bewolkt en regent het langdurig. De wind neemt toe tot vrij krachtig boven land en stormachtige langs de kust. Het wordt 19 graden. Morgen vallen er talrijke buien, soms met onweer en zware windstoten. Het wordt 16 graden. Zie verder pagina 14


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties