Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 september 2003.

Achtergrondzaterdag, 6 september 2003

Nederlands gelijk geeft EU sterkere positie in WTO

De EU gaat volgende week met een sterkere positie de WTO-onderhandelingen in dan ooit eerder.

Analysezaterdag, 6 september 2003

Ingerekende kidnapper bekent

Vrijdag hield de politie een 63-jarige man uit Ryptsjerk aan, die bekende de ontvoerder van Lusanne van der Gun te zijn. Dankzij een tip van iemand die zijn nummerbord had opgeschreven kon de politie de kidnapper traceren. Er is geen losgeld betaald voor de vrijlating van het meisje, dat vorige week ongedeerd terug naar huis kwam.

Bijschriftzaterdag, 6 september 2003

Voorspoed

In onze tijd horen we nogal eens over prosperity faith . Daarmee wordt bedoeld dat het je goed gaat als je gelooft. Dan mag je gezondheid verwachten

Cultuurzaterdag, 6 september 2003

Over vooroordelen en de jaren vijftig

Todd Haynes, die eerder Safe, Velvet Goldmine maakte, heeft bij de promotie van zijn nieuwe film Far From Heaven zo goed als elke gelegenheid aangegrepen om te vertellen over zijn bewondering voor de in 1987 overleden regisseur Sirk Douglas en dat met name Sirk’s film All That Heaven Allows altijd grote indruk op hem heeft gemaakt. Kennelijk is die informatie zo belangrijk dat het niet weggelaten mag worden bij het bekijken en beoordelen van ‘Far From Heaven’.

Cultuurzaterdag, 6 september 2003

Meesterkrakers zonder humor

De Mini Cooper hoort tot de legendarische auto-ontwerpen. Net als de Kever, de Lelijke Eend en de Snoek is er een echte club van liefhebbers die van alles en nog wat organiseren om hun gezamenlijke liefde voor het autootje met elkaar te delen.

Cultuurzaterdag, 6 september 2003

Leeuwarder galeries wegens succes vaker op zondag open

Leeuwarden – Tien Leeuwarder galeries zijn met ingang van deze maand iedere tweede zondag van de maand open van 14 tot 17 uur.

Economiezaterdag, 6 september 2003

‘Toezicht op vennootschappen onder vuur’

Aan de lange reeks toezichthouders die Nederland kent kan nog best een toegevoegd worden. Ja, dat is volgens sommigen zelfs noodzakelijk, omdat de toezichthouders in het bedrijfsleven elkaar nogal wantrouwen.

Hoofdartikelzaterdag, 6 september 2003

De topman…

Hoe moet die man al dat geld opmaken? Wat moet het ontslagen winkelpersoneel wel niet denken? Zo maar een paar opmerkingen die donderdag werden gemaakt door aandeelhouders van het Ahold-concern. De opmerkingen werden gemaakt tijdens een emotievolle bijeenkomst, waar de nieuwe topman Moberg zou worden benoemd.

Regiozaterdag, 6 september 2003

Vogeleiland in Drachten-west

Drachten - In Drachten-west komt een eiland van bijna vier hectare voor weide- en broedvogels. Dat heeft de gemeente Smallingerland gisteren bekendgemaakt. Het eiland komt in het Gaasterdiep, en hoort bij de woonwijk Drachtstervaart. Het wordt gemaakt van een deel van de polder Buitenstvallaat. Het eiland is niet bedoeld om op te recreëren.

Regiozaterdag, 6 september 2003

Man (63) uit Ryptsjerk bekent ontvoering Lusanne

Leeuwarden – De politie heeft vrijdagochtend een 63-jarige man uit Ryptsjerk aangehouden. De man heeft bekend dat hij vorige week de elfjarige Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop heeft ontvoerd. Hij wilde losgeld in ruil voor haar vrijlating, zo heeft hij verklaard. Er heeft geen betaling plaatsgevonden, aldus het Openbaar Ministerie (OM). De politie is nog op zoek naar een mogelijk tweede ontvoerder.

Regiozaterdag, 6 september 2003

Burgemeesters verschieten van kleur

Sneek - Vrijkomende burgemeestersposten worden vaker opgevuld door personen die lid zijn van een andere politieke partij dan de voorganger. De afgelopen anderhalf jaar zijn vijf burgemeesters in Fryslân benoemd met een andere ‘kleur’.

Regiozaterdag, 6 september 2003

FPC wellicht toneel van kerstnachtdienst Bethel

Drachten – In het gisternacht verkochte Fries Paardencentrum (FPC) in Drachten worden in de toekomst evenementen van velerlei aard gehouden. Zo wil de nieuwe eigenaar Jan Boomsma uit Leeuwarden er kerkdiensten houden.

Regiozaterdag, 6 september 2003

Zwemclub Orca vreest einde bestaan

Leeuwarden – Voorzitter P. Zomerdijk van de succesvolle Leeuwarder zwemclub Orca vreest het einde van de club wanneer het noodrooster van zwembad De Blauwe Golf ingaat.

Regiozaterdag, 6 september 2003

‘Recessie? Merken we weinig van’

IJmuiden - Ach, het is wat minder druk en de bezoekers denken tweemaal na voordat ze de portemonnee grijpen alvorens ze een nieuw scheepsonderdeel kopen, maar verder is er weinig te merken van de recessie, bezweert Sieger Hoekstra uit Warten.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 september 2003

Een levensweg met veel zijpaden

‘De kerken lopen leeg’ klinkt het al vele jaren. Toch zijn er ook (jonge) mensen die, tegen de stroom in, bewust kiezen voor een kerklidmaatschap. Een serie over ‘nieuwelingen in de kerk’. Deel 3: Syds Wiersma uit Leeuwarden, lid van de Rooms-Katholieke Kerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 september 2003

‘Voorkom een kerkscheuring’

Leeuwarden – Een groep emerituspredikanten uit de Nederlandse Hervormde Kerk heeft gisteren een open brief verstuurd ,,aan allen die behoren tot de NHK’’ waarin ze gemeenten oproepen niet te breken met de Hervormde Kerk, mocht het komen tot een kerkfusie met de gereformeerden en lutheranen.

Sportzaterdag, 6 september 2003

FC Dordrecht drukt Cambuur dieper in zorgen

Dordrecht - Cambuur Leeuwarden is er nog steeds niet in geslaagd om een wedstrijd tot een goed (lees: winnend) einde te brengen. Wie gehoopt had dat het gelijkspel maandag tegen Fortuna Sittard het zwalkende team van trainer Dick de Boer op de goede weg zou helpen, kwam vrijdagavond in Dordrecht bedrogen uit.

Sportzaterdag, 6 september 2003

Digitale uitslag bij pupillen in plaats van ruilformulier

Heerenveen – Het traditionele ruilformulier bij de pupillen verdwijnt dit seizoen. De wedstrijdsecretaris van de thuisploeg kan voortaan volstaan met het e-mailen van de uitslag plus enkele wedstrijdgegevens naar de voetbalbond. Dat zei de competitieleider van het voetbaldistrict Noord, René Ahlers, vrijdagmiddag.

Sportzaterdag, 6 september 2003

Avanti debuteert met klinkende zege

Stiens – De futsallers van Avanti zijn het avontuur in de eerste divisie begonnen met een klinkende 6-3 zege op Estudiantes.

Weerzaterdag, 6 september 2003

Regen

Vandaag is er veel bewolking en vallen er van tijd tot tijd buien, misschien met een slag onweer. Soms breekt de zon door en dan kan het nog 21 graden worden. De zuid tot zuidwestenwind is matig en in het Waddengebied soms vrij krachtig. Morgen is het veelal droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties