Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 augustus 2013.

Cultuurdinsdag, 6 augustus 2013

Docu Verhoeff geselecteerd voor NFF

Leeuwarden | De documentaire Fier fan hūs van Pieter Verhoeff is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film festival (NFF) in Utrecht. Dat meldde een woordvoerster van het NFF gisteren. ,,De documentaire is door de eerste selectie gekomen en zal binnenkort door de jury worden bekeken.”

Cultuurdinsdag, 6 augustus 2013

Nieuw festival op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog | Op Schiermonnikoog vindt van 14 tot en met 22 september een nieuw evenement plaats: het Wad & Design Festival. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 6 augustus 2013

In september nieuwe kippen op getroffen bedrijf in Tzum

De uitbraak van vogelgriep op een veebedrijf in Tzum kan gevolgen hebben voor de Friese export van pluimveeproducten. Het is afwachten of Rusland de regels heeft versoepeld, aldus LTO Noord.

Hoofdartikeldinsdag, 6 augustus 2013

Zelfdoding: epidemie in ontwikkelde landen

Het aantal zelfdodingen in ons land neemt toe. Het jaar 2012 was het vijfde achtereenvolgende jaar waarin meer mensen zichzelf van het leven beroofden. Vorig jaar maakten 1753 mensen in Nederland een einde aan hun leven. Dat betekent dat er dagelijks vier of vijf mensen zijn die het leven niet meer zien zitten en er een einde aan maken.

Regiodinsdag, 6 augustus 2013

Debutant meteen eerste in hoogste klasse IFKS

Stavoren | Wie het SKS-skūtsjesilen volgt, denkt vast wel eens: hoe zou de uitslag eruit zien als de schipper en bemanning van de Sneker Pan op het Huizumer skūtsje zouden varen en andersom. Oké, er stapt heus wel eens een schipper met aanhang naar een ander skūtsje over, maar in de IFKS gebeurt het geregeld dat een schipper met zijn crew op een ander skūtsje aan de wedstrijden meedoet.

Regiodinsdag, 6 augustus 2013

Zwemmend het IJsselmeer over

Stavoren | 22 kilometer IJsselmeer ligt er tussen het Noord-Hollandse Medemblik en het Friese Stavoren. De Amsterdamse studenten Matthijs van Dam en Jorrit Broertjes (beiden 26) legden die afstand gisteren zwemmend af.

Regiodinsdag, 6 augustus 2013

Baby aangeven moet weer kunnen in MCL

Leeuwarden | Het geboorteloket in het MCL in Leeuwarden, waar ouders hun in het ziekenhuis geboren kind konden aangeven, moet weer open. Dat vindt de VVD in de gemeenteraad van Leeuwarden. Ook het MCL wil het graag terug.

Regiodinsdag, 6 augustus 2013

Nog altijd jaarlijks 65 zelfdodingen in Fryslān

Leeuwarden | Het aantal zelfdodingen in Fryslān ligt voor het eerst in jaren onder het landelijk gemiddelde. Vorig jaar maakten 65 mensen in Fryslān een einde aan hun leven. Dat is tien per honderdduizend inwoners, en vergelijkbaar met voorgaande jaren. Landelijk waren dit er 1753, dat is 10,5 per honderduizend inwoners.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 augustus 2013

Mis op tv is een hele klus

Afgelopen zondagochtend werd de eucharistieviering voor de vierde maal vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek uitgezonden via de KRO/RKK. Elke zondag wordt er per bisdom vanuit een vaste kerk een mis uitgezonden op televisie. Sinds februari jl. zijn wij hier in Sneek de vaste kerk voor het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 augustus 2013

Chinese kerkleider Lam overleden

Ermelo | De Chinese kerkleider Samuel Lam is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt. Lam zat in het communistische China meer dan twintig jaar gevangen om zijn christelijk geloof.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 augustus 2013

Slogan ‘Play Hard, Pray Harder’ niet van honkballer

Dallas | Twee Amerikanen hebben een zaak gewonnen tegen de Amerikaanse honkballer Josh Hamilton, die speelt voor Anaheim Angels (LA). Hamilton, een christelijke sporter, gebruikte de slogan: ‘Play Hard, Pray Harder’ op kleding en andere producten die werden uitgebracht door het bedrijf ScriptureArt, van zijn vrouw. Tyler en Josh Eckel hadden dezelfde slogan echter bedacht toen ze golf speelden op college.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties