Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 6 augustus 2012.

Cultuurmaandag, 6 augustus 2012

Opnieuw subsidie voor project Blazing.nu

Oranjefonds

Economiemaandag, 6 augustus 2012

PostNL zucht onder een moeilijke reorganisatie

Amsterdam | PostNL heeft in het tweede kwartaal opnieuw last gehad van de vertraging bij de reorganisatie die het wil doorvoeren en de moeilijke economische omstandigheden. PostNL zag de onderliggende omzet vorig kwartaal met 0,2 procent dalen tot 1,02 miljard euro. Het cash bedrijfsresultaat zakte met 60 procent tot tien miljoen euro. Het bedrijf realiseerde een winst van 43 miljoen euro.

Hoofdartikelmaandag, 6 augustus 2012

PvdA zal moeten wennen aan nieuw rol

Voor veel politieke partijen worden het volgende maand spannende verkiezingen. Voor de PvdA zeker, in negatieve zin. Het ziet er naar uit de sociaaldemocraten niet alleen gaan verliezen maar ook voorbij gestreefd worden door de SP. Dat zou betekenen dat de PvdA voor het eerst in de historie niet de grootste linkse partij is.

Regiomaandag, 6 augustus 2012

Politie houdt 34 stappers aan in Sneekweek

Sneek | Tijdens de eerste drie dagen van de Sneekweek zijn 34 mensen aangehouden en 124 bekeuringen uitgeschreven. Toch kijkt de politie met een goed gevoel terug op het Sneekweekweekend. Het was druk en gezellig in de stad.

Regiomaandag, 6 augustus 2012

Sint Anne zet zichzelf in kijker met Saskia

Sint Annaparochie | Het was zaterdag precies vierhonderd jaar geleden dat Saskia van Uylenburgh werd gedoopt. Rondom de Van Harenskerk in Sint Annaparochie vond daarom een Bildtse Rembrandtmarkt plaats met een heuse Saskia-verkiezing.

Regiomaandag, 6 augustus 2012

De Sneker Pan lijkt niet meer te stuiten

Stavoren | Douwe Visser van Sneek is met zijn tweede zege op rij de nieuwe klassementsleider in het SKS-klassement. Op het IJsselmeer bij Stavoren liet de titelhouder de concurrentie ver achter zich. Zo ver zelfs dat het erop lijkt dat de titelstrijd dit jaar al gestreden is.

Regiomaandag, 6 augustus 2012

Personeel ggz roept op tot aanpak agressie

Leeuwarden | Er wordt te weinig gedaan tegen de vele geweldsincidenten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Dat vindt een aantal ggz-verpleegkundigen. Zij zijn een petitie gestart omdat ze het Actieplan Veilig werken in de Zorg niet ambitieus genoeg vinden.

Geloof & Kerkmaandag, 6 augustus 2012

Solidariteitsdag in VS met Syrië

Washington | Moskeeën en islamitische centra in de Verenigde Staten houden komende vrijdag een Dag van solidariteit met het Syrische volk. Ze willen daarmee het bewustzijn vergroten bij de Amerikaanse bevolking over ‘de groeiende humanitaire ramp die plaatsvindt in Syrië’. Ook hopen ze vrijdag geld in te zamelen voor noodhulp.

Geloof & Kerkmaandag, 6 augustus 2012

Nieuw gebouw in Drachten voor Royal Mission School

Drachten | De Royal Mission School krijgt een nieuw gebouw in Drachten. De vormingsschool voor jongeren moest de afgelopen jaren bij andere instellingen een gebouw huren. Nu komt er binnenkort een eigen gebouw met lesruimte, kantoor, woongedeelte en keuken.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

De Haan en Haarsma pakken titels in Rijs

Rijs | Twee kampioenschappen dubbelspan vormden zaterdag de hoogtepunten van het 67e CH Rijs. Zo prolongeerde Udo de Haan zijn titel bij de Friezen voor de sjees en bij de KWPN’er won Ule Haarsma.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Ysbrand Galama werpt zich op als ‘Geheimfavorit’ voor FK

It Heidenskip | Lang leve de buitenlandse taal. Dankzij de Engelsen kennen we in Nederland het woord ‘outsider’: iemand die waarschijnlijk niet wint, maar die je niet helemaal mag uitvlakken. Ysbrand Galama was op het FK al vaak zo’n outsider. Maar komende zaterdag is alles anders. Is de man uit It Heidenskip dan favoriet? Dat niet; dat blijft Bart Helmholt. Maar door een indrukwekkend optreden - het zoveelste in recente weken - is Galama sinds zaterdag op zijn minst Geheimfavorit. zoals de Duitsers zo mooi zeggen.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Van Cambuur mag het seizoen beginnen

Leeuwarden | Wie je het zaterdag ook vroeg bij SC Cambuur, spelers en trainer trokken allemaal dezelfde conclusie: de ploeg kan terugkijken op een redelijke goede voorbereiding en is klaar voor de seizoensouverture van komende zondag in en tegen Volendam. Cambuur sloot zaterdag tijdens de jaarlijkse open dag in eigen stadion de oefencampagne af met een 2-1 zege op FC Emmen. ,,We staan er goed voor, al blijven er heus zaken voor verbetering vatbaar”, vatte aanvoerder Yuri Rose het samen.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Sierk-Jan de Haan houdt duizendste van een seconde over

Appelscha | Sierk-Jan de Haan (31) eiste gistermiddag de overwinning op tijdens de 38e editie van de Bosbergronde in Appelscha. De Dokkumer wielrenner bleef oudgediende Sent Tissingh (52) uit Groningen na een spannende eindsprint nét voor. Het verschil tussen beiden was miniem: 0,001 seconde. Na kort beraad werd De Haan door de jury als winnaar aangewezen. ,,Ik heb dit al eens meegemaakt, in Dalen in 2008. Dus wist ik nu ook dat ik had gewonnen. Als renner voel je dat’’, zei De Haan.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Wind, regen en onweer deren de Sneekweek niet

Kolmeersland | De 77e Sneekweek heeft dit weekeinde een prima start gekend. Waar de wedstrijdleiding van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) vorig jaar in de eerste dagen nog geteisterd werd door barslechte weersomstandigheden, bleven die schrikbeelden zeilers, organisatie en publiek zaterdag en gisteren bespaard. Alle 760 boten gingen de Snitser Mar op en de eerste twee races werden ondanks het lange uitstel van gisteren keurig afgerond.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Franeker torenhoog favoriet op Freulepartij

Wommels | Op de 110e Freulepartij in Wommels doen woensdag 48 afdelingen mee. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar toen het tweelingdorp Sexbierum-Pietersbierum de Villa van de Freule meer naar huis toe nam.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Meisjes Minnertsga pieken op het juiste moment

Hitzum | Minnertsga heeft zaterdag in Hitzum verrassend de dertiende editie van de Ald Meiers Partij naar haar hand gezet. In de finale werd concurrent Pietersbierum-Sexbierum na een spannende tweestrijd verslagen. De winst van Nieke Wateler (17), Lusanna Klaver (17) en Jildou van Dijk (15) kwam als een grote verrassing. Dit seizoen presteerde het partuur vaak onder de maat. Geen van de afdelingspartijen werd gewonnen. De drie Minnertsgasters bewaarden het beste optreden voor deze ‘Freule van de meisjes’. Zowel Wateler als Klaver verzilverden daarmee de laatste kans om de wisselprijs De Sulveren Pong te winnen.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Van der Bos spoelt wrange nasmaak weg

Witmarsum | Met een strafexercitie spoelde het trio Gert-Anne van der Bos gisteren de wrange PC-nasmaak weg. In Witmarsum torende het koningspartuur als vanouds boven het eenvoudige kaatsvolk uit.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Pylkjesjitte

Ooit gedacht: hé, waarom verandert mijn tv zomaar van zender? Grote kans dat u dan vroeger slachtoffer was van kwajongenspraktijken die wij in Surhuisterveen en omstreken uithaalden. Met zo’n universele afstandbediening via zijramen zappen op de tv van onbekenden. Wat hebben we gelachen om al die mensen die op de knieën in boekjes gingen bladeren om uit te vinden waarom hun tv op hol sloeg. Nog leuker was wat we jaren daarvóór deden. ‘Pylkjesjitte’. Pijltjeschieten, zoals u wilt.

Sportmaandag, 6 augustus 2012

Epke is zo gepokt en gemazeld dat het eigenlijk niet mis kan gaan

Met de fraaie oogst op de Spelen van de laatste dagen heeft de goudkoorts Nederland inmiddels aardig in z’n greep. Morgen gaat Epke Zonderland op jacht naar de volgende plak tijdens zijn toestelfinale op rek. Slaagt de Lemster na de domper van Peking deze keer wel in zijn missie?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties