Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 augustus 2009.

Cultuurdonderdag, 6 augustus 2009

Nieuwe oefenruimtes bands in Leeuwarden

Leeuwarden - Bandjes in Leeuwarden krijgen er na de zomer twee nieuwe oefenruimtes bij. Dat heeft Zout music management, initiatiefnemer van de ruimtes, gisteren bekendgemaakt. Beide oefenruimtes, gevestigd aan de Marshallweg, zijn ingericht om repetities met een volledige band mogelijk te maken. Zo staat er alle nodige apparatuur voor een repetitie, zoals een drumstel, gitaar, basversterkers en een PA set (geluidinstallatie, mengpaneel, et cetera).

Economiedonderdag, 6 augustus 2009

Biovak 2010 breidt uit met horeca en detailhandel

Amsterdam - De Biovak, de vakbeurs voor de duurzame biologische landbouw, natuur en voedselkwaliteit, zal zich volgend jaar meer gaan toespitsen op de detailhandel. Dit meldt de vakwebsite DeGroentenenFruit.nl.

Economiedonderdag, 6 augustus 2009

Landschap essentieel voor toerisme

Wageningen - Het Nederlandse landschap is essentieel onderdeel van de toeristische aantrekkingskracht van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit. Het bekender maken van regionale landschappen kan voor meer toeristen gaan zorgen.

Economiedonderdag, 6 augustus 2009

Veearts raakt mogelijk zijn apotheek kwijt

Den Haag - Dierenartsen raken mogelijk hun rol als apotheker kwijt. Minister Verburg (Landbouw) onderzoekt of het wenselijk is dat ze verdienen aan medicijnen die een gevaar voor de volksgezondheid kunnen zijn. Aanleiding voor het onderzoek is het overmatige gebruik van antibiotica bij veehouders

Hoofdartikeldonderdag, 6 augustus 2009

De Mexicaanse griep...

Meer dan duizend mensen zijn inmiddels aan de Mexicaanse griep overleden. De teller staat op 1154 doden. Het H1N1-virus is aangetroffen in 168 landen. De meeste doden zijn in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika gevallen. In Europa stierven 41 mensen, van wie het merendeel in Groot-Brittannië. Dinsdag werd bekend dat een zeventienjarige jongen in Nederland aan de ziekte is bezweken. De jongen had een zeer ernstige aangeboren afwijking en kreeg daar de griep bij. Hij liep de besmetting op in het buitenland.

Regiodonderdag, 6 augustus 2009

Broers Los heersen bij Sloten

Sloten - Vier westrijden en vier verschillende winnaars in de hoofdklasse van de IFKS. De broers Delmer en Jelle Los van de Grutte Pier uit It Heidenskip trokken gistermiddag uiteindelijk aan het langste eind op de Sleattemer Mar bij Sloten.

Regiodonderdag, 6 augustus 2009

Waterspeelplaats lang dicht om zwemmersjeuk

Leeuwarden - Het zal waarschijnlijk nog een paar weken duren voordat kinderen weer terecht kunnen in de waterspeelplaats bij de Potmarge in Leeuwarden. De speelplaats is al sinds begin juli gesloten vanwege de aanwezigheid van met parasieten geïnfecteerde poelslakken. Deze parasieten veroorzaken zwemmersjeuk. Tientallen mensen hebben deze huidirritatie opgelopen.

Regiodonderdag, 6 augustus 2009

Scheiden van batterijen kan een stuk beter

Oudehaske - Friezen gooien per jaar samen 30.000 kilogram aan batterijen in de grijze container. Een onderaannemer van Omrin vist deze hoeveelheid jaarlijks uit het huisvuil op Ecopark De Wierde. Ter vergelijking: supermarkten en dergelijke zamelden vorig jaar 46.088 kilo in.

Regiodonderdag, 6 augustus 2009

Na zeilen en feesten meteen de rijsimulator in

Offingawier - ,,1,12 seconden. Dat nét iets boven de gemiddelde reactietijd van één seconde”, krijgt de 23-jarige Jorie Buizert te horen. Een klein beetje geschrokken kijkt hij vanachter het stuur naar zijn resultaat, op het scherm van een rijsimulator. Zojuist heeft hij een test gedaan: bij het horen van een pieptoon en bij het verschijnen van blauwe pionnen op de weg, moest hij zo snel mogelijk remmen.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 augustus 2009

Duitse kerk herdenkt val van de Muur

Berlijn - Duitsland herdenkt dit jaar dat twintig jaar geleden de Muur viel en dat dit de aanloop was naar de Duitse eenwording. De Evangelische Kirche in Deutschland, de grootste protestantse kerk, heeft speciaal materiaal gemaakt voor de kerken.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 augustus 2009

Kerk die ds. Henricus Perizonius nog steeds eert

Arum - Ruim 240 kerken doen deze zomer mee aan het open kerkenproject Tsjerkepaad. De kerken tonen niet alleen hun historie als bedehuis, ze presenteren zich ook als gastvrije ontmoetingsplek. In het Friesch Dagblad wekelijks een portret van een van de kerken die meedoen. Vandaag: de Lambertuskerk in Arum.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 augustus 2009

PKN stelt richtlijnen op voor Mexicaanse griep

Utrecht - De Protestantse Kerk heeft richtlijnen opgesteld in verband met de Mexicaanse griep. Vooral extra letten op hygiëne is het devies.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 augustus 2009

PKN: bekertje bij Avondmaal vanwege Mexicaanse griep

Utrecht - De Protestantse Kerk heeft richtlijnen opgesteld in verband met de Mexicaanse griep. Het advies is om kleine bekertjes te gebruiken bij het Heilig Avondmaal in plaats van uit één Avondmaalsbeker te drinken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties