Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 6 juli 2015.

Hoofdartikelmaandag, 6 juli 2015

Wel of geen nucleair akkoord met Iran?

Het lijkt erop dat deze week zes wereldmachten en Iran een akkoord zullen sluiten over het Iraanse nucleaire programma. Iran en de groep van zes - de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland - bereikten eerder een basisakkoord over het Iraanse kernprogramma. Als er een definitief akkoord ligt, beperkt de islamitische republiek zijn nucleaire programma in ruil voor verlichting van economische sancties.

Regiomaandag, 6 juli 2015

Onweer bezorgt Fryslân veel overlast

Leeuwarden - Het onweer en de hevige regenbuien die gistermiddag over Fryslân trokken, zorgden in korte tijd voor veel schade. In Munnekezijl ontstond een grote brand in een akkerbouwbedrijf. De brand ontstond rond twee uur, waarschijnlijk door blikseminslag in een schuur voor aardappelopslag. Het vuur sloeg snel over naar een tweede schuur en het woonhuis. Volgens de voorlichter van de brandweer konden alle bewoners het pand veilig verlaten maar brandde het bedrijf volledig uit.

Geloof & Kerkmaandag, 6 juli 2015

Zendelingen in Albanië: collega's of concurrenten?

In kerkelijk Nederland hebben we heel wat verschillende kerken. Aan buitenstaanders is dat moeilijk uit te leggen. In Albanië vragen mensen mij wel eens van wat voor soort kerk ik kom. Ze bedoelen dan eigenlijk of ik oosters-orthodox, katholiek of evangelisch ben. Tegenwoordig houd ik het maar bij het simpele antwoord: evangelisch. Overal over de grens ontstaat er een spraakverwarring als je het Nederlandse kerksysteem uitlegt.

Sportmaandag, 6 juli 2015

Friese Huizenga bezorgt LottoNL-Jumbo een vliegende Tour-start

Door Daan Rieken -

Sportmaandag, 6 juli 2015

Wint Weening, dan is 't voor heit Edze

Door Gerard Bos -

Sportmaandag, 6 juli 2015

Lieuwe Westra: de toekomsttwijfels voorbij

Door Daan Rieken -

Sportmaandag, 6 juli 2015

Zelfs geblesseerde Vanotti deed Nibali winnen

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 6 juli 2015

Verdwalen en bijna vallen; de eerste meters van Lieuwe Westra en Pieter Weening

Lieuwe Westra (Tijnje) en Pieter Weening (Harkema) begonnen zaterdag in Utrecht aan hun eerste gezamenlijke Tour sinds 2012. Het Friesch Dagblad volgde de 2W's de hele middag op de voet bij hun eerste meters richting Parijs. Over verdwalen en bijna-botsingen.

Sportmaandag, 6 juli 2015

Bolsward wint eindelijk weer de Jong Nederland

Holwerd - Peter van Zuiden, Hendrik Bouwhuis en Julian Faber schreven zaterdag in Holwerd historie door toch verrassend de Jong Nederland te winnen. Verrassend omdat de andere finalist KV Het Noorden uit Sint Jacobiparochie vooraf completer, dus sterker, werd geacht. De Bilkerts waren qua taakverdeling met Enno Kingma, Rick Poortstra en Sjoerd de Jong duidelijk in het voordeel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties