Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 juli 2012.

Cultuurvrijdag, 6 juli 2012

Kinderportret is nieuwe aanwinst

Leeuwarden Het Pier Pander Museum in Leeuwarden is een gipsreliëf van Pier Pander (1864-1919) rijker. Het gaat om een portret van de zeven jaar oude ‘Stuuf’ Wiardi Beckman en zijn jongere zusje Wil. Stuuf is de bijnaam van de Nederlandse politicus en verzetsman.

Cultuurvrijdag, 6 juli 2012

Friezin om útens wint schrijfwedstrijd

Leeuwarden | Michelle Brouwer uit Zwolle heeft met haar verhaal Madeliefje de Lowlands-schrijfwedstrijd gewonnen. De 21-jarige studente, opgeroeid in Leeuwarden en Holwerd, mag het winnende werk voordragen tijdens muziekfestival Lowlands. Dat gebeurt op vrijdag 17 augustus tijdens het literaire programma Lamoer. Dat meldt Literairwerk.nl, organisator van de wedstrijd.

Cultuurvrijdag, 6 juli 2012

Nieuwe website met nieuwe huisstijl

Leeuwarden | De nieuwe website van het Fries Museum is online. Op friesmuseum.nl geeft het museum de komende maanden een voorproefje van het nieuwe museum, dat in september 2013 opent.

Economievrijdag, 6 juli 2012

Grote opdracht Tichelaar met bakstenen in Breda

Makkum | Koninklijke Tichelaar in Makkum heeft een order binnengehaald voor de productie van 700.000 tot 800.000 bakstenen met drie verschillende soorten glazuur voor de stationsomgeving van Breda. Volgens directeur Jan Tichelaar betekent dat een omzet van ruim een miljoen euro. ,,Het is een van de grootste opdrachten ooit.” De opdracht maakt een groot deel uit van de opdrachten. De stenen moeten tot halverwege 2013 worden geleverd.

Economievrijdag, 6 juli 2012

Friesland Bank is eind volgend jaar verdwenen

Leeuwarden | Het logo van Friesland Bank zal eind volgend jaar van de kantoorgevels en bankafschriften zijn verdwenen. De grote integratie van klanten, bankproducten en medewerkers in de Rabobanksystemen en -kantoren begint in januari en duurt een jaar. Dat is drie maanden sneller dan bij de overname in april werd aangekondigd.

Economievrijdag, 6 juli 2012

Koninklijk predicaat Oosterhof Holman

Grijpskerk | Het honderdjarig bestaan van Oosterhof Holman in Grijpskerk is gisteren bekroond met het predicaat Koninklijk. Burgemeester Bert Swart van Zuidhorn reikte de titel gisteren uit aan directeur Harm Beerda. Oosterhof Holman is actief in de wegenbouw, milieutechniek, beton- en waterbouw en groenvoorziening en heeft drie Friese vestigingen in Gytsjerk, Kootstertille en Harlingen.

Hoofdartikelvrijdag, 6 juli 2012

De nachtmerrie van de overheid als vijand

Het is de ergste nachtmerrie die iemand kan overkomen: de overheid als vijand. De burger staat machteloos tegenover het staatsapparaat als hij probeert erkenning te krijgen voor wat hem is aangedaan. Het hoeft hierbij niet eens te gaan om opzettelijke tegenwerking van overheidswege. Ook in zaken waarin slechts nalatigheid of slordigheid een rol spelen, is de staat zelden bereid schuld te bekennen.

Regiovrijdag, 6 juli 2012

Regenval zorgt voor grote wateroverlast

Leeuwarden | Zware onweers- en regenbuien hebben gistermiddag in de provincie Fryslân plaatselijk tot wateroverlast geleid. Op sommige plaatsen viel in korte tijd veertig millimeter.

Regiovrijdag, 6 juli 2012

Drachtstervaart kan nog veel geld kosten

Drachten | De aanleg van de Drachtstervaart kan voor Smallingerland nog erg duur uitpakken. Dit bleek gisteren op de speciaal ingelaste commissievergadering. Het is erg twijfelachtig of de negen miljoen euro, die de gemeente voorschiet aan projectontwikkelaar Vastgoed Noord wel terugkomt. De raad lijkt wel overwegend positief tegenover het nieuwe plan te staan.

Regiovrijdag, 6 juli 2012

Veelbesproken opvang voor daklozen geopend

Drachten | Het nieuwe sociaal pension aan de Stationsweg in Drachten is gisteren geopend. In dit pension is plaats voor 24 dak- of thuislozen uit de omgeving van Drachten. Zij krijgen allemaal een eigen appartement met zit-/slaapkamer, keuken en toilet.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juli 2012

‘The Big Silence’ een hit

Hilversum | De documentaireserie The Big Silence van de RKK levert veel reacties op. De serie die afgelopen twee zondagen te zien was op de late avond maakt de tongen los over stilte en rust zoeken. ,,Blijkbaar gebeurt er iets met mensen”, aldus der Reinder van Dijk van de RKK. The Big Silence draait om het verhaal van vijf Britten die onderleiding van abt Christopher Jamison de confrontatie met zichzelf aangaan in een klooster. Het levert indringende tv op.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juli 2012

Het huwelijk is geen sprookje

‘Ik ken geen enkel huwelijk van meer dan een paar weken oud dat getypeerd kan worden als een sprookje.’ Ds. Tim Keller is inmiddels 37 jaar getrouwd met zijn vrouw Kathy. Ze schreven samen een openhartig boek over het huwelijk. Zowel ruzie als goede seks komt aan bod.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juli 2012

Ton in zendingscollecte Opwekking

Putten | De zendingscollecte die op tweede pinksterdag bij de conferentie Opwekking in Biddinghuizen is gehouden heeft 100.000 euro opgeleverd. Dat meldt Opwekking Magazine. Tien organisaties die van tevoren waren uitgekozen krijgen daarvan elk 5000 euro. De andere 50.000 euro wordt verdeeld over een aantal andere organisaties. Gemeld wordt dat er ook na de conferentie nog ,.,veel giften binnen zijn gekomen“ voor de conferentie zelf. De bezoekers hadden al 390.000 euro gegeven tijdens collectes, maar daarmee was men er nog geen buffer voor nakomende kosten. Opwekking trok dit jaar tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juli 2012

15 miljoen verlies voor Vaticaan

Vaticaanstad | Het Vaticaan heeft het afgelopen boekjaar bijna 15 miljoen euro verlies geleden. Dat is het grootste verlies sinds jaren. Na een kortstondig herstel van de winst in 2010 dook het rooms-katholieke kerkstaatje in 2011 weer diep de rode cijfers in. Het Vaticaan wijt het verlies aan de hoge loon- en communicatiekosten en aan de ongunstige markt. Zelfs een gift van vijftig miljoen euro van de Vaticaanbank aan de paus en hoge donaties van bisdommen en religieuze ordes hebben de opgelopen uitgaven en afnemende rendementen niet kunnen goedmaken.

Sportvrijdag, 6 juli 2012

Cambuur komende tijd zonder Bakker: weer knieoperatie

Leeuwarden | SC Cambuur zal het de komende tijd opnieuw een tijdje zonder Erik Bakker moeten stellen. De middenvelder ondergaat komende donderdag in het ziekenhuis van Enschede een kijkoperatie aan zijn knie. Het is voor de tweede keer binnen vier maanden dat Bakker onder het mes gaat. Afgelopen seizoen betrof het de andere knie. Cambuur zal geen vervanger voor hem aantrekken. De zoektocht naar versterkingen richt zich in Leeuwarden onverminderd op de defensie.

Sportvrijdag, 6 juli 2012

Heerenveen en Cambuur in KNVB beker tegen amateurs

Leeuwarden | De Friese BVO’s krijgen in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi beide te maken met een amateurclub. Zo moet sc Heerenveen op bezoek bij de winnaar van het duel tussen de kersverse zaterdagtopklasser Kozakken Boys, afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de degradatie van Harkemase Boys, en de Meppeler zondaghoofdklasser Alcides. SC Cambuur Leeuwarden speelt uit tegen zondaghoofdklasser Hoogeveen of zondagtweedeklasser DESO uit Oss.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties