Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 juni 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 6 juni 2015

Werkelijkheid is perspectief politiek

Huisartsen hebben meerdere malen alarm geslagen over de zogeheten zorgmijding: mensen gaan niet naar de apotheker om medicijnen te halen of stoppen de verwijzing naar de specialist in het ziekenhuis in de la. Een directe reden tot deze vorm van zorgmijding is geld. Het eigen risico in de zorg is omhoog gegaan en veel mensen moeten sparen om het eigen risico geheel of gedeeltelijk te betalen. Minister Schippers heeft de noodkreet van de huisartsen vorig jaar gerelativeerd: zo erg is het allemaal niet, zei ze. En ook: het onderzoek waaruit de conclusie over zorgmijding voortkwam, is niet in alle opzichten goed genoeg. Bovendien kwam de minister met liefst vier andere onderzoeken waaruit zou blijken dat er géén groter probleem is. Een hoogleraar verklaarde dat drie van de vier rapporten over van alles gingen, maar niet over zorgmijding. De Tweede Kamer was kritisch jegens de minister, maar uiteindelijk bleef alles bij het oude.

Regiozaterdag, 6 juni 2015

Plan voor vluchtelingenopvang in Sneek

Sneek - Op het voormalige sportpark in de wijk Noorderhoek in Sneek moet een opvanglocatie komen voor zeshonderd vluchtelingen. Die zou daar voor maximaal tien jaar moeten blijven.

Regiozaterdag, 6 juni 2015

Fryske Gea vergast duizend ganzen in Jan Durkspolder

Oudega (S) - Voor het eerst in Fryslân zijn er ganzen door middel van vergassing gedood. In de Jan Durkspolder bij Oudega (S) zijn gisteren ruim duizend ganzen gevangen en vergast in opdracht van It Fryske Gea.

Regiozaterdag, 6 juni 2015

Even klikken en je bent Barbie, best schokkend

Leeuwarden - Een superslanke taille met dito benen, een volmaakt egale huid, volle lippen en grote ogen. Vaak is dat nog steeds het schoonheidsideaal dat de modewereld voorspiegelt. En vaak wordt dat ideaal bereikt met fotoshoppen: foto's worden op de computer bewerkt om modellen dunner te doen lijken. Studenten van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden vroegen gisteren met een actie aandacht voor het overmatig fotoshoppen en de invloed daarvan op het zelfbeeld van mensen.

Regiozaterdag, 6 juni 2015

Loop Leeuwarden beweegt velen om met hardlopen te beginnen

Leeuwarden - Kermis op het Wilhelminaplein, koopzondag én Loop Leeuwarden: het belooft morgen druk te worden in Leeuwarden. De politie rekent op vijftien- tot twintigduizend bezoekers in de binnenstad, weet Siebe Annema, voorzitter van het hardloopevenement.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties