Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 juni 2003.

Bijschriftvrijdag, 6 juni 2003

Innerlijke geheimen

Wat zijn de innerlijke geheimen van het leven? Wat is de drijfkracht, de achterliggende motivatie van wat wij doen en nastreven?

Economievrijdag, 6 juni 2003

Friese export onder landelijk gemiddelde

Leeuwarden – Fryslân ontkwam in 2002 niet aan de gevolgen van de terugslag in de internationale conjunctuur. De teruggang van de Friese export was groter dan het landelijk gemiddelde. Het ondernemersvertrouwen en de investeringen bleven redelijk op peil. Dat staat te lezen in het recentelijk gepubliceerde jaarverslag van de Kamer van Koophandel Friesland.

Economievrijdag, 6 juni 2003

Enna Aerosols Dokkum ontslaat vijftien man

Dokkum – Fabrikant van onder andere spuitbussen Enna Aerosols zet vijftien van de 125 medewerkers op straat. De directie acht de maatregel onvermijdelijk om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Er is nog geen overeenstemming over een sociaal plan. Het lijkt er echter niet op dat het bedrijf de kantonrechterformule bij dit soort gevallen wil toepassen: een maand salaris voor ieder bij het bedrijf gewerkt jaar.

Economievrijdag, 6 juni 2003

Overname Broersma door Müller

Stroobos – Failliete transporteur Broersma is overgenomen door transportbedrijf Müller uit Holten. Vanochtend is dit nieuws bekend geworden. De overeenkomst is enkele dagen later gesloten dan in eerste instantie de bedoeling was.

Hoofdartikelvrijdag, 6 juni 2003

Politiek debat vereist kennis…

Er wacht ons in de politiek een halfjaar vol discussies. Er is een nieuw kabinet dat zijn plannen gaat presenteren. Eerst volgende week bij het afleggen van de Regeringsverklaring. Daarop volgen dan in september, na Prinsjesdag, de Algemene en Politieke Beschouwingen. Deze gaan over de hoofdlijnen van de Rijksbegroting. Vervolgens komen de begrotingen van de afzonderlijke departementen aan de beurt. Die moeten, indien mogelijk, vóór de kerst zijn afgehandeld.

Regiovrijdag, 6 juni 2003

Fraai slot van wisselvallige maand

Leeuwarden - Het geduld van de liefhebbers van fraai warm zomerweer werd in mei danig op de proef gesteld. Pas op de 25ste mei kwam de atmosfeer tot rust en maakte het wisselvallige en natte weer plaats voor een zonniger en warmer weertype. De laatste warme dagen krikten het maandgemiddelde behoorlijk op. Uiteindelijk was mei nog iets warmer dan normaal.

Regiovrijdag, 6 juni 2003

Wonen, zorg en welzijn als pakket te koop

De vijf organisaties zijn zorginstellingen Talant, Palet en Woonpalet, thuiszorginstellingen De Friese Wouden en Zorggroep Friesland en woningverhuurder Corporatieholding Friesland. Zij hebben hun krachten gebundeld in Friesland Support.

Regiovrijdag, 6 juni 2003

‘Drachten’ investeert miljoenen

Drachten - De gemeente Smallingerland heeft tot 2007 jaarlijks twee miljoen euro en eenmalig 13,5 miljoen euro extra te besteden. Het geld wordt onder meer uitgegeven aan de herstructurering van oude wijken, het verbeteren van sportcomplexen, de verkeersveiligheid in de dorpen en onderwijshuisvesting.

Regiovrijdag, 6 juni 2003

Frisia mag toch zout winnen

Franeker – Zoutwinningsbedrijf Frisia uit Harlingen mag toch beginnen met de zoutwinning bij Tzummarum en Oosterbierum. Volgens de Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Franekeradeel kreeg het bedrijf daarvoor eerder ten onrechte geen toestemming van de gemeenteraad.

Regiovrijdag, 6 juni 2003

Steeds meer ouders zien af van vaccinatie

Den Haag – Steeds meer ouders laten een prikbeurt voor hun kind schieten. De vanzelfsprekendheid om aan het rijksvaccinatieprogramma mee te doen, daalt gestaag. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het jaarverslag. De Vereniging voor Kritisch Prikken bepleit een minder rigide beleid dan het ‘doordrukken’ van nu.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juni 2003

Liever debat vanuit de Geest dan een verhit debat

Wie is de Gastheer? Wanneer het gaat om gastvrijheid aan de Tafel van de Heer, is het van belang vast te stellen wie de gastheer is die nodigt.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juni 2003

Pinksterdienst in open lucht Cammingaburen

Leeuwarden – SoW-gemeente De Schakel houdt zondag haar pinksterdienst in de open lucht. Met folders heeft ze daarvoor inwoners van de wijk uitgenodigd. Het thema van de dienst is ‘Wat raakt u/jou en wat heeft God daarmee te maken’.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juni 2003

‘Pinkpraisebus’ door dorpen van het Bildt

Sint Jacobiparochie – Inwoners van de gemeente het Bildt kunnen als ze Pinkstermaandag naar ‘de kerk’ willen gewoon aan de kant van de weg gaan staan.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juni 2003

Franciscus’ leven verfilmd

Slappeterp – Een ,,beetje gek’’ moet je wel zijn. Als je het in je hoofd haalt om een film te maken over Franciscus van Assisi zónder dat je geld voor zo’n project hebt en het ook nog wilt opnemen in Assisi zélf. Toch lukte het Peter Vermaat uit Slappeterp en programmaker/regisseur Frans Adema uit Boksum. Het resultaat: de filmdocumentaire Francesco, het verhaal over een Middeleeuwer .

Geloof & Kerkvrijdag, 6 juni 2003

Eerste Gereformeerde Kerk treedt uit

Leeuwarden – Voor het eerst heeft een Gereformeerde Kerk uit onvrede met het Samen-op-Wegproces besloten uit het landelijk kerkverband te treden. Het gaat om de kerk van Westbroek (U.).

Sportvrijdag, 6 juni 2003

Cambuur Leeuwarden oefent tegen Norwich

Leeuwarden – In de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2003/’04 zal Cambuur Leeuwarden onder meer in Franeker oefenen tegen de Engelse eerstedivisieclub Norwich City. De Friese eerstedivisionist hervat de training op 4 juli en treft dan ‘s avonds in Jelsum in de traditionele oefenwedstrijd de amateurs van DTD.

Weervrijdag, 6 juni 2003

Zomerweer

Vanavond en vannacht is het licht tot half bewolkt en overwegend droog met minimumtemperaturen rond 15 graden. Morgen wordt het tussen 21 en 24 graden, met bewolking én zon. Misschien dat er een drupje regen valt uit de bewolking


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties