Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 mei 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 6 mei 2014

Zo gek doen we het niet in Nederland

Justitie onderzoekt de echtheid van een document dat deel zou uitmaken van het dossier van Volkert van der Graaf, de vorige week vrijgekomen moordenaar van Pim Fortuyn. Het document lijkt echt en circuleert op diverse sites op het internet. Informatie in dat document geeft aan dat Volkert van der Graaf zelfmoordneigingen heeft.

Regiodinsdag, 6 mei 2014

Rennen om andere ouders een onzeker lot te besparen

Dokkum | Toen hij geboren werd, leek Jesper Wiersma uit Dokkum een gewone baby. Maar een half jaar later maakten zijn ouders Eeltje Wiersma en Marjan Hoeksma zich steeds meer zorgen. ,,Ik dacht: hij zou nu toch wel eens zijn hoofdje moeten kunnen optillen”, vertelt Hoeksma. ,,Maar dat lukte hem niet.”

Regiodinsdag, 6 mei 2014

Dakloosheid dreigt voor grote groep prostituees

Leeuwarden | Een groep van zo’n dertig tot vijftig prostituees in Leeuwarden dreigt binnenkort geen dak meer boven het hoofd te hebben. De groep overnacht nu nog in hun werkkamers op de Weaze, maar dat wordt verboden in de nieuwe algemene plaatselijke verordening (apv). Een alternatieve nachtopvang kan de gemeente Leeuwarden niet bieden, blijkt uit een onderzoek op verzoek van de gemeenteraad. Politie, bordeelhouders, Fier Fryslân en Verslavingszorg Noord Nederland maken zich zorgen: zij zijn bang dat prostituees straks bij klanten gaan overnachten waardoor de kans op uitbuiting en afhankelijkheid (nog) groter wordt.

Regiodinsdag, 6 mei 2014

Geen geld voor veiliger N359

Bolsward | De provincie Fryslân heeft geen geld voor het veiliger maken van de provinciale weg N359 tussen Bolsward en Leeuwarden. Het verkeersveiliger maken van vier kruisingen - een bij Bolsward, een bij Burgwerd en twee bij Wommels - kost 15,2 miljoen euro, zo hebben Gedeputeerde Staten berekend. Er is echter geen dekking te vinden in de daarvoor bedoelde potjes.

Regiodinsdag, 6 mei 2014

Mbo’ers blijven vaker hangen na diplomering

Leeuwarden | Afgestudeerde mbo-studenten kiezen steeds vaker voor een vervolgopleiding op datzelfde mbo. Dat blijkt uit een onderzoek onder studenten van roc Friese Poort die vorig jaar hun diploma hebben gehaald. Van de afgestudeerde voltijdstudenten (BOL) die voor een vervolgopleiding kozen, ging 44 procent voor een nieuwe studie op Friese Poort. Twee jaar geleden was dat er nog slechts 18 procent. De onderwijsinstelling gaat de komende tijd analyseren wat de belangrijkste oorzaak is van de verschuiving, die ook opvalt bij deeltijdstudenten (BBL/werken en leren).

Regiodinsdag, 6 mei 2014

Fries erfgoed komt voor groot deel online

Leeuwarden | Om een Fries boek te lezen of in de archieven te speuren naar sporen van voorouders hoeven Friezen - en Friezen ‘om utens’ over de hele wereld - straks niet meer naar de bibliotheek, het museum of het archief. Een enorme vracht aan relatief laagdrempelige informatie over het Friese erfgoed wordt de komende vijf jaar gedigitaliseerd door instanties als Tresoar, de Afûk, de Fryske Akademy en Omrop Fryslân.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 mei 2014

Het roer moet om in de Belgische kerk, met Brussel als laboratorium

Het moet radicaal anders. Onze gebruikelijke manier van kerk-zijn is niet langer vruchtbaar. Dat stelde hulpbisschop Jean Kockerols tijdens een studiedag over lege kerken in België. Het roer gaat om, te beginnen bij de Brusselse kerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 mei 2014

Netwerk Time to Turn stopt

Utrecht | Het jongerennetwerk Time to Turn stopt per 30 juni. De jongerenbeweging zette zich de afgelopen zeventien jaar - vaak op ludieke wijze - in voor gerechtigheid en duurzaamheid. Zo vroeg ze via acties aandacht voor bijvoorbeeld eerlijke koffie en eerlijke kleding, de verdeling tussen arm en rijk en kwam ze op voor vluchtelingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 mei 2014

PeliKoepel mag voorlopig in Pelikaankerk blijven

Leeuwarden | De PeliKoepelgemeente in Leeuwarden kan voorlopig blijven kerken in de Pelikaankerk in de stad. Dat heeft het hoogste rechtscollege in de Protestantse Kerk gisteren bepaald. Daarmee is het kort geding dat vandaag bij de rechtbank in Leeuwarden zou dienen, van de baan. Voorlopig komt er echter nog geen eind aan de almaar vootslepende kerksluitingszaak.

Sportdinsdag, 6 mei 2014

Weening in Giro weer op jacht naar persoonlijk succes

Harkema | Wielrenner Pieter Weening is helemaal klaar voor de 97e editie van de Giro d’Italia, die vrijdag in Belfast van start gaat. Na een goed voorseizoen hoopt de Friese renner van Orica-GreenEdge de goede vorm door te trekken naar de eerste grote ronde van 2014. ,,We gaan daar niet naar toe om drie weken mee te fietsen. Natuurlijk hebben we plannen en gaan we proberen om in een goede etappe in een ontsnapping mee te zitten.”

Sportdinsdag, 6 mei 2014

Helder bedoelde het goed, maar was een beetje dom

Sport in druk

Sportdinsdag, 6 mei 2014

Hollander is vereerd met nominatie coach van jaar

Bert Hollander is overmorgen één van de zes kandidaten voor de Rinus Michels Award in de categorie coach van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal. De oefenmeester van zaterdag topklasser ONS Sneek en zondag hoofdklasser FVC is blij met de nominatie. ,,Het is een hele eer en een waardering voor de dingen die je doet. Er zijn een hele hoop trainers en je moet er een beetje geluk mee hebben”, weet Hollander.

Sportdinsdag, 6 mei 2014

Heerenveen hoopt strijd om slopende prijs te winnen

Heerenveen | De play-offduels met AZ zijn pikant voor Heerenveen-trainer Marco van Basten. Niet alleen omdat hij zijn toekomstige werkgever treft, maar ook omdat Europees voetbal op het spel staat. Een prijs die, voor AZ althans, meer weg heeft van een gifbeker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties