Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 mei 2006.

Economiezaterdag, 6 mei 2006

Transportbedrijven geloven er weer in

Heerenveen - De transportbedrijven kijken met vertrouwen naar de nabije toekomst. Het aantal vervoersopdrachten neemt weer toe en ook de prijzendruk lijkt wat af te nemen. Maar de internationale bulkopdrachten lijken definitief een prooi voor Oost-Europese rijders.

Hoofdartikelzaterdag, 6 mei 2006

De anonieme maatschappij...

En weer zitten zeventien jonge mensen zich te verbijten over het feit dat ze deze week gesnapt zijn. Ze zullen 'bevrijdingsdag' op een heel eigen wijze hebben beleefd, zo met een werkstraf of een andere sanctie voor de boeg. Hun ouders zullen vermoed hebben dat hun gedrag niet helemaal zuiver op de graat is geweest, maar ze moeten met toenemende verbijstering kennis genomen hebben van de processen-verbaal. In wisselende samenstelling pleegden de zeventien minimaal 75 vernielingen en inbraken in Wolvega, Heerenveen, Lemmer en nog wat plaatsen. Ze stalen, heelden, mishandelden. De jongste is nog maar vijftien jaar.

Regiozaterdag, 6 mei 2006

Pleidooien voor nieuwe belasting

Leeuwarden - Friese ondernemingen die wel profiteren van het toerisme in hun gemeente maar niets bijdragen, moeten daarvoor belasting betalen. Dat vinden A. Hendriks van het commerciële toerismebureau Friesland Holland en Statenlid J. Kloosterman van Gemeentebelangen Friesland.

Regiozaterdag, 6 mei 2006

Tienduizenden vieren Befrijdingsfeest in Leeuwarden

Leeuwarden - ,,Daar sta je dan. Festivalbezoeker op 5 mei, de dag van de vrijheid. Maar Nederland is niet altijd vrij geweest. Test daarom hier je kennis over de Tweede Wereldoorlog. Want vrijheid is niet zo vanzelfsprekend.” De tekst op een groot bord drukt bezoekers van het vijftiende Befrijdingsfestival Fryslân, gisteren bij aankomst op het zonovergoten feestterrein bij de Prinsentuin in Leeuwarden, meteen met hun neus op de feiten: hier wordt niet zomaar gefeest, maar vrijheid gevierd.

Regiozaterdag, 6 mei 2006

Thuiszorg De Friese Wouden wil vrijwillige zorghulp ontlasten

Drachten - Thuiszorg De Friese Wouden gaat mantelzorgers ondersteunen. Professionele verzorgenden worden hiervoor speciaal opgeleid. Ook worden projecten bedacht om de zware last van de vrijwillige zorghulpen te verlichten. Gedacht wordt aan informatiemiddagen over medische hulpmiddelen en chatrooms op internet voor mantelzorgers.

Regiozaterdag, 6 mei 2006

Speeltuin Oudwoude verouderd

Oudwoude - De speeltuincommissie van Oudwoude krijgt binnenkort 3300 euro op haar rekening gestort van de gemeente Kollumerland. Maar tevreden daarmee is de commissie allerminst.

Sportzaterdag, 6 mei 2006

Aanvoerder weg, directeur komt

Leeuwarden - Koen Brack speelt volgend seizoen niet meer voor Cambuur Leeuwarden. De verdediger en aanvoerder (24) had een aflopend contract en zal zijn loopbaan voortzetten in het buitenland, bij een Zwitserse of een Oostenrijkse club. Naast het vertrek van Brack werd gisteren ook bekend dat Alex Pama definitief de nieuwe directeur van Cambuur wordt.

Weerzaterdag, 6 mei 2006

Fraai weekend

Vandaag is het zonnig en warm met maximum temperaturen van 22 graden langs de kust tot 25 graden in het zuidoosten van de provincie. De oostenwind is matig tot vrij krachtig, bij zee soms hard. Ook morgen is het fraai en warm voorjaarsweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties