Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 mei 2004.

Bijschriftdonderdag, 6 mei 2004

De wortel van alle kwaad

Jozua 7: 1-6

Cultuurdonderdag, 6 mei 2004

Afwisseling op Befrijdingsfestival

Veel afwisseling was er woensdag op het traditionele Befrijdingsfestival in Leeuwarden. Op de inmiddels gebruikelijke drie podia werd een rijk scala aan muzieksoorten ten gehore gebracht.

Cultuurdonderdag, 6 mei 2004

Thea Beckman schreef boeken die ze zelf had willen lezen

Eén van de meest bekende auteurs van kinderboeken, Thea Beckman, is woensdagnacht na een tijd van ziekte in haar woonplaats Bunnik overleden. Vorig jaar nog werd haar tachtigste verjaardag uitbundig gevierd met onder meer een speciale Beckmantrein.

Dossierdonderdag, 6 mei 2004

Boer kan veel meer doen voor weidevogels

Kollumerpomp – Het gaat veehouder Hessel Agema uit Kollumerpomp aan het hart als hij ziet hoe massaal veel boeren in de provincie momenteel hun landerijen maaien. Veel legsels van weidevogels gaan daarbij verloren, terwijl de moderne boer met eenvoudige middelen veel ellende onder de weidevogels kan voorkomen, stelt Agema, die tevens hoofdbestuurslid is van de Bond van Friese VogelbeschermingsWachten (BFVW).

Economiedonderdag, 6 mei 2004

Op vakantie met nieuwe gebruikte caravan

Nieuwehorne - ,,Nu het net wat minder gaat met de economie neemt de vraag naar gebruikte caravans van enkele jaren oud steeds meer toe.’’ De jonge ondernemer Andre van der Meer (31) speelt daar goed op in met zijn caravanbedrijf in Nieuwehorne.

Economiedonderdag, 6 mei 2004

Minder winst voor Waterschapsbank

Den Haag – De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) heeft in 2003 een winst geboekt van 78,3 miljoen euro. Dat is 4,4 miljoen euro lager dan in 2003. Voor 2004 verwacht de bank een lichte stijging van de winst.Gisteren publiceerde de bank haar jaarverslag over 2003.

Hoofdartikeldonderdag, 6 mei 2004

Het failliet van een doctrine…

Meer dan vijftig Amerikaanse oud-diplomaten hebben in een gezamenlijk ondertekende brief deze week scherpe kritiek uitgeoefend op president Bush. Zij hekelen zijn buitenlandse beleid, en dan met name zijn politiek ten aanzien van het Midden-Oosten. De brief van de Amerikaanse experts op het gebied van internationale betrekkingen lijkt op die van meer dan vijftig Engelse oud-diplomaten die vorige week de Britse premier Blair bekritiseerden.

Regiodonderdag, 6 mei 2004

‘Lol maken is leuker dan oorlog’

Leeuwarden - De Prinsentuin is afgeladen met mensen. Het is bevrijdingsdag. Op het muziekpodium reikt loco-brugemeester Krol de ‘Anti-Racisme-prijs’ van de gemeente uit. De eerste prijs gaat naar het Mentorprogramma van het Friesland College. ,,Het Mentorprogramma slaagt erin om allochtone jongeren te begeleiden en te stimuleren om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten’’, licht Krol de keuze van de jury toe. De prijswinnaars krijgen een beeld en moeten het podium weer verlaten want er staat een kleurrijk orkest te trappelen om verder te spelen.

Regiodonderdag, 6 mei 2004

Leeuwarden krijgt geen gebruikersplek

Leeuwarden – Leeuwarden krijgt geen gebruikersruimte voor drugsverslaafden. Godsdienstonderwijs op openbare scholen wordt afgeschaft. De tarieven voor gebruik van sporthallen en het zwembad stijgen met 10 procent. De ozb wordt verhoogd.

Regiodonderdag, 6 mei 2004

Verbod dreigt voor wadgas

Brussel – De Europese Commissie zal de Nederlandse regering voor het Europees Hof dagen als die begint met gaswinning onder de Waddenzee, zonder dat is aangetoond dat daarmee een ‘groot openbaar belang’ wordt gediend. Dat schrijft de Commissie in antwoord op vragen van de Nederlandse Europarlementariërs Corbey en Van den Berg (PvdA).

Regiodonderdag, 6 mei 2004

Theaterspektakel rondom skûtsje

Grou – Het 75-jarig jubileum van de Skûtsje Kommisje Grou wordt groots opgepakt. Van 5 tot en met 12 juni is er een spektakel dat niet alleen provinciale, maar zelfs landelijke uitstraling heeft, zegt Jan Feike Hoekstra van de commissie.

Regiodonderdag, 6 mei 2004

‘Christelijke traditie blijkt niet alleen uit bidden’

Sinds een paar weken heeft de Christelijke Hogeschool Nederland een lectoraat Veelvormigheid in het Christelijk Onderwijs. Lector dr Ina ter Avest (Groningen, 1948) spreekt liever van meerstemmigheid dan van veelvormigheid. Met haar ‘kenniskring’ gaat ze onderzoeken op welke manieren christelijke scholen vorm geven aan hun identiteit. ,,Het geloof krijgt een gezicht door de leerkracht die voor de klas staat. Mijn voorkeur heeft het dat die leerkracht zijn levensbeschouwing vóórleeft aan de kinderen.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 6 mei 2004

Bewogenheid met Israël

Westervoort - Hij is bewogen met Israël, maar dat weerhoudt hem niet kritiek te leveren op het nederzettingenbeleid. ,,Als je in Jezus gelooft, en dat doe ik, dan ben je al een halve Jood. Maar vrienden kunnen het met elkaar oneens zijn. Het nederzettingenbeleid kan ik niet waarderen, met het beleid van Sharon ben ik niet blij.’’

Sportdonderdag, 6 mei 2004

‘Parel van de Greidhoeke’ terug in tweede klasse

Leeuwarden – Na twee jaar absentie keert SDS volgend seizoen terug in de tweede klasse. In de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de derde klasse B veegde de ‘Parel van de Greidhoeke’ woensdagavond de vloer aan met Be Quick Dokkum.

Sportdonderdag, 6 mei 2004

Toch nog een succesje voor Rikus van der Es

Leeuwarden – Met zijn club Anjum was het Rikus van der Es niet gegund om langer dan één seizoen in de derde klasse te spelen, maar op de dag dat degradatie officieel een feit werd kon de trainer toch nog een bescheiden succesje vieren.

Sportdonderdag, 6 mei 2004

ONS en Genemuiden onderuit in bekerstrijd

Leeuwarden - ONS Sneek en bekerhouder SC Genemuiden zijn woensdag verrassend uitgeschakeld in de halve finale van de beker.

Sportdonderdag, 6 mei 2004

De Wâlde wint beslissingsduel

Idskenhuizen – Op het terrein van VVI in Idskenhuizen is vijfdeklasser De Wâlde er woensdag in geslaagd rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Sportdonderdag, 6 mei 2004

Brandenburg bijna terug aan de top

Schagen - Daan Brandenburg uit Langezwaag heeft in de zesde ronde van het NK jeugdschaken in Schagen gewonnen van David van Kerkhof uit Den Bosch. In een technisch gewonnen stand kreeg hij ook nog een cadeautje, hetgeen hem terug bracht op een gedeelde tweede plaats. Hij heeft nu 4,5 punten uit 6 partijen.

Sportdonderdag, 6 mei 2004

Boonstra loopt naar winst

Sint Annaparochie – Jan Boonstra heeft woensdag de Tien Engelse mijlen van Sint Annaparochie op zijn naam geschreven.

Weerdonderdag, 6 mei 2004

Regenachtig

Vanavond en vannacht hebben we bewolkt weer en gaat het regenen. Het wordt 8 graden. Morgen blijft het regenachtig en het wordt een koele dag met maxima rond 12 graden. Het waait daarbij matig tot krachtig uit het westen tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties