Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 april 2004.

Hoofdartikeldinsdag, 6 april 2004

Huiswerk voor de Graaf…

Na een vergaderdag in de Tweede Kamer kon minister De Graaf toch een puntje mee naar huis nemen: een Kamermeerderheid is voor wijziging van het kiesstelsel. Het is maar een heel klein puntje, want de regeringspartijen CDA, VVD en D66 hadden al in het regeerakkoord vastgesteld dat er wijzigingen moeten komen in de regelingen voor de verkiezing van de Tweede Kamer. De bereidheid van de meerderheid van de Kamer om die afspraak na te komen, is het punt voor de Graaf.

Regiodinsdag, 6 april 2004

Extra hulp

Leeuwarden – Daklozen in Fryslân die verslaafd zijn en te maken hebben met psychiatrische problemen kunnen op extrahulp rekenen. Hulporganisaties zetten een sociaal pension op waar de groep terecht kan.

Regiodinsdag, 6 april 2004

Lector ontwikkelt identiteit in onderwijs

Leeuwarden – De Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) krijgt een lector die zich specifiek gaat bezighouden met de vormgeving van christelijke identiteit aan basisscholen.

Regiodinsdag, 6 april 2004

Geen cameratoezicht in Sneker centrum

Sneek - Permanente cameratoezicht in de binnenstad van Sneek heeft geen nut. Wanneer er zich problemen met de openbare orde plaatsvinden, kan eventueel wel incidenteel cameratoezicht worden toegepast.

Regiodinsdag, 6 april 2004

Fietsveiligheid moet groter

Leeuwarden – Een meerderheid van de statenleden voelt er voor om het fietsen naar het werk te stimuleren. Wel plaatsen ze vraagtekens bij de veiligheid voor fietsers op rotondes en op parallelwegen. Ook is er scepsis over de uitvoering van de nota Fryslân Fytslân . Dat bleek gisteravond in de statencommissie Lân, Loft en Wetter.

Regiodinsdag, 6 april 2004

F-16 tankt ’s nachts in vlucht

Leeuwarden - De avondvluchten vanaf vliegbasis Leeuwarden zullen volgend jaar minder lawaai opleveren. De basis wil meer avondvluchten in het buitenland houden en de

Sportdinsdag, 6 april 2004

Bestuurscrisis binnen korfbaldistrict Noord

Marum – De Noordelijke afdeling van de korfbalbond zit in een bestuurscrisis. Tijdens de algemene vergadering maandag in Marum bleek dat twee bestuursleden gedwongen zijn afgetreden. Het gaat om Doeke Punter uit Oldeholtpade en Wiebe de Vries uit Heerenveen. Het resterende bestuur weigerde gisteren openheid van zaken te geven. KNKV-voorzitter Wobbie Krijger repte slechts van een conflict binnen het bestuur.

Sportdinsdag, 6 april 2004

Sportverenigingen zijn geen oppascentrales; ouders aan de slag

Verenigingsondersteunend bedrijf Sport Fryslân houdt deze maanden in samenwerking met breedtesportproject Impuls diverse thema-avonden voor sportverenigingen. Het Friesch Dagblad is er bij. Deel 3: Zonder vrijwilligers geen vereniging

Sportdinsdag, 6 april 2004

Scheidsrechters staan midden in de branding

Leeuwarden - Foppe de Haan is in zijn hoedanigheid als trainer van SC Heerenveen drie keer weggestuurd door een scheidsrechter. En dat over een periode van bijna twintig jaar. De arbiters van de Leeuwarder Scheidsrechters Vereniging (LSV) vinden dat aantal te billijken. Ze hingen maandagavond in de kantine van de Cambuurhal aan de lippen van de Friese ‘voetbalprofessor' die door de toehoorders niet teruggefloten hoeft te worden. De Haan heeft een mening en verkondigt die graag. Ook over scheidsrechters.

Weerdinsdag, 6 april 2004

Koud en nat

We houden vanavond en vannacht enkele buien, soms met hagel. Morgen is het koud en nat met opnieuw flinke buien en daarbij kans op onweer en hagel. Het kwik komt te liggen rond 9 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties