Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 maart 2018.

Hoofdartikeldinsdag, 6 maart 2018

Noodzakelijk nuchter de schouder ophalen

Een actieclubje met een gekke eis en een schouwburg die daar naar luistert en het land is in rep en roer. Anders is de discussie over het afgelasten van een cowboy-en-indiaantje-kinderfeestje door schouwburg TivoliVredenburg niet te kwalificeren.

Regiodinsdag, 6 maart 2018

BOEi: tekort bij Blokhuispoort door provincie

Leeuwarden - Blokhuispoorteigenaar BOEi beschuldigt de provincie Fryslân ervan toezeggingen voor extra geld voor de verbouw van de voormalige gevangenis in Leeuwarden niet te zijn nagekomen. Dat doet BOEi in een brief aan de gemeenteraad van Leeuwarden waarin het bedrijf probeert uit te leggen hoe het kan dat er ruim vier miljoen euro meer is uitgegeven dan er aan subsidie binnenkwam, waardoor de verbouw moest worden stilgelegd. BOEi schrijft dat er toezeggingen waren voor extra geld, zonder een bedrag te noemen. Ook schrijft het bedrijf dat er dit najaar met de provincie is gesproken over het extra geld.

Regiodinsdag, 6 maart 2018

Voor nabestaanden is Lancaster-monument afronding

Warten - De onthulling van het monument op de Ald Dwinger bij Warten wordt op 15 april bijgewoond door veertig nabestaanden van de omgekomen bemanningsleden van de Lancaster die in 1942 op deze plek is neergestort. De nabestaanden komen voor de plechtigheid over uit Engeland, Canada en Nieuw-Zeeland.

Regiodinsdag, 6 maart 2018

Nalatenschap Rely Jorritsma gaat niet meer deels naar jeugd

Jellum - Uit de nalatenschap van Rely Jorritsma worden niet langer de Junior Relyprizen uitgereikt, de prijs voor jong literair talent. Het geld wordt voortaan weer in zijn geheel gereserveerd, zoals de voormalige dichter het in zijn testament heeft bepaald, aan de beste ingezonden verhalen en gedichten op het gebied van de Friese literatuur. Dat heeft de Stichting Frysk Letterkundich Museum en Dokumintaasjesintrum (FLMD) besloten.

Regiodinsdag, 6 maart 2018

Chauffeur keek op telefoon bij dodelijk ongeval in Joure

Leeuwarden - Tegen een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mijdrecht is gisteren negen maanden cel geëist vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval bij het verkeersknooppunt in Joure. Ook moet de man volgens officier van justitie Eelco Jepkema een rij-ontzegging krijgen van anderhalf jaar.

Regiodinsdag, 6 maart 2018

Woningbouw op Spaansenterrein nog ver weg

Harlingen - De realisatie van het plan om woningen te bouwen op het Spaansenterrein in Harlingen lijkt nog ver weg. De gemeente Harlingen steggelt al zes jaar over een betaling van twee miljoen aan Spaansen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties