Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 6 maart 2017.

Cultuurmaandag, 6 maart 2017

Arum: twee keer promotie binnen jaar

Drachten - Binnen een jaar van de kelder naar de middenmoot van de muziek. Dat kunststukje flikte fanfare Wubbenus Jacobs uit Arum afgelopen zaterdag op het concours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Voor de tweede keer binnen een jaar tijd haalde de fanfare onder leiding van de uit Bolsward afkomstige dirigent Arjen Steur meer dan 85 punten op het concours. De fanfare mag voortaan in de derde divisie uitkomen. ,,Ik doarde der fantefoarren net op te hoopjen", reageert een dolblije Steur. ,,Mar as alles teplak falle soe koe it wol en dat barde."

Cultuurmaandag, 6 maart 2017

Visitekaartje Weizman (NNT) veelbelovend

Bij binnenkomst zijn de acteurs van het Noord Nederlands Toneel zich op het toneel al aan het warmlopen. De één krabbelt tevergeefs bij de indrukwekkende schuine dans-arenawand omhoog, de ander loopt al pratend in zichzelf geconcentreerd rond. Allemaal bewegen ze hun armen als ja-knikkers op het ritme van een pulserend hart. De spanning is zichtbaar, voelbaar en licht hoorbaar met de muzikanten boven aan de rand van de arena.

Economiemaandag, 6 maart 2017

Biologische sector wil EU-wet over patenten

Leeuwarden - Brancheorganisatie Bionext voor de biologische sector wil dat de Europese Unie op korte termijn werkt aan een waterdichte wet om patenten op groenten en fruit te voorkomen. ,,Onlangs besloot de EU geen patenten op groente meer te willen toestaan. Dit is een mooie stap in de goede richting. Dit voornemen moet echter nog omgezet worden in een waterdichte wet die patenten op groente voorgoed verbiedt", stelt de organisatie.

Hoofdartikelmaandag, 6 maart 2017

Het doorrekenen van programma zegt niets

De economische groei in de eurolanden is vorige maand aangetrokken tot het hoogste peil in bijna zes jaar. De graadmeter voor de economische groei in de muntunie bereikte het hoogste punt van de afgelopen zeventig maanden, vooral dankzij sterke verbeteringen in Duitsland en Frankrijk. Verder lag de groei in Spanje en Italië afgelopen maand op het hoogste punt in ruim een jaar. Ook Nederland doet het goed, zo is wel gebleken. Ons land kent goede exportcijfers, de industrie floreert, de handel draait prima en het consumentenvertrouwen is hoog.

Regiomaandag, 6 maart 2017

Tijdrit op Afsluitdijk moet kunnen

Kornwerderzand - Het moet in bijzondere situaties mogelijk zijn om eenmalige evenementen te organiseren op de Afsluitdijk. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in een brief aan de provincie Noord-Holland. Ook evenementen waarbij het niet nodig is om de Afsluitdijk volledig te sluiten voor ander verkeer, moeten wat de provincie Fryslân betreft in de toekomst mogelijk blijven.

Regiomaandag, 6 maart 2017

Raad van State legt bouwplan in Ee stil

Ee - De uitbreiding van de drie bedrijven aan de Tibsterwei in Ee mag vooreerst niet doorgaan. Dat heeft de Raad van State bepaald in een voorlopige uitspraak. Volgens de rechter is de kans te groot dat het bestemmingsplan dat de uitbreiding mogelijk moet maken, geen stand houdt in een bodemprocedure.

Regiomaandag, 6 maart 2017

Minister stemt alsnog in met onderwijsfusie

Stiens - Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) stemt toch in met het fusieplan van twee koepels voor openbaar onderwijs in Noordwest-Fryslân, Fier en Radius. De koepels hopen dat hiermee ook de gemeente Leeuwarderadeel zijn bezwaren tegen de fusie laat varen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties