Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 maart 2012.

Cultuurdinsdag, 6 maart 2012

Teleurstelling over jurering tijdens muziekconcours

Drachten | Onder de Friese muziekverenigingen is veel onbegrip over de jurering tijdens het bondsconcours afgelopen zaterdag in De Lawei in Drachten. ,,De sjeury wie strang” aldus voorzitter Durk Dam van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. De uitslag van het concours heeft meerdere korpsen een kater bezorgd.

Cultuurdinsdag, 6 maart 2012

Boek Sibe van Aangjum als iepenloftspul

Metslawier | In Metslawier wordt volgend jaar een iepenloftspul opgevoerd gebaseerd op het boek De Smokkelaars van de Schans van Sibe van Aangium, de schuilnaam waaronder dominee Hendrik Steen (1895-1953) schreef.

Cultuurdinsdag, 6 maart 2012

Ex-Simple Minds spelen op Oerrock in Ureterp

Ureterp | De band XSM, oftewel ex-Simple Minds, is toegevoegd aan het programma van popfestival Oerrock op 17, 18 en 19 mei in Ureterp. In de Schotse band zitten twee oud-leden van The Simple Minds, Derek Forbes en Brian Mc Gee. Zanger is Owen Mc Gee, de broer van Brian. XSM zal in Ureterp de grootste hits van The Simple Minds voorbij laten komen, meldt de organisatie van Oerrock.

Economiedinsdag, 6 maart 2012

Prijs voor pootaardappelen lager, maar op goed niveau

Joure | De prognoseprijs voor pootaardappelen uit de oogst 2011 is bij handelshuis HZPC dertig euro per honderd kilogram. Dat heeft het concern bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 6 maart 2012

Kantoor van Rabobank gaat dicht

Ternaard | Het kantoor van de Rabobank aan de Holwerterdyk in Ternaard sluit in april. Dat heeft de bank aan het bestuur van Dorpsbelangen laten weten. Rekeninghouders krijgen een brief in de bus over de aanstaande sluiting. Ze kunnen voortaan terecht bij Rabobank in Oosternijkerk, Ferwert of Dokkum. De geldautomaat in Ternaard blijft wel.

Hoofdartikeldinsdag, 6 maart 2012

De onderwijsstaking en de begaanbare weg

De honderden lege klassen in Nederlandse scholen, vanwege de staking van docenten, staan symbool voor een groot probleem in de Nederlandse samenleving. De staking gaat over geld, namelijk de voorgenomen bezuiniging van 300 miljoen euro op passend onderwijs, maar over veel meer. Bijvoorbeeld over de grote onlustgevoelens die in het onderwijs leven, veroorzaakt door overheidsbeleid, toenemende politieke en maatschappelijke druk op het ‘rendement’ van onderwijs, door toegenomen belasting van het onderwijs door wensen en eisen van ouders, van wie een deel steeds meer opvoeding overlaat aan de scholen en over het toegenomen aantal kinderen dat extra zorg nodig heeft.

Regiodinsdag, 6 maart 2012

Duizenden leraren staken

Leeuwarden | Duizenden leerkrachten van het regulier en speciaal onderwijs demonstreren vandaag in de Amsterdam Arena tegen de voorgenomen bezuinigingen op het passend onderwijs. Veertienhonderd scholen blijven dicht vanwege de staking, waarvan honderd in Fryslân.

Regiodinsdag, 6 maart 2012

Politie Fryslân deelt uit protest geen boetes uit

Drachten | Friese, Groninger en Drentse agenten delen vanaf vandaag geen boetes uit voor lichte vergrijpen. Ze doen dit uit onvrede over de stroeve onderhandelingen over een nieuwe politie-cao. Gisteren al begonnen agenten uit de regio‘s Flevoland, Utrecht en Gooi en Vechtstreek met de actie.

Regiodinsdag, 6 maart 2012

Raad: Thialf mag de burger niks kosten

Heerenveen | Vernieuwbouw van ijsstadion Thialf op de huidige locatie mag als bovenlokale voorziening niet leiden tot lastenverzwaring of extra bezuinigingen voor de inwoners van Heerenveen. Dat heeft de gemeenteraad van Heerenveen gisteravond unaniem besloten. Voor de benodigde gemeentelijke bijdrage van vijf miljoen euro is nog een tekort van 2,2 miljoen.

Regiodinsdag, 6 maart 2012

IJsstokjesboot zinkt in Aquaverium Grou

Grou | Er dreigt een roemloos einde voor de ijsstokjesboot The Thor van Robert McDonald. De in Emmeloord wonende Amerikaan bouwde de boot, naar het model van een Vikingschip, enkele jaren geleden van vijftien miljoen ijsstokjes, met de hulp van duizenden scholieren.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2012

’t Is maar dat je ’t weet

Er is een nieuwe vogel in mijn leven. Het is een veelvoorkomende soort. Velen hebben hem al in huis. Een beetje schaam ik me om ’t te vertellen: hij is geland in mijn telefoon. Twitter.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2012

Hongarije erkent meer organisaties als kerk

Boedapest | De Hongaarse overheid heeft de kring van veertien erkende religieuze organisaties met achttien uitgebreid. Door een nieuwe wet erkende de staat sinds begin dit jaar de eerste veertien christelijke en joodse organisaties van de in totaal achthonderd geloofsgemeenschappen als kerk. De overige moesten die status opnieuw aanvragen.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2012

Zoek naar een compromis in kerkinterieur

Weg is weg. En het meeste is onvervangbaar. Justin Kroesen deed zaterdagmidag in de Dorpskerk in Leeuwarden-Huizum de oproep om ,,heel zuinig om te springen” met historische kerkinterieurs.

Sportdinsdag, 6 maart 2012

Cambuur heeft smaak weer te pakken

Donderdag waren er boze supporters op het trainingsveld van Cambuur, vrijdag volgde 4-1 winst op Volendam en gisteren was er 4-0 winst op Dordrecht. Vier dagen, twee zeges, zes punten en acht goals kunnen heel wat doen met een humeur.

Sportdinsdag, 6 maart 2012

Goal als medicijn voor Barto

Leeuwarden | Een, twee, drie, vier. Wie gisteren meetelde met het aantal keren dat zijn vuist de lucht in ging na de 3-0 tegen FC Dordrecht, kon zien hoe groot de opluchting bij Cambuur-spits Martijn Barto was. De goal was voor de spits een bevrijdende treffer na moeilijke maanden in zijn eerste jaar in Leeuwarden. ,,Maar het geloof in eigen kunnen is nooit weg geweest.”

Sportdinsdag, 6 maart 2012

Jong Heerenveen krijgt een pak slaag in Almelo

Almelo | Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond een pak slaag gekregen in het uitduel tegen Jong Heracles Almelo. De formatie van trainer Jan de Jonge kende in Almelo een totale off-day en incasseerde een half dozijn treffers. ,,We maakten te veel individuele fouten en dan wordt het lastig”, aldus De Jonge. Binnen een half uur was het al 2-0 en na de hervatting maakte de thuisclub de zes vol. Het was alweer de derde nederlaag voor de beloften in de laatste vier duels.

Sportdinsdag, 6 maart 2012

ONS Sneek overweegt een naamsverandering

Leeuwarden | ONS Sneek overweegt een naamsverandering in verband met het vastleggen van een nieuwe hoofdsponsor. Dat voorstel zal vrijdag tijdens een buitengewone ledenvergadering worden besproken. Door de naam van de sponsor (BOSO) op te nemen in de clubnaam, krijgt die een prominentere rol. BOSO is ook al hoofdsponsor van zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart en daarmee lijkt een verregaande samenwerking tussen beide clubs weer een stap dichterbij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties