Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 maart 2007.

Achtergronddinsdag, 6 maart 2007

VS toch om de tafel met Syrië en Iran

In de Amerikaanse buitenlandse politiek is sprake van een opmerkelijke koersverandering. Niet langer weigert Washington te praten met praten met Syrië en Iran.

Hoofdartikeldinsdag, 6 maart 2007

Dubbele nationaliteit...

De kwestie van de dubbele nationaliteiten is een heus onderwerp geworden in de Nederlandse politiek. Dat was het al eerder, maar de wijze waarop het onderwerp nu in kabinet en Kamer aan de orde is, is betrekkelijk nieuw. Dat komt vooral door de manier waarop het onderwerp is aangesneden door de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders. Die besmuikte naar het oordeel van velen in de Kamer het onderwerp. En wel zodanig dat bewindslieden in het nieuwe kabinet onderwerp werden van een motie van wantrouwen van de PVV. Dat is onbehoorlijk, vooral omdat er geen enkele reden is de betreffende bewindslieden persoonlijk ook maar iets aan te rekenen.

Regiodinsdag, 6 maart 2007

In feite zijn de Statenleden het over veel dingen wel eens

GrienLinks-lijsttrekker Irona Groeneveld is ,,een beetje boos” op Omrop Fryslân. Zij kwam gisteravond niet aan bod tijdens de een-op-een-debatten tussen lijsttrekkers. Die gingen tussen PvdA en CDA, VVD en FNP en SP en ChristenUnie. Volgens de huidige verhoudingen in Provinciale Staten is GrienLinks (iets) groter dan de CU en de SP. ,,De SP heeft het bij de Kamerverkiezingen heel goed gedaan en de ChristenUnie zit nu in de regering”, verklaarde eindredacteur Dieuwke Kroese de keus. Maar volgens Groeneveld had de Omrop de landelijke politieke verhoudingen geen rol moeten laten spelen bij de provinciale verkiezingen.

Regiodinsdag, 6 maart 2007

‘Methoden op basisschool zijn te oud’

Leeuwarden - 45 procent van de Friese basisscholen werkt met onderwijsmethoden die volgens de uitgeverijen van schoolboeken niet meer aan de eisen van de tijd voldoen. Volgens G. Heerschop van de Christelijke Koepel Basisonderwijs Fryslân willen de bedrijven vooral meer boeken verkopen.

Regiodinsdag, 6 maart 2007

N381 niet vierbaans: ‘Spijtig om te horen’

Wijnjewoude - Les één voor een nieuwe bewindsman op werkbezoek: neem een nieuwtje mee voor de verzamelde pers. En dat doet Camiel Eurlings dan ook netjes gistermiddag. Op bezoek bij zijn Friese partijgenoten van het CDA deed de kersverse minister van Verkeer en Waterstaat de volgende mededeling: ,,Mijn voorgangster streefde naar een maximum aantal verkeerdoden van negenhonderd in 2010. Ik zeg u nu toe: dat streefgetal gaat omlaag naar 750!”

Regiodinsdag, 6 maart 2007

Wat mogen de Statenleden nu eigenlijk allemaal doen?

Morgen kiezen Nederlanders wie wat hen betreft de komende jaren hun provincie mogen besturen. Wat doen de heren en dames Statenleden (nu 55, straks 43) eigenlijk, en wat zijn hun bevoegdheden?

Regiodinsdag, 6 maart 2007

‘Achterstandswijk’ gaat te ver

Harlingen - De Friese gemeenten die door het Verwey-Jonker Instituut als ‘kindonvriendelijk’ zijn aangewezen, hebben moeite met die kwalificatie. Vooral de constatering dat veel Friese kinderen in een ‘achterstandswijk’ opgroeien, gaat de betrokken gemeenten te ver. Toch zien zij ook mogelijkheden om de slechte uitslag in hun voordeel te gebruiken.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2007

Franeker? ‘Niets is onmogelijk’

Leeuwarden - Is het voorstel van de Friese ChristenUnie (CU) om de twee gereformeerde theologische universiteiten (Kampen en Apeldoorn) naar Franeker te halen een ballon die meteen doorgeprikt wordt, of een voorstel dat serieus wordt genomen? Prof. dr. C.J. de Ruijter, rector van de vrijgemaakte universiteit: ,,Franeker is een prachtplek. Ik snap dat de CU zich daar hard voor maakt. Maar het belang van het theologisch onderwijs is nog niet zomaar te verzoenen met het Friese belang.”

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2007

Vaticaan houdt symposium over bestseller Dan Brown

Rome - Niemand zal toch zo goedgelovig zijn om alle samenzweringscomplotten in de boeken van Dan Brown voor zoete koek te slikken? Toch is er in Rome een keur aan activiteiten rond het boek. In Rome was afgelopen week in het Paleis van de Lateranen een discussie over De Da Vinci Code.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2007

Veel deelnemers dag over kerk en autisme

Leeuwarden - Er is veel belangstelling voor de studiedag ‘Geloof en autisme’ die vereniging dit Koningskind in samenwerking met Eleos en SGJ houdt op 12 mei in Amersfoort. ,,In enkele weken tijd hebben zich enkele honderden deelnemers aangemeld. Vanwege de grote toeloop is besloten om het aantal workshops tijdens het middagprogramma uit te breiden”, aldus een woordvoerder. Er is ruimte voor maximaal 400 deelnemers. Naar verwachting zal de inschrijving binnen enkele weken sluiten.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 maart 2007

Parkkerk houdt 40-dagenproject ‘Feest van genade’

Leeuwarden - De baptistengemeente Parkkerk in Leeuwarden gaat dit jaar het veertigdagenproject ‘Feest van genade!’ volgen. Het dagboek Feest van genade! van Aad Kamsteeg en Ronald Westerbeek is geschreven voor veertig dagen van zelfstudie, en een initiatief van het christelijk maandblad CV Koers. Zij kwamen daarmee om kerken te helpen die wel graag een veertigdagenproject wilden doen, maar aanhikten tegen de campagne rond het boek Doelgericht Leven van Rick Warren.

Weerdinsdag, 6 maart 2007

Opnieuw regen

We hebben ook vanmiddag nog bewolking en perioden met regen en morgen krijgen we opnieuw te maken met regen. Het kwik ligt vanmiddag rond 10 ŕ 11 graden. De wind is eerst hard tot stormachtig, maar neemt later snel af. Morgen wordt het 10 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties