Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 maart 2003.

Analysedonderdag, 6 maart 2003

‘Aantasting privacy en vrijheid’

Een groep van 38 europarlementariërs vindt dat de verplichting voor telecombedrijven en Internetaanbieders persoonlijke gegevens op te slaan de privacy en vrijheid van burgers ernstig aantast en heeft een aanbeveling aan de Raad opgesteld om deze maatregelen niet te treffen.

Bijschriftdonderdag, 6 maart 2003

Spreekverbod

Als je deze woorden in het Evangelie leest, wrijf je je ogen uit. Dat is nu precies wat je niet verwacht.

Cultuurdonderdag, 6 maart 2003

Stripboek van Anne Frank Stichting en Verzetsmuseum Friesland

Leeuwarden – Het Verzetsmuseum Friesland en de Anne Frank Stichting hebben samen een stripboek uitgegeven over de Tweede Wereldoorlog.

Cultuurdonderdag, 6 maart 2003

Rendabel risico bij concert jonge musici

,,We hebben een serie met jonge cabaretiers die nog onbekend zijn, maar waar mensen toch op af komen met het idee: zou best leuk kunnen zijn. Het leek me aardig iets dergelijks met jonge klassieke musici te doen. Maar het bergt een zeker risico in zich.”

Economiedonderdag, 6 maart 2003

Minder boeren in Oosterwolde door WTO

Oosterwolde – Is er nog toekomst voor de agrarische sector in Ooststellingwerf? Rond deze prangende vraag organiseerde de SoW-gemeente Oosterwolde onlangs een themabijeenkomst om burgers meer inzicht te geven in de problemen van de Ooststellingwerfse boeren.

Hoofdartikeldonderdag, 6 maart 2003

Amerikaans isolement…

Het zit de Amerikanen niet mee. Zij krijgen de ene tegenslag na de andere te verduren met hun plannen het regime van Saddam Hussein omver te werpen. In de Veiligheidsraad tekent zich een meerderheid af tegen een nieuwe ontwerpresolutie. De heftige meningsverschillen met sommige ‘oude’ Europese landen hebben de Atlantische kloof vergroot. En nu is ook nog het Turkse parlement tegen de stationering van Amerikaanse troepen in het oosten van hun land.

Regiodonderdag, 6 maart 2003

Dorpen zijn gebrek aan snel internet meer dan zat

Mantgum – Inwoners van Friese dorpen zijn het gebrek aan een snelle internetverbinding meer dan zat. 85 procent van Nederland kan inmiddels gebruik maken van snelle ADSL- of kabelverbindingen. Het platteland surft slechts via de trage telefoonlijn van de KPN.

Regiodonderdag, 6 maart 2003

Dorpssuper Twijzel in het nauw

Twijzel – Zelf haalt hij alles uit de kast, nu de inwoners van Twijzel nog. Eigenaar van de Spar-dorpssuper in Twijzel, Taeke Oostra (36), maakt zich zorgen. Sinds een half jaar staan de zaken er niet al te best voor.

Regiodonderdag, 6 maart 2003

Sneek probeert verslaafden via baan te helpen

Sneek - Drugsverslaafden kunnen wellicht makkelijker afkicken als ze eerst werkervaring hebben opgedaan. Dat is de hoop van de gemeente Sneek, die dit jaar wil proberen verslaafden aan een baan te helpen.

Regiodonderdag, 6 maart 2003

Oud en jong keren Jubbega de rug toe

Jubbega – Ouderen en jongeren keren Jubbega en Hoornsterzwaag de rug toe wegens gebrek aan zorgvoorzieningen respectievelijk gebrek aan woningen voor starters.

Regiodonderdag, 6 maart 2003

Onzekere toekomst asielonderwijs

Drachten – Hoe ziet de toekomst van het onderwijs aan asielzoekers in de basisschoolleeftijd er in Fryslân uit? Kiezen de Friese gemeenten, de provincie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de Drentse variant, of volgt men het Groninger model?

Regiodonderdag, 6 maart 2003

Geen speelautomaten in Trebol

Harlingen – De verkoop van Studio Trebol in Harlingen aan JVH amusementscentra bv gaat niet door. Dat laat Gerstel Produkties, de huidige eigenaar, weten. De gemeente Harlingen liet gisteren weten dat er in de Friese havenstad absoluut geen ruimte is voor een speelautomatenhal. Gerstel gaat nu op zoek naar een nieuwe gegadigde.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 maart 2003

‘NBV moet niet in de kast’

Assen – De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), die volgend jaar verschijnt, moet niet in de boekenkast belanden. Het Nederlands Bijbelgenootschap, dat de nieuwe vertaling samen met de Katholieke Bijbelstichting tot stand brengt, wil de verschijning van de NBV aangrijpen om de bijbel (weer) flink ‘aan de man’ te brengen.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 maart 2003

‘Strijdkreet’ lift mee op succes tv-hit Idols

Leeuwarden – Het Leger des Heils lift deze maand mee op het succes van Idols, het tv-programma waarbij talenten de kans krijgen zich te bewijzen. Het nummer van deze week van de Strijdkreet wordt gesierd door een zingende Hind, die afgelopen weekeinde de tv-show moest verlaten .

Geloof & Kerkdonderdag, 6 maart 2003

CDA’er Algra krijgt Friese asielhandtekeningen

Leeuwarden – CDA-Tweede Kamerlid Rendert Algra uit Jubbega zal vrijdagmiddag de 3800 Friese protesthandtekeningen voor een humaner asielbeleid in ontvangst nemen. Sinds december zetten duizenden mensen hun handtekeningen op lijsten die in de Friese kerken lagen. Ze tekenden voor een generaal pardon.

Sportdonderdag, 6 maart 2003

Heerenveen smoort bij PSV in schoonheid

Eindhoven – Met de degelijkheid van een Duitser en het raffinement van een Italiaan rekende PSV woensdagavond voor de tweede keer binnen vijf dagen af met Heerenveen (2-1). Met twee goals van ‘sluipschutter’ Mateja Kezman beantwoordde PSV de vraag waarom het op dit moment ’s lands meest succesvolste ploeg is: het stelt effectiviteit boven schoonheid.

Sportdonderdag, 6 maart 2003

Roosenburg: ‘je moet doen wat je moet doen’

Leeuwarden - Met Blauw Wit’34 weet je het dit seizoen nooit. Zaterdag werd er ‘zomaar’ gewonnen in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat HZVV. ,,Misschien krijgen ze nu door dat hun trainer zo slecht nog niet is’’, grapt trainer Klaus Roosenburg.

Sportdonderdag, 6 maart 2003

Heerenveen verhuurt Kolk

Eindhoven – Sportclub Heerenveen heeft aanvaller Santi Kolk (21) met onmiddellijke ingang tot 1 juli 2003 verhuurd aan ADO Den Haag, koploper van de eerste divisie.

Sportdonderdag, 6 maart 2003

Alleen lichamelijk gehandicapten op EK

Assen – Aan Euro Champ, het Europees kampioenschap atletiek voor gehandicapten dat in juni in Assen plaatsheeft, mogen geen verstandelijk gehandicapten meedoen. Dat heeft de organisatie meegedeeld.

Weerdonderdag, 6 maart 2003

Vrij zonnig

Vannacht is het wisselend bewolkt en er kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 2 ŕ 3 graden. Morgen is het vrij zonnig met steeds meer ruimte voor zon, bij temperaturen rond 8 ŕ 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties